rdeči alarm zaradi snega

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
V večini občin je bilo treba prijavit škodo tam nekje od 1. do 10. marca. Prijavit!!!
Ocenjevanje samo bo trajalo pa še zelo dolgo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Amm....če me razumevanje obrazca na prejšnji strani ne zavaja, gre za prijavo ocene škode in ne za prijavo škode na splošno?
confused-1.gif

Kar pomeni, da mora biti škoda že pregledana in ocenjena s strani uradnih (?) cenilcev. Ali pač ne? Ocenjevanje samo pa valda, da bo trajalo še veliko časa glede na razsežnosti žledoloma....zato pa se mi tudi zdi smešen ta zadnji rok za prijavo ocene škode na jutrišnji dan.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.125
113
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:Oškodovanci žledoloma, ČE ŽELITE IMETI POVRNJENO ŠKODO, dostavite oz. pošljite omenjeni obrazec na pristojno občino in ne na Zavod za gozdove Slovenije najkasneje do 12. 3. 2014...
PRIJAVA ne pomeni isto kot POVRNITEV. Res je, da brez prijave umre upanje za povrnitev.
Država rabi te prijave zaradi cenejše statistike. Dvomim, da se bo ukvarjala z vračanjem škode. Čudež bo že, če bo vsa infrastruktura (razne lokalne ceste) spravljena v prejšnje stanje.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Poglej na stran svoje občine, če te zanima.

S tem obrazcem si moral prijavit škodo, oceno in škodo bodo pa na obrazec dopisali kasneje. Če bodo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.406
113
Aha aha, takšno je to zaporedje...ja ok. Sem pa opazil tisti ČE ja. Dajejo možnost svinji sanjat o koruzi
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.252
7.032
113
pri taščici
Suzica-cvinga (si na banu zaradi stave o avionu?): ne najdem več tiste teme kjer sva se preklala glede dviga debla. Upam da mi tole uspe dvigniti in posneti, ker sicer ne vidim rešitve da jo dobimo ven .
Dostopno je bolj ali samo pravokotno na deblo, Sicer nekaj tuhtamo da bi poskušali skupaj s štorom potegniti v graben vendar bi morali kakšnih 80 metrov navzdol po grabnu ven vlečt. Po grabnu je kup ovir ki bi oteževalo izvlek, zato čakam na pomoč strojnika z malo težjim traktorjem če se bo lotil postavljanja. Mi z našim 2 tonskim se ne lotimo

Zemlja okoli štora je visoka okoli 2m, graben pod smreko je globok cca 8 m, pri štoru višine vsaj tri metre, tako da odžagat ... ga najbrž ni junaka.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.252
7.032
113
pri taščici
kater strokovnjak, projektant je pred desetletjem postavil steber tja ker je debelina snega 20 (dvajset) m.
Pa ne mi rečt da se to ni vedelo ob vsem njihovem večdesetletnem šolanju, izkušnjah in ogromni odgovronosti ko se pogajajo o plači. (lokalci brez šol in brez odgovornosti so ta podatek najbrž dobro vedeli)
Kdo je sedaj odredil kidanje snega, če pa kanin stoji in kot kaže ni interesa da bi v bližnji prihodnosti ponovno obratoval.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
kater strokovnjak, projektant je pred desetletjem postavil steber tja ker je debelina snega 20 (dvajset) m.
To so neki bluzatorji, ki nimajo pojma o snegu, Avstrijci ali kaj so že ...

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Saj to postajo jim je že par let nazaj ,ko je še Kanin redno obratoval zasulo vendar z malo manjšo količino snega ,mislim da jim je skrivilo samo taveliko kolo od sedežnice.
Baje ,da je na Kaninu potrebno proženje snega že ,ko zapade 30cm novega snega na eno noč ,ko ti pade 20m lahko samo počakaš do avgusta ....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Še slika
Zažagaš najprej pri vrhu smreke, od spodaj, kjer je že malo v luftu. Odreži ene par meterc, da jo razbremeniš, potem pa probej z vitlom potegnit, da vidiš, kolk je ta korenina še trdna v zemlji. Zažagaj 3/4 vsaj kak meter, dva stran od korenin (do koder ni grape), poskusi še enkrat z vitlom potegnit. Še malo zažagaj, še enkrat potegni ...
Tako je videt s slike, ne vem kako je v resnici za videt.

