Reakcija po cepljenju dojenčka?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem napisal... dolgo že ni bilo nobene resne epidemije, ljudem je dolgčas in potem dobimo takšne bedarije ala SVOOD.

Pa preden začne kdo o zaslužkih farmacevtov... bazična cepiva so blazno poceni in pravzaprav še redka podjetja vztrajajo pri proizvodnji. Patentov že zdavnaj ni več in dobički so mizerni.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
ksz..
No, ker sem načel temo je prav da povem, da je naš malček že ok
smile-1.gif

Sem pa v tem tednu negotovosti precej prebral o cepljenju, še posebej dejstva na strani http://www.svood.org/ so kar grozljiva. Sploh ne upam pomisliti, da bi bilo vse, kar je tam napisano, res...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Sploh ne upam pomisliti, da bi bilo vse, kar je tam napisano, res...
Saj je res. Zaradi cepiva lahko umreš, ostaneš paraliziran,...
Tudi pri lotu je verjetnost zadetka minimalna, ampak nekaj srečnežev vseeno obstaja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Me veseli, da je bolje z njim.

Za stranske učinke pa ne skrbi... Sploh pa glede na to, da zares skrbno opazuješ otrokovo počutje in boš zagotovo hitro opazil kakšne probleme.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Sploh ne upam pomisliti, da bi bilo vse, kar je tam napisano, res...
Saj je res. Zaradi cepiva lahko umreš, ostaneš paraliziran,...
Tudi pri lotu je verjetnost zadetka minimalna, ampak nekaj srečnežev vseeno obstaja.

res je vendar bi brez precepitve bila ta številka veliko večja kot je sicer.reciva nekaj 100x večja

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Meni je to jasno.
Ampak napisati sem hotel, da je tudi v besedilih od svooda nekaj resnice,
predvsem pri stranskih učinkih. Ampak oni to predstavijo tako, kot da vsak cepljeni ostane paraliziran.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
edina napaka ki jo jaz vidim pri obvezni cepitvi otrok je ta da le redko predstavijo možne zaplete in neželene učinke po cepljenju

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
jaz bi te newageovce,ki tako propagirajo necepljenje otrok poslal nekam v tretji svet,da vidijo kolikšen je % umrljivosti otrok zaradi necepljenja,tudi moj sin ni bil cepljen proti oslovskemu kašlju (proti vsemu ostalemu je bil),ker je pediater ocenil,da je riziko komplikacij prevelik in da je bolj smiselno necepiti in v primeru bolezni zdraviti simptomatsko,na srečo ga sine ni fasal (tipično za oslovski kašelj je,da obolevajo samo otroci do 10 leta) ravno po zaslugi precepljenosti

poznam eno zmešano veganko ki je hotela preprečiti cepljenje,obenem pa je svoji hčerki takrat še ne stari 1 leto dala aspirin!!
za tiste ki ne vedo: otrokom do 2. leta starosti se aspirina ne daje,ker lahko povzroči Reyev sindrom (bruhanje,vročina,nezavest) in ki lahko v težji obliki privede celo do smrti!!!!

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
Ja in za take vegane je sedaj menda v LJ celo ceganski vrtec. No ampak to je že druga tema. Kakor koli naša skoraj 3 letnica je bila na vseh ceplenjih do sedaj. Težav ni bilo, res pa je da smo zmeraj pazili, da je bila cepljena takrat ko smo menili, da je 100% zdrava. Cepili smo jo dodatno edino proti klopnemu menigitisu, kar pa je bilo tudi BP. Mimogrede zdravniki to cepljenje priporočajo oz. pravijo da je skoraj obvezno za odrasle. MEnda je verjetnost, da zboliš za lopnim menigitisom večja pri odraslih kot pri otrocih.