Redarstvo

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
V juliju je naš avto padel na stacionarni radar pri Pivki... kazen je dobila boljsa polovica, ki pa je uveljavlala sodno varstvo in se ni opredelila kdo je vozil avto. POslali so, da se postopek ustavi... sem pa sedaj jest dobil kazen.

Ne razumem na podlagi cesa, so sedaj meni poslali kazen... napisali so da so zbrali dodatne dokaze, ter ugotovili da sem vozil jest
smile-1.gif

Ima kdo izkusnje ce na podlagi cesa so dobili te dokaze,.. in kako? IMava pa skupni naslov...

Naj bi po tem členu zbrali dodatne

(1) Prekrškovni organ po ugotovitvi pogojev za začetek postopka po uradni dolžnosti oziroma po prejemu predloga iz prejšnjega člena zbere dodatna obvestila in dokaze o prekršku.

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Lastnica je ona, vozil ga je druzinski clan. Ona je bila na sestanku v Ljubljani....

Bolj me zanima na podlagi cesa so oni mene nasli
smile-1.gif
Na sliki se vidi da je moski, samo se ne vidi kdo je,..samo oni so verjetno pogledali kdo stanuje na istem naslovu in meni poslali kazen... v bistvu se gre bolj zato ce to lahko naredijo...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Samo v odlocbi mora nekaj pisati, na podlagi cesa so tebi poslali kazen... ce nisi niti lastnik avta... niti uporabnik vpisan v prometnem dovoljenju ... Kar tako pomoje ne morejo kar vsem druzinskim clanom po vrsti posliljati kazni ...
smile-1.gif

Ce v odlocbi o prekrsku ne pise nic oprijelmjivega, bi jaz pac poslal nazaj, da nisem lastnik niti uproabnik vozila... Edino ce si "pozabil" omeniti kaksen bistven podatek
smile-1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ste vozili prehitro? Ste. Torej kje je problem? Tisti, ki je prehitro vozil naj prevzame odgovornost in plača kazen. To je to.
Ni zdaj tukaj sodno varstvo, pa kak so mene našli, pa.....treba je prevzet odgovornost za svoja dejanja.

Nazadnje urejeno:

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Tole je dino kar pise,.. nimam pojma kako so me nasli
smile-1.gif
Na sliki zraven je moski, ki so ga povecali,..

Pritozbo sem jest napisal, tako da sigurno nisem napisal da sem jst vozil..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
???
Žena ni vozila, ti nisi vozil? Vidi pa se, da je vozil moški?
Torej je vozil ženin ljubček. Kar naj on plača.

Filipides

Pripravnik
20. jun 2014
129
3
18
Avto brez voznika je težko "padel" na radar. Nekdo ga je moral vozit. Če to nisi bil ti in hočejo od tebe globo za prekršek, se pritoži, ker se ti dela krivica. Če si bil pa ti, pa si storil prekršek in bi bilo smiselno poravnat globo, dokler še lahko plačaš polovičko. Tako preprosto je to.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Še enkrat,.. napisal sem da me zanima na podlagi cesa lahko oni posiljajo kazni naokoli?

Nikjer nisem napisal da se ne bo plačalo,.. tako da ne moralizirat brez veze......

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Še enkrat,.. napisal sem da me zanima na podlagi cesa lahko oni posiljajo kazni naokoli?

Nikjer nisem napisal da se ne bo plačalo,.. tako da ne moralizirat brez veze......

Na podlagi upanja, da boš plačal. Ne morejo ti drugega kot, da te vlačijo na sodišče.
Slika, ki jo imajo oni, ni nič boljša od te, ki si jo dobil ti.

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Joj, so se eni zdaj spet zapeli na moraliziranje ...

Vprašanje je povsem korektno, kako so oni ugotovili, da je vozil XY? V končni fazi bi si lahko izmislili, da je vozil njen sosed in bi kar njemu poslali kazen. Pol pa vprašanje, če bi sosed imel dokaze, da ni bil on ... ker to, da je tisti čas sam doma sedel na balkonu in vlekel čik, brez prič, ni ravno oprijemljiv dokaz za nedolžnost.

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Namesto skrivanja po grmovjih naj ustavijo kršitelja na mestu dejanja pa bodo vsi problemi rešeni in tudi šola bo.

Kazen čez pol leta ni niti kazen, niti šola, ampak inkasantstvo. Še najhuje od vsega pa je da zato da najdejo kršitelja naredijo še 5x toliko stroškov kot je bilo kazni. Če me redar ni uspel ustavit, oziroma tega ni niti poskusil, potem naj sam tudi plača stroške iskanja. Tako pa, tipično slovensko. Prihodki (kazni) so občinski, stroški (sodišče, izterjava) pa državni.

alfie

Pripravnik
5. apr 2013
125
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Joj, so se eni zdaj spet zapeli na moraliziranje ...

Vprašanje je povsem korektno, kako so oni ugotovili, da je vozil XY? V končni fazi bi si lahko izmislili, da je vozil njen sosed in bi kar njemu poslali kazen. Pol pa vprašanje, če bi sosed imel dokaze, da ni bil on ... ker to, da je tisti čas sam doma sedel na balkonu in vlekel čik, brez prič, ni ravno oprijemljiv dokaz za nedolžnost.

Morala na alterju je itak na visoki ravni, potem ma pa pod drugo temo same take, kako bi prelisišil to in kako bi zjebal ono
priden.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Zena je rekla, da je vozil njen bliznji. Oni pa domnevajo, da je to nekdo, ki zivi z njo v skupnosti. Pravno bo pa Snecer kaj povedal.
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Torej so na podlagi fotografije ugotovili, da si ti vozil... Ocitno te redar, ki je pisal tole, pozna... Ce nisi ti vozil, ti ne morejo nic... Moras pa pomoje vseeno poslati nekaj, da jim to das vedeti... Ce imas se kaksne dokaze, da nisi mogel biti ti v casu prekrska v vozilu, se toliko bolje... Ti moras vedeti, ce se te na sliki da prepoznati. Kopijo, ki jo dobis, je ponavadi samo fotokopija in je bolj slaba... Lahko da imajo oni boljso sliko, ker pa se bo kasneje na sodiscu (ce bo to tega prislo) lahko ogotovilo, ce si bil es ti ali ne ...
smile-1.gif
...

To je samo moje razmisljanje
tongue-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
mr: ni napisala,... samoda ona ni vozila, ker je bila tam in tam
smile-1.gif

Redar me ne more poznat... ker tam okol se res nikoli ne vozim
smile-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zakaj že, so stacionarni radarji postavljeni, če pa ni potrebno nobenmu kršitelju nič plačat?