Na tej sliki vsaj veš, kam je napeto. Sem imel eno smreko, ki je bila videt napeta navzgor, pa zataknjena je bila med par drevesi, dvakrat (S). Ko uje začel odpirat proti meni, sem videl, da bo treba na drugo stran. Žal je tam bila korenina povsem nad mano. No, zadnjih par udarcev je bilo potrebnih s sekiro od daleč. Korenina je zdržala, deblo pa je odstrelilo 3 metre v stran.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.252
7.032
113
pri taščici
z žago dostopno je šele po kakšnih 15 metrih od štora, oziroma čisto na desnem robu slike. Razen če prineseš vsaj 5metrov dolgo lestev in ti jo uspe postavit v "navpični graben) , ali če preplezaš štor, stopiš na deblo in žagaš na katerem stojiš (ter moliš da se štor s tabo vred ne bo prevrnil v cca 8 m globok graben, (po vsej verjetnosti se bo, ker je pod štorom cca 3m navpično odrezano, bom probal sliko narediti iz dna grabna.
Če zadevo dobim v graben, bom moral vleči po grabnu navzdol preko podrtih štorov in debel iz preteklih let cca 70m daleč, iz grabna navzgor praktično nemogoče ker nimam nobenega močnega drevesa ob grabnu na katerega bi navezal škripec pa bi zadevo lahko dvignil iz grabna. S traktorjem ne prideš do grabna.

Smo se že pred leti zajebavali malo višje po grabnu, kjer graben še ni tako globok niti tako strm.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ko boš pri vrhu odžagoval, bo tudi pri štoru padlo nižje in se bo dalo odžagat. Brez vitla pa res ni varno.

A ti bi rad imel tole za na žago? Ne se matrat, pa na manjše kose razžagaj.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
glih pokonc treba spravljat...seveda treba ker sem pač hanzi...

In zdaj boš reku da je štor 15 metrov od tal...
cry12bpy.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.252
7.032
113
pri taščici
ni, štor kjer bi lahko žagal je 4m od tal.
15m od štora lahko stojiš in se dotakneš debla brez lestve. RAzumeš?
Vmes je graben v globini do cca 8m.

pediater: če žagam po tvoje, potem bom žagal dokler ne pridem do dna grabna.
potem pa počakam na junaka ki bo odžagal hlod v dolžini cca 10metrov...(od štora do dna grabna). Namreč štor boš imel 5m metrov stran 8m nad glavo. Kdaj bodo korenine spustile in bo štor šel v graben (preko tistega ki bo spodaj žagal)?
najraje sploh ne bi stopil v graben.
PO hlodu splezal na drugo stran, navezal, dal signal naj potegne pa da vidimo kaj se bo zgodilo. (jaz pa probal vse skupaj posnet za cvingo in upal na uspeh, tako kot cvinga upa da bodo izgubljeno letalo v roku enega mesca uporabili za teroristični napad sicer...)

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Stojiš na deblu in žagaš pri korenini.

Letalo je že lahko bilo uporabljeno v teroristični akciji in na vas je da dokažete nasprotno .

pa še v dve temi si to smreko nalimu in sploh ne vem več kje bi ti odgovarjal...
hysterical-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
žagal boš dokler ne bo napetost popustila oz. se bo deblo + štor nagnilo navzdol. Nato boš lahko žagal pri štoru in še bolj boš videl, kako trden je sploh štor.
Brez vitla pa tu ne bo šlo. Raje potem pusti zgnit.