Remember me 2 ? - dobrodelna akcija

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
P.S. (tokrat izjemoma na začetku): sem opazil, da določene aktivnosti že potekajo v ozadju Alterja, ampak tudi tole ne more škodit.
____________________________________________________________________________________________________

Pozdravljeni, po dolgem času se zopet oglašam na Alterju, s prav posebnim razlogom. Ta razlog je ponovni zagon že zastarele dobrodelne akcije. Ja, res, minili sta že dve leti in pol.
Torej, med časom, ko me ni blo tukaj, se je marsikaj spremenilo. Bral sem ta forum, tako da brez dvoma lahko sklenem, da je forum precej, precej izgubil na kvaliteti (če ne sodim specialnih tem). Poznate me sicer tudi pod drugim vzdevkom, a tudi tistega ne uporabljam. Preprosto, ne uporabljam nobenega od novih nickov, četudi so bili dvomi o tem. Žal vas moram razočarat, če mislite, da sem za niki Suzica, Bansh, karkoli že, jaz. Kot sem že omenil, forum spremljam občasno, sodeloval pa nisem. Tudi tokrat v drugih temah NE BOM SODELOVAL, niti v meni včasih dragem spam kotičku. Kajti, moj namen je kristalno jasen. Narediti nekaj dobrega sočloveku. Naj bo dovolj uvoda.

Kaj me je pravzaprav prepričalo v to, da začnem znova? Prvič to, da je bilo vmes kar nekaj poskusov, pa so bli vsi bolj ali manj neuspešni. Seveda, tudi tokrat ni garancije, da bo akcija uspela, a vsekakor apeliram na vse, ki ste nekdaj že sodelovali in veste, da je akcija uspela (vsaj za 4 od 5-ih obdarovancev, kolikor jih je bilo, vem, da je šel denar v prave roke). In dasiravno so bili pomisleki, je bila akcija izpeljana brezhibno, tudi s pomočjo (vselej bom našteval le tiste, ki ste še aktivni na Alterju) naše Škorpy, Gretzkega, Gobe, Patriota (ne moreš verjet, pa je čisto res) ...
In vsi ti, kot tudi darovalci,veste, da je vse skupaj potekalo pošteno, brezhibno. Potem pa se je (zaradi osebnih težav) nehalo. Nikogar več ni bilo, da bi nadaljeval. Vem, da vas je precej, ki bi sodelovali finančno, skorajda nihče pa ni pripavljen sodelovati pri pripravah, izpeljavi akcije. Kar je povsem razumljivo, vsaj iz mojega stališča. Niso vsi za vse. Zato tudi so vse akcije takoj poniknile, ker nihče ni imel volje končati začetega. Še enkrat, zavedam se, da tudi meni lahko spodrsne, a zato se ne bom sekiral, saj Alter ne odraža moje zavesti, ni več del mojega lajfa, kot je bil nekdaj. Bil pa bi razočaran iz enega samega razloga: ker nisem mogel pomagati! Vsaj ne v takšnem okviru, kot sem želel.
Drugi razlog pa je bil kitajski pregovor, ki sem ga prejel v nekem letaku. Prepisano iz prevoda v slovenščino (originala ne poznam)

Če hočeš biti srečen en dan, pojdi lovit ribe
Če hočeš biti srečen eno leto, podeduj bogastvo.
Če hočeš biti srečen celo življenje, pomagaj ljudem.

In to drži. Popolnoma drži. Nikoli se nisem počutil bolj srečnega (če izvzamem osebne zadeve, posebej pa rojstvo otroka v 2008), kot takrat. Ko dejansko vidiš, koliko "drobiž" pomeni nekomu, ki nima, takrat spoznaš, da si nekomu vsaj začasno omogočil človeku dostojnega življenja.

