Redno zaposlen / odprtje S.P.?

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Stvar je sledeča... zanima me, ali lahko nekdo, ki je redno zaposlen pri delodajalcu odpre zraven službe še S.P.? Je to dovoljeno oziroma izvedljivo.
SP bi odprl za popolnoma drugo dejavnost, kot jo izvajam zaposlen.

Vse informacije bodo dobrodošle...

Hvala
wink-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Hvala...

Čeprav ne razumem najbolj točno... je ta obrt potem možna le "popoldan"? Namreč odprl bi salon, ki bi se ukvarjal z določeno storitvijo, vendar ne bi bil oprt le popoldne, zato sprašujem...

Hvala...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ali kdo ve kje bi lahko zvedel kaj več o dodelitvi tistih 800.000.000€ sredstev za odpiranje novih delavnih mest. Kolikor sem zasledil pred časom naj bi za vsako novo delavno mesto bilo izplačano 30.000€ subvencije. Ne vem pa ali sem takrat prav slišal, moram pa priznati da me to pred Novim letom še ni tako zanimalo kot pa trenutno.
Ker se podajam na samostojno pot bi mi ta denar še kako prav prišel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zelo dvomim, da je kaj takega, vsaj za normalno zaposljive ljudi.

Ponavadi so kakšni razpidi, a so kriteriji dokaj močni.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja če sprazneš delavno mesto v neki firmi , bo tvoje mesto zasedel nekdo drug, ti boš pa poslej odgovoren sam zase....

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Ali kdo ve kje bi lahko zvedel kaj več o dodelitvi tistih 800.000.000€ sredstev za odpiranje novih delavnih mest. Kolikor sem zasledil pred časom naj bi za vsako novo delavno mesto bilo izplačano 30.000€ subvencije. Ne vem pa ali sem takrat prav slišal, moram pa priznati da me to pred Novim letom še ni tako zanimalo kot pa trenutno.
Ker se podajam na samostojno pot bi mi ta denar še kako prav prišel.

Tole se pa bojim, da si slabo slišal. Če bi bilo to res takoj zaposlim par ljudi.
smile-1.gif

No če kdo ve ša kaj o tem bomo zelo veseli, če to informacijo deli z nami.
smile-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Če bi bilo to res takoj zaposlim par ljudi.
smile-1.gif
LOL, kako tipicno,
popolnoma brez ideje, brez podjetniskega navdiha, brez vizije

glavno, da pokasiram, kako bomo furali pa nimam pojma

Ti kar zase govori, če nimaš ideje in bilokakšnega navdiha, zame pa ne boš, ker se ti ne sanja kaj imam in kakšni so moji plani za naprej. Odgovoril ti bom samo to, da nič od tega, kar si napisal ne drži, kaj več pa o podjetništvu z enim birokratom iz Bruslja zagotovo ne mislim debatirat.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Pol pa oprosti no.
Dajes obcutek, da bi zaposleval zarad donacij, ne pa zarad povecanega obsega dela/novih programov/...

aja, pa se nekaj, tvoj podcenjevalni odnos ni dober, pa ceprav samo do nekih birokratov,
ne kaze na kaksno posebno zagnanost in ustvarjalnost,

je naravnan na vseprek podcenjevanje, to ni dobro

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.760
113
pri taščici
Ne vtikaj se tule v sevljeta, ker imam občutek da že nekaj časa skrbi da imam nekaj ljudi vsak mesec plačo in ne vidim nič narobe če bi jo še komu omogočil....
Sevje: vsaj lani so bile neke "subvencije" za (samo)zaposlitev določenih pokllicev. Več točnih info ne vem zatose pozanimaj na svoji zbornici oziroma mogoče na zavodu za zaposlovanje....
Pa zneski mislim da so bili pod 10 jurji tako da tisto o 30 jurjih je res malo bogata ( potem pa jim gre nekaj 100 evrov kmečkih subvencij v nos
wink-1.gif
)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Za prvo zaposlitev itak obstajajo subvencije, pa recimo za invalide.

A le redko podjetje rabi takšne ljudi.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Ja lani so bili razpisi na zavodu za zaposlovanje in nam je enega celo uspelo izkoristit.
Zneski so bili pa od 3k do 5k.
Drugače pa spremljamo kolikor se da, če pride kaj pametnega ven in če dobiš pametnega človeka seveda skušaš izkoristit.

Sem pa ravno v ponedeljek slišal, da sedaj lahko za samozaposlitev dobiš 4k, pogoj pa je, da imaš vsaj dve leti potem obrt.
Kaj in kako pa ne vem, tako da če kdo dobi razpis naj ga kar prilepi. Mogoče pa komu pride prav.

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Tole je tudi že staro.

Znanec je vzel tole, dobil pa je približno 2mio SIT in pogoj, da mora 2 leti imeti "obrt". Glede na to, da je govora o SIT je zadeva že fajn stara
wink-1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No meni je to razlagal nekdo, ki je bil na razgovoru za službo in še sam ni vedel ali bi odprl s.p. ali bi iskal službo.
Je pa rekel, da so mu to na zavodu rekli. Tako, da je to mogoče kaj novega. Prepričan pa nisem da tudi drži.
Tisto o 2 mio sit pa vem da je že zdaaavnaj mimo
smile-1.gif

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ampak tudi tole subvencijo potem dobi nekdo, ki je že dlje časa na borzi oz zavodu. Ni zdaj to ravno tako, da bi nekdo prišel, pa rekel da bo odprl s.p. in bi dobil denar. Pa še to je določen denar, ker gre iz razpisa in se mora ujet termin. Mislim, da je pogoj 6 mesecev na zavodu.

Obstajajo še določena sredstva, za katera se lahko zaprosi in služijo za zagon "podjetja". Ampak to je bilo včasih do max 150.000 SIT.

Dvomim pa, da bi v sedanji "krizi" kaj spreminjali pogoje, oz naredili celo manj stroge.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma... teli raje plačujejo nedelo kot pa, da bi spodbujali zaposlovanje.

Žal dobrih spodbud za zaposlovanje pri nas že kar nekaj časa ni (izjema so morda posamezni lokalni razpisi). Pri invalidih je tako, da so zaščiteni bolj kot kočevski medvedi (torej, če ti škripa boš prej ti brez službe kot invalid), kar je bedarija - s tem delajo invalidom medvedjo uslugo, saj jih mikro/mali podjetniki zaradi rizika večinoma ne zaposlujejo. Mi imamo dejavnost, kjer bi se kak invalid z ustreznimi znanji našel a se ga verjetno ne bi upal zaposliti. Pri prvih zaposlitvah se pa strinjam z darjanom... večinoma so taki kadri brez izkušenj (če se ne motim so bile te spodbude omejene na mlade - do 28 let).