Rechargable AAA baterije? Max mAh je ??

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravzaprav je Željko urednik hrvaške izdaje e-fotografije, zaposlitev v JE Krško pa mu omogoča marsikaj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne primerjat eneloopk z alkanimi, ampak z drguimi polnilnimi nimh, recimo gp pa hahnel...sej jaz mam tdu eneloopke v fleših, ampak optimalna rešitev to ni za vsakodnevega userja, jaz jih uporabljam bolj poredko pa se mi splača zarad tega ker držijo kapacicteto, medtem ko ghitri zaporedni fleši na recimo 1/2 moči pa kar traja da to charga kondenzatorčke v flešu

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne primerjat eneloopk z alkanimi, ampak z drguimi polnilnimi nimh, recimo gp pa hahnel...sej jaz mam tdu eneloopke v fleših, ampak optimalna rešitev to ni za vsakodnevega userja, jaz jih uporabljam bolj poredko pa se mi splača zarad tega ker držijo kapacicteto, medtem ko ghitri zaporedni fleši na recimo 1/2 moči pa kar traja da to charga kondenzatorčke v flešu
Bolj iz radovednosti, kakor z željo po dokazovanju, sem napolnil (dopolnil) še GP-jevke 2200 in naredil enak poskus, kakor v torek - torej tri različne bliskavice, z uporabo seta Eneloopk in GP-jevk. Tudi tokrat ni bilo občutnih razlik, celo GP-jevke so pri bracket-u 'zdržale' le 5 bliskov, eneloopke pa 7 v Minolti 3600, v ostalih dveh bliskavicah pa sem poskušal drugače - kolikokrat lahko sprožim testni blisk v pol minute. rezultat je celo nekoliko bolj v prid eneloopkam: 47:43 pri obročasti (uporablja dve bateriji) in 34:33 pri starem Cullmannu. Ker sem nekje na dnu omare odkril še eno staro bliskavico - Sigmo EF-430ST, neuporabno za digital, sem poskušal še z njo, kjer pa je bilo polnjenje in proženje bistveno počasnejše, skoraj polovico manj v pol minute: 28:29 (da, GP-jke so bile malenkost boljše)

Kaj delam (če) narobe?

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Bolj iz radovednosti, kakor z željo po dokazovanju, sem napolnil (dopolnil) še GP-jevke 2200 in naredil enak poskus, kakor v torek - torej tri različne bliskavice, z uporabo seta Eneloopk in GP-jevk. Tudi tokrat ni bilo občutnih razlik, celo GP-jevke so pri bracket-u 'zdržale' le 5 bliskov, eneloopke pa 7 v Minolti 3600, v ostalih dveh bliskavicah pa sem poskušal drugače - kolikokrat lahko sprožim testni blisk v pol minute. rezultat je celo nekoliko bolj v prid eneloopkam: 47:43 pri obročasti (uporablja dve bateriji) in 34:33 pri starem Cullmannu. Ker sem nekje na dnu omare odkril še eno staro bliskavico - Sigmo EF-430ST, neuporabno za digital, sem poskušal še z njo, kjer pa je bilo polnjenje in proženje bistveno počasnejše, skoraj polovico manj v pol minute: 28:29 (da, GP-jke so bile malenkost boljše)

Kaj delam (če) narobe?

Nič ne delaš narobe.
Me pa zanima, kaj bi bilo z rezultati po 50 ali 100 polnjenjih (in praznenjih).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Na, zdej mi pa rušite vedenje o AA-jkah...
frown-1.gif
Jaz mam GP 2500 pa 2700 mAh pa 2000 MAh eneloopke in po tem, kar sem sicer slišal in po mojih izkušnjah se eneloopke pri uporabi fleša počasneje 'opomorejo'...samo če ste prav merili s štoparico, očitno imate nek point...hm

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pomeri še sam pri svojih in uporabljaj tisto, kar se ti bolje obnese. Jaz prisegam na eneloop, nisem pa fanatičen glede tega.
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Moram zapisati še enkrat - ni bil moj namen dokazovati, kako imam prav jaz in ne kdo drug.
Na samem začetku svojega "testa" sem tega naredil iz radovednosti in ugotovitve tudi zapisal.
Rad verjamem, da se eneloopke v kakšni drugi bliskavici obnašajo drugače in bi bil potem lahko na koncu tudi drugačen rezultat.
Pri tistih bliskavicah, ki jih imam, se pač ne...

Upam, da ni zamere!

LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pomojem ni nihče tega tako razumel, meni se zdi prav cool da si pomeril kako se obnesejo različne.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne, nominalna napetost ne bo 1.5V za nobeno od sekundarnih celilc. 1.25V, 2.1V in 3.6V.