Vem, da bodo tudi kritike, kot so bile tudi takrat. Vem, da bo kritika tudi od takšnih, ki se dnevno prerekajo o nakupu najnovejšega bimerja, applove petice, ipad dvojke ... in vse to morda tudi imajo. Ravno v nasprotju z načelom "vsi za enega, en za vse". Toda, zapomnite si to, prosim vas, jaz osebno takšnih nikoli in nikdar nisem obsojal. In jih tudi vnaprej ne bom. Hkrati pa (v skladu s prej napisanim) želim, da se takšni v velikem loku izogibajo te teme. HVALA !

Prosim, če mi tule ali prek ZS sporočite, koliko bi vas bi bilo pripravljenih pomagati? Tudi tokrat ni limita, ne navzgor, ne navzdol.
Če bom ugotovil, da ima vse skupaj nek smisel, bom nadaljeval. Drugače bom prekinil z aktivnostmi. A le tule.

Faila pa nikakor ne bom doživel, ker sem se že pred tem sam izločil iz "elite" in mi ne bo težko NEsodelovati.

Premislite !!

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Slovenetu žensko zrihtat, sem takoj za, še eno tako sado-mazo varianto. Ok, s šalo na stran.

Povej raje kdaj misliš in za koga pa boš dobil PM.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Kdaj? Najraje včeraj, če me razumeš. Drugače pa vse skupaj zahteva čas, tega sem se naučil že prvič. Če začnemo takoj, potem nekje v koncu prvega polletja.
Komu? Po pravici povedano, o tem še nisem razmišljal. Kot nisem niti prvič. Mislil sem, da bi se o tem pogovorili po nekem času, vsekakor pa PRED tem, predno se začne z zbiranjem sredstev.

Upam, da sem zadovoljil tvojim odgovorom, čeprav (ko še enkrat berem) sem ti odgovoril kot kak politik. Veliko sem napisal, ampak nič pametnega odgovoril

OK, tud pri meni, šalo na stran.

p.s. ampak, veš, tisti tvoj prvi stavek tud ni tko napačen, sam mislim, da bo še težje, kot če začnemo z zbiranjem sredstev
evil.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Ala -gasa-ziher bo menda uspelo.
Naa forumu PSS smo-seveda z mojo pomočjo-speljali en kr veliko dobrodelno akcijo--------na začetku je zgledalo kot navadno prepucavanje, potem je bila tema zaklenjena in znova odklenjena in navsezadnje smo potem zbrali kr nekaj tisoč €----POHVALNO ni kaj.

Citat:
Žal vas moram razočarat, če mislite, da sem za niki Suzica, Bansh, karkoli že, jaz.
Dokler ne poznaš človeka-ga ne ocenjuj. In sem za akcijo----
lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.158
6.996
113
Jaz sem v podforumu dobrodelnost tudi napisal za primer ki potrebuje pomoc. Problem je, ker me zadnje case pot nic ne zanese v tiste kraje in nimam nadaljnih info

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz tudi vem za eno družino ki živi res nekje u gmajni, so vedno brez denarja, hčerko imajo ki hodi v šolo,nekaj imajo tudi kmetije ( krave pa verjetno še kej...) , nisem bil tam že nekaj casa,ampak nazadnje ko sem bil, sem jim vedno kaj prinesel češ da ne rabim.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jaz tudi..

drugač pa ne vidim podforuma..me je skorpy zabrisala ven?
shocked-1.gif

drugač pa nokia, ne remebram se, kdaj sem te nazadje videl..shame you
rolleyes-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem tudi za. me pa še neki zanima.

ali s elahko pomaga kako drugače ne samo z denarjem. oz..ali se lahko pomaga tako, da si potem lahko pomagajo sami.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kot vedno ... sem za!
Je pa Softi odprl dobro vprašanje. Za premislit je, ali se lahko pomaga tako, da si potem pomagajo sami. Bolj v smislu daljnoročnega učinka in morda ne le gašenja požara.

Drugače pa bom imel jaz v tem kontekstu kar nekaj stvari, katere lahko podarimo (obnova stanovanja - praznenje vsega). To bo v roku meseca, meseca in pol.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.041
1.262
113
42
Jah mogoče če bi nekateri lahko imeli dostop do dobrodelnega foruma bi bilo kul. Kot vedno sem tudi jaz zraven!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Kdaj? Najraje včeraj, če me razumeš. Drugače pa vse skupaj zahteva čas, tega sem se naučil že prvič. Če začnemo takoj, potem nekje v koncu prvega polletja.
Komu? Po pravici povedano, o tem še nisem razmišljal. Kot nisem niti prvič. Mislil sem, da bi se o tem pogovorili po nekem času, vsekakor pa PRED tem, predno se začne z zbiranjem sredstev.

Upam, da sem zadovoljil tvojim odgovorom, čeprav (ko še enkrat berem) sem ti odgovoril kot kak politik. Veliko sem napisal, ampak nič pametnega odgovoril

OK, tud pri meni, šalo na stran.

p.s. ampak, veš, tisti tvoj prvi stavek tud ni tko napačen, sam mislim, da bo še težje, kot če začnemo z zbiranjem sredstev
evil.gif

Ok, super.
Še dobr, da sem dal prejšn teden nekaj denarja na stran.
smile-1.gif

Glede na to, da traja ena dobrodelna akcija okoli 3 mesece in če resno primemo potem bi načeloma lahko izpeljali 4 akcije na leto.

Torej, nova tema v podforumu dobrodelnost in gremo korak za korakom, da se pomeni (zame prvič preko neta, tako da si sploh ne predstavljam kako in kaj).

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik suzica pravi:

Citat:
Žal vas moram razočarat, če mislite, da sem za niki Suzica, Bansh, karkoli že, jaz.
Dokler ne poznaš človeka-ga ne ocenjuj. In sem za akcijo----
lp

Suzica, najprej hvala, ker si pripravljen sodelovat.
Moram pa se ti opravičit, ker tisto pisanje zgoraj ni bilo mišljeno kot ocenjevanje uporabnika, pač pa kot namigovanje, da sem za nekaterimi nicki, saj sem bil v preteklosti znan ravno po alterju alterjevega alterja ... če razumeš.

OK, toliko o tem, ostalo v naslednjem postu.

lp

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Oh, no ! Pa ste me SPET pozitivno presenetili !!! Namenoma se nisem oglašal čez vikend, ker sem pričakoval, da se zadeva malce "usede", a glej ... surprise, surprise. Sicer sem od nekaterih pričakoval odobravanje, tako intenzivno pa ne.
Hvala zaenkrat.

Torej, pripravljenih je kar nekaj potencialnih alterjevcev, jih bom naštel tukaj:

Mojamura (dame so seveda napisane najprej) :)
s22b
dobovšek
suzica
apollo8 (če sem prav doumel njegov post, če ne, se opravičujem)
lost1
Turbobitch (goba, zate sem že vnaprej vedel
wink-1.gif
)
Evrofil
Abraham
Gatto (ma, vidiš, ni časa ... se bomo že slišal, sicer sem pa vedel, da se boš oglasil v tej temi
smile-1.gif
)
Softi
Drago
SJTV1
Tis (nimam kaj dodat, respect ... midva že veva, zakaj
smile-1.gif
)
Simon VI
Futuristic

Komentarji pri nekaj članih so zraven iz posebnega razloga, kar pa ne pomeni, da ostali niso vredni komentarja !!!
Vsekakor, respect VSEM !

Zdaj pa k (praviloma sicer lažjemu) delu. Kar seveda pomeni, da se z akcijo (vsaj na papirju) lahko začne. A ni vse tako preprosto ...

