Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne primerjat eneloopk z alkanimi, ampak z drguimi polnilnimi nimh, recimo gp pa hahnel...sej jaz mam tdu eneloopke v fleših, ampak optimalna rešitev to ni za vsakodnevega userja, jaz jih uporabljam bolj poredko pa se mi splača zarad tega ker držijo kapacicteto, medtem ko ghitri zaporedni fleši na recimo 1/2 moči pa kar traja da to charga kondenzatorčke v flešu
Bolj iz radovednosti, kakor z željo po dokazovanju, sem napolnil (dopolnil) še GP-jevke 2200 in naredil enak poskus, kakor v torek - torej tri različne bliskavice, z uporabo seta Eneloopk in GP-jevk. Tudi tokrat ni bilo občutnih razlik, celo GP-jevke so pri bracket-u 'zdržale' le 5 bliskov, eneloopke pa 7 v Minolti 3600, v ostalih dveh bliskavicah pa sem poskušal drugače - kolikokrat lahko sprožim testni blisk v pol minute. rezultat je celo nekoliko bolj v prid eneloopkam: 47:43 pri obročasti (uporablja dve bateriji) in 34:33 pri starem Cullmannu. Ker sem nekje na dnu omare odkril še eno staro bliskavico - Sigmo EF-430ST, neuporabno za digital, sem poskušal še z njo, kjer pa je bilo polnjenje in proženje bistveno počasnejše, skoraj polovico manj v pol minute: 28:29 (da, GP-jke so bile malenkost boljše)
Kaj delam (če) narobe?