Registracija vozila

Blazy

Zelenc'
29. mar 2015
2
0
1
Mene zanima koliko bi me prislo skupaj stroski za zavarovanje in registracijo vozila.
V glavnem imam nameni kupiti Golf 4 letnik 1999 90KM, rad bi da bi čim ceneje to uredil.

Sem mlad voznik in nimam s tem veliko izkušenj.

Hvala, Blaž

Blazy

Zelenc'
29. mar 2015
2
0
1
Sem si že izračunal pa me zanima če bi jas pisal avto na mamo bi premije veljale?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.399
4.970
113
Cestnino pa registracijo si si verjetno že sam zračunal, rabiš pa še ceno zavarovanje.

Na to ceno vpliva več dejavnikov in kot si že ugotovil tudi starost zavarovanca/lastnika avta, za mlajše in predvsem mlade voznike
je premija kar nekaj višja kot za nekoga z izkušnjami.

Skoraj vse zavarovalnice izračunavajo premijo glede na starost zavarovanca, razen Zavarovalnica Maribor do 31.03.2015,
potem pa bodo tudi oni spremenili cenike in upoštevali pristopno starost, torej če imaš avto že kupljen to uredi takoj v ponedeljek
ali najkasneje v torek.

Ker so statistično mladi vozniki zelo pogosto povzročitelji prometnih nesreč, je pametno ob sklepanju vzeti še "odkup prve škode",
dokler ne dosežeš vsaj 15% bonusa, saj če padeš v razred ki je višji od 100% premije plačaš že toliko višjo premijo in ne dobiš komercialnih popustov. V preteklosti si enostavno zamenjal zavarovalnico in spet štartal od začetka, sedaj pa zavarovalnice (nekatere)
preverjajo v bazi EMRVL in bo temu tako počasi konec, razen če boš zamenjal še avto...

Da ti cela Slovenija ne računa zavarovanja, povej še iz kje si, pa boš potem zagotovo dobil kakšno ponudbo
wink-1.gif

pa verjetno sklenil zavarovanje z nekom, ki ti bo to v nedeljo računal
rolleyes-1.gif

l.p.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če si začetnik boš plačal na polno. A enkrat moraš začeti nabirat popust...najbolje z avtom s čim masj konji. Tako da...nima smisla pisat na mamo (edino to ' mlad voznik' ne vem kaj potegne za sabo z vidika stroškov).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Zakaj nima smisla pisati na mamo, če pa lahko potem prislužen bonus prenese nase?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Prenos bonusa med družinski člani ni več mogoč po sistemu da imata potem oba bonus. Zdaj se prenos lahko naredi a ga izgubi darovalec. Če ima mama 70+ let bi to še šlo. A če ima dečko tam 20 let po logiki mama ne more biti pretirano stara ( cca. 50) in se lahko predvideva da bo še kar nekaj let vozila. Torej mu ne ostane drugega kot da se usede na vlak in začne lovit bonus...10 let je hitro mimo
wink-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Zavarovanje vzameš na obroke pa je problem rešen, avto je strošek in to kr precejšnji, poleg zavarovanje, še gume, servisi, izredna popravila. Prva misel je, da si kupiš avto, ki ga boš lahko vzdrževal.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Mama itak ima bonus kakršnega ima. On si bo ga prisluzil prek mame za svoje vozilo, ki bo pisano na mamo. S tem bo prve 3 leta prišparal kar nekaj eur pri ceni zavarovanja. Ko bo nabral nekaj izkušenj in upamo tudi bonusa, bo avto prepisal (ali pa drugega kupil) in registriral nase, bonus ki si ga je prislužil preko mame, pa bo tudi prenesel brez problema. Ali pa gre na AS, pa mu dajo ze v startu 50% druzinski popust, tudi prek osebe ki je niti ne pozna (ce nobenega ne pozna, da bi imel pri AS zavarovano na bonusu 50%), pri tem pa si še lepo bonus nabira.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
Kakšna je razlika, če sploh je - med podaljšanjem in registracije na novo. Imam namreč en avto v mirovanju skoraj eno leto? beri: registracija potekla lani aprila.

Pbutec

20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Postopek registracije na novo je cca. 15eur dražji + strošek novih tablic.