Remote desktop services in dostop do map v Explore

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Kot že naslov pove smo začeli uporabljati Remote desktop services. Za naše zunanje sodelavce bi rad omogočil dostop do nekaterih map. Seveda to narediš v 3 sekundah, ko v RemoteApp dodaš Explorer, vendar pa uporabnik s tem, ko ga odpre preko te povezave pridobi admin pravice, torej lahko veselo brska po vseh računalnikih in diskov v domeni.
Ima kdo kakšno idejo, kako bi lahko posameznemu uporabniku nekako dodelil omejene pravice za dostop le do določenih map?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Pa je to z Admin pravicami zagotovo tako, da jih kar dobi, ali si ti tem uporabnikom dejansko dal administratorske pravice v domeni?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To se narobe konfigurirali RDS ali pa uporabljate RDS v admin načinu.
Če RDS (bivši TS) pravilno konfiguriraš seje in uporabnike zakleneš z GPOjem ni nobenega problema... Obstaja pa seveda tudi naprednejše orodje, ki ga proizvaja Citrix (XenApp, XenDesktop, XenFundations), kjer lahko prav tako objaviš samo določen share in uporabnik ne more prav nič več kot toliko kolikor mu dovoliš...

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Ne čisto navaden uporabnik, sej to se mi zdi čudno, ker izgleda, da nastavitve potegne direktno s serverja in posledično tudi dostop admin userja.

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Hmm ja bo najverjetneje kar to, da sem narobe konfiguriral...na Citrix pa lahko kar pozabim, je predrag, sicer pa vse kar rabim ponuja že RDS
tongue-1.gif

Rotty

Pripravnik
22. apr 2010
459
0
16
Črnuče
Moja napaka! Zadeva je bila konfigurirana kot mora, saj navadni uporabnik ni imel možnosti brskanja po drugih računalnikih, saj jih je le videl. Pa še to možnost sem v registru odstranil...mapirane zadeve pa vidi, ker ena batch datoteka (čisto pozabil nanjo) vsakemu uporabniku pomapira zadeve, da se ni teba matrat kasneje. Druga batch datoteka sedaj povozi prvo in zadeva štima kot mora!

Hvala!