rdeči alarm zaradi snega

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:No vidiš, ko sem jst hodil v šolo smo imeli pouk ob svečah in v bundah. Pa to ne 1x, ampak večkrat, enkrat celo cel teden tako. Torej očitno je kriva pomehkuženost naroda ne pa naravna nesreča.
Očitno ste bili pomehkužena mularija. Mi smo v bundah sedeli samo prvo uro, potem pa se je že kar zagrelo, ker smo še ne 10 - letni mulci znali prinesti kurjavo in kuriti lončeno peč.
Mislim, da je odpoved pouka bila pametna poteza. S tem se je zmanjšalo število nenujnih poti in s tem je omogočeno, da vse ostalo poteka normalno hitro. Otroci se en dan tako ali tako nič ne naučijo. Tudi če tega dneva ne bi nadoknadili, ne bilo nobene škode.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Otroke bi ze v mladih letih lahko naucil kidat pa tko...., ne da so pol pr 25ih nezreli lopato vzet v roke....pa rajs klicart na radije, kje ni spucan pa jokat....mrs vn pa sam kej zrihti.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
crazy1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kaj si ti Utisevalec Snecerjev alter?

V št. mrtvih se meri nesreča? Ni to ujma, ko te odnese poplava ali potres. Če bo kdo umrl sedaj, bi to morali preventivno rešit. Sosedi, gasilci naj preverjajo hiše, kjer so starejši ljudje in jim pomagajo. Ostali se bodo znašli.
Ampak tudi ti previdno, pri nas je že gasilski tovornjak uničen, ker je smreka padla nanj med reševanjem hiše.

Sicer pa boš na žalost lahko mrtve štel še pozno v jesen, ko se bodo reševala polomljena drevesa, ampak te žrtve ne bodo napisane pod to nesrečo.

Aja, nekateri bolj oddaljeni ne bodo dobili elektrike še par mesecev. Na dolžini deset km. ne stoji niti ena štanga več. Kje je šele internet, telefon ...

Mi je žal, da sem ti dal
zmaga.gif
v en post danes. Je pa res, da mi je neverjetno, da je v LJ zaprtih nekaj šol, merdtem, ko je v Gorenji vasi - Poljane odprta, čeprav je 2/3 učencev in učiteljev odrezanih od sveta.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Se bo grdo slišalo, ampak po eni strani se mi zdi prav, da nas malo opozori, kakšni lulčki smo proti naravi.
Nekako vedno bolj razvajeni - eh saj kaj pa je lahko. Imamo štrom, si kuhamo, se pogrejemo, odpreš pipo, priteče PITNA voda.
Se mi zdi, da se premalo zavedamo v kakšnem luksuzu živimo, dokler nekaj takega ne useka.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Na Golovcu je pravo razdejanje, še sedaj nimamo elektrike, ampak nismo edini, hvala Bogu imamo agregat, tako da imamo vsaj štrom in gretje, tisti kateri nimajo pa je hudo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vzamem nazaj. Možno, da je kak predel LJ res neprevozen ali nevaren. Pri vas pa itak ni štroma, sam ti si že izven.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Glede na res veliko količino novih agregatov v privatni uporabi, predlagam da tisti ki lahko, opozarjate te nove uporabnike na možnost zastrupitev z monoksidom. To opozorilo velja za agregate, ki jih lastniki uporabljajo v garažah, drvarnicah, ali na balkonih.
Upam pa, da nihče ni tako 'bukov' (čeprav nikoli ne veš), da bi imel agregat v zaprtih prostorih.

Hvala vsem, ki to moje pisanje razumete pozitivno in boste (morda) celo komu rešili življenje!

LP

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Najhuje je ko si ljudje mislijo da sta internet in tv glavna. Bolj pomembna od hrane. Trenutno je Telekomunikacijsko omrežje v razsulu. TS ima malo morje central v okvari. Nekaterih niti ni moč popraviti iz danes na jutri. Ogromno ljudi, ki imajo še ADSL ima potrgane kable. Na Primorskem kjer gre optika po zraku je stanje enako.
Če kdo mene vpraša je najprej nujno da se reši elektrika za vse tiste, ki je nimajo šele potem TK omrežje.
Moj naslednji nakup bo agregat. Pa čeprav sem iz Prlekije in nam je do sedaj bilo prizanešeno. Kaj pa ko nam ne bo?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Glede na res veliko količino novih agregatov v privatni uporabi, predlagam da tisti ki lahko, opozarjate te nove uporabnike na možnost zastrupitev z monoksidom. To opozorilo velja za agregate, ki jih lastniki uporabljajo v garažah, drvarnicah, ali na balkonih.
Upam pa, da nihče ni tako 'bukov' (čeprav nikoli ne veš), da bi imel agregat v zaprtih prostorih.

Hvala vsem, ki to moje pisanje razumete pozitivno in boste (morda) celo komu rešili življenje!

LP

467716-post_slo.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
V Ljubljani je neprehoden doberšen del PST-ja, oziroma, ne izgleda ravno varno (drevesa se grejo "touchdown"
rolleyes-1.gif
), ampak vsaka čas gasilcem, ker so še pred kake pol ure čistili in žagali.

lp

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.532
113
Sedem se jih je že zastrupilo, ker so imeli agregat v stanovanju, garaži oziroma na balkonu. Tri najbolj kritične so obdelovali v hiperbarični komori UKC.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ceprov ne razumem kako se lahko zastrupi če je na balkonu, saj ti malo pameti pove da obrni izpuh stran od priprtih vrat ??

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Sem tudi jaz slišal pri poročilih.
Morda so bili premalo odločni v opozorilu, čeprav verjetno velika večina teh poročil sploh ni gledala, kljub agregatu.
Oddaljenost od stavbe 'najmanj 7 metrov' pa bo za marsikoga problem...
Upajmo na najboljše.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ceprov ne razumem kako se lahko zastrupi če je na balkonu, saj ti malo pameti pove da obrni izpuh stran od priprtih vrat ??

Folk je v osnovi neumen.