Ne morem ravno reč, da imam polno izkušenj, nekaj že, ne pa dovolj. Pri prvi akciji sem imel pomoč, zato prosim, da mi vsaj malce pomagate. Zaključni del mi je kristalno jasen (zbiranje denarja, zaključek akcij ipd.), ne poznam pa še potencialnih kandidatov, ki bi potrebovali pomoč. Saj razumete, najprej postavljamo hišo, streha pride na koncu. Ne bi imelo smisla, da bi iskal kandidate, sploh ob dejstvu, da jim kasneje ne bi mogli pomagati (p.s. tisto s hišo je blo samo za razumevanje, jaz sem svojo že zgradil, zato ne rabim donacij
grin1.gif
)

Torej, najprej apeliram na vas, da če poznate koga, ki je res potreben pomoči, da to sporočite kar sem. LAHKO PREDLAGATE VSI, NE SAMO TISTI, KI STE PRIPRAVLJENI SODELOVAT !!!
Vesel pa sem tudi predloga, da bi nekaj naredili v smislu, da si ljudje lahko pomagajo na daljši rok, ne kot samo gašenje požara. Čeprav je tudi slednje vsaj pri prvi lanskoletni akciji zelo, zelo pomagalo. Namreč, bilo je obdobje pred prvim šolskim dnem, ko ljudje potrebujejo malce več za svoje otroke, ker so stroški momentalno nadpovprečno veliki, in takrat smo gospe prebrodili trenutno krizo. Kako to vem? Ker nas je še nekaj časa po tistem klicala in se zahvaljevala. Pa čeprav je jasno vedela, da je bila to enkratna pomoč z naše strani.

Pa še tole (odgovor, mislim da, s22b-ju): samo za začetek potrebujemo npr. dva, tri mesece, potem pa to gre. Torej to ne pomenijo 4 akcije letno, predvsem je odvisno od financ in kandidatov (veste, ni vselej tako preprosto, kot se sliši, izbrat je treba primerne kandidate, kar pa ni vedno lahko. Tisti, ki so bili udeleženi prvič, bodo to lažje razumeli ... glede tega sem pisal že zgoraj ).
Torej, lahko bo samo ena akcija, lahko pa tudi 10. Zadnjikrat jih je bilo 5 (pa vsaki je bilo namenjen približno enak del sredstev).

Da ne pišem več: prosim vas za predloge, četudi so slabi. Noben od predlogov ne more biti tako slab, da ne bi bil primeren za na tablo.

Namig: lahko se pomaga tudi z oblačili ali podobnim, nenavsezadnje pa tudi z delom. Mogoče kdo rabi pomoč, pa nima koga prosit.

Moramo pa seveda vedeti, da lahko kadarkoli pride do zlorab (izkoriščanje), zato prosim, da se ozrete malce naokrog v svoji okolici, kajti ravno tam najbolje sami poznate zadeve. Sicer ni težko pogledat v časopise, na TV, kjer je teh problemov nešteto, samo nisem ravno prepričan, če so ti primeri zreli za nas, saj se lahko zgodi, da bo nekdo imel preveč, drugi pa nič. In pri odmevnih akcijah (ob pomoči medijev) je ponavadi tako.

Ne upa si vsak povedat, da rabi pomoč. Prvič zato, ker jih (ali pač nas) je sram, drugič pa tudi zato, ker tudi takšni ljudje vedo, da so nekateri, ki so še bolj potrebni pomoči. In trpijo.

No, upam, da sem vam vsaj malce razjasnil stvari, ki so vam morda nepoznane. Sicer pa verjamem, da nam bo uspelo ! Ne vidim razloga, zakaj ne ...

Torej, malce počakajmo, da se zadeve prično razvijat naprej, vas bom pa tudi prek PM obvestil, če zadeve ne boste spremljali "on line". Tisti, ki so bili prvič zraven, vedo, kako to gre.

Pa še zagotovilo z moje strani: vsak dobi PM, preden se začne z zbiranjem, vsak dobi PM, ko dobim denar nakazan, VSAKDO ima vpogled v spisek sredstev (seveda le tisti, ki sodelujejo finančno, kar je menda jasno) in vsakdo se lahko udeleži zaključka določene akcije (gre lahko zraven, da se prepriča o tem, kam je šel njegov denar).

Toliko zaenkrat !!!

Nazadnje urejeno: