Drava mi res ni znana, se mi pa zdi bolj pametno imeti en mesec poplavljenih xyz ha travnikov( pretok 1500 recimo), kot pa nekaj ur nekaj metrov visoko xyz objektov ob pretoku 2500.
Si ti raje en teden na 30 C ali en dan na 50?
Bolj kot drava mi je poznana kamniška bistrica ki je spet v območju napovedanega rdečega alarma. Kljub bistveno bolj globoki strugi kot pred 50-100 leti s vedno občasno grozovito poplavi. Za te poplave je kriv človek z melioracijami, izsusevanjem mocvirij, odvajanjem vode direkt po najkrajši poti v reko.
Pred temi posegi so padavine rabile teden ali mesec da so prisle do kamniske bistrice, danes pa iz vseh mogočih grabnov pride po ceveh in spucanih strugah do kamniske bistrice v nekaj urah. Tako nastanejo poplave , čez en teden pa suša, ker ni več " zaloge v zaledju" ki bi se počasi stekala v glavni vod. In to delajo najbrž tudi avstrijci. Boli njih kita kaj bo drava delala nizje od njih. In enako boli nas kita kaj bo drava. sava.... delale po državah bivse juge... Mi moramo poskrbeti da bo voda ki je padla na pobočju Vogla v nekaj urah na hrvaški meji ( namesto tednov), kaj bodo pa hrvatje naredil naj pa sami tehtajo in rešujejo.
Naj pa "donavo" nakopljejo do BG. srbiji tam naprej pa amazonko