Razvijanje fotografij

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Torej imam za razvit okrog tisoč digitalnih slik v formatu 10x14 ali 10x15, kje bi se to najbolj splačalo? Ima kdo s kom izkušnje?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.163
4
38
Maribor
Razvijam preko Pošte Slovenije in sem zadovoljen. Kje se pa ob taki količini najbolj splača pa ne vem.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Lahko ti povem, kje se ne izplača: Foto Tivoli, 1 fotografija formata 10x15 = 1 EUR.
Tako bolana cena da res ne veš kdo je tu zrel za polje, oni ali njihove stranke.
Pravi zlatarji, Euro foto s svojimi podružnicami.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Ja, papir se drazi :D V enem letu za 100%
smile-1.gif

Ok... 1€ za 10x15? A si ziher? Na netu ne najdem cenika..

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sem potem razmisljal.. verjetno je to cena za ponarocilo fotografije, kar so slikali oni (birma, obhajilo...). Tako ceno imamo tudi pri nas za take fotke.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
@DJ_Beat

sem šele danes opazil, da ti nisem odgovoril, a me je na to temo pripeljala tako zelo neočitna reklama uporabnika brezlj.

Ne, ni šlo za ponaročilo fotografije ampak navadno naročilo, tisk iz digitalnega medija, USB ključ to je, fotografija je bila ustrezno pripravljena za razvijanje, tako da kakršni koli izgovori o upravičeni ceni odpadejo (ala naknadne manipulacije in predpriprava). Je pa res, da ima Foto Tivoli zelo prikladno lokacijo. In ceno za to sem seveda z veseljem plačal. Hočem le opozoriti morebitne bodoče stranke na njihove visoke cene. Prava konkurenca ima nižje cene, faktor 5-10x ob primerljivi kvaliteti. Toliko o pregrešno dragem Euro fotu.

Da pa se ne bom samo obregnil in tvezil o prikriti reklami s strani upoabnika brezlj, še dokaz, da sta podjetji Sprint d.o.o. in Dominatus d.o.o. povezani: http://bit.ly/TcGEU5
In seveda, uporabnik brezlj je povezan s podjetjem Dominatus d.o.o. (vidno v njegovem profilu) in krog je sklenjen.
Zamislil pa sem se nad dejstvom, da na tako laičen način na javnem forumu prikrito oglašuje nekdo, ki si kruh po vsej verjetnosti služi z internetnimi tehnologijami. Mogoče pa mu manjka zgolj kratek kurz marketinškega oglaševanja v stilu Moderne? Kdo bi vedel?

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Ti ka preveri, če se ti da, če pa najdem račun, ga poskeniram in priložim. No, nekateri smo lokacijsko precej oddaljeni od vas, in nekaterim se zdi 1 EUR za 10x15 pač odločno preveč, če konkurenca ponuja 10x15 po 7, 8, 9, 10, 15, mogoče 20 centov. Se tebi ne bi zdelo?. Gre zgolj za faktor, da ne boš mislil, da napadam tebe osebno, lahko to apliciraš na kakšno drugo stvar, recimo kruh.
No, nekaterim, bi se pa mogoče vaša cena zdela sprejemljiva, če bi vkalkuliral še pot iz recimo doline, kjer še ... do metropole. Pa ne mislil samoopevane prestolnice Gorenjske.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Konkurenca po 10 centov klikne "register", mi pa vsako fotko posebej (poleg avtokorekcije) popravimo, ce je potrebno
smile-1.gif

Sicer pa se vedno obstaja PTT.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
To mi je jasno, masovna produkcija niža cene, s tem pa pridejo določeni pogoji, ki jih mora končni potrošnik sprejet. Še vedno velja, da ni zastonj kosila. Z vašo e-ceno 20 centov ste nekako konkurenčni, kot sem že omenil zgoraj. Nikakor ne vzet tega osebno.
A če pridem razvit 500+ slik, ki so že pripravljene za tisk (kar razvijanje danes je), potem pač pričakujem primerno ceno. Saj veš, da je nekaterim foto hobi.
Pa še majhen predlog: obstajajo tudi Mac in linux uporabnik

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Nisem mislil, da je odvisno od tebe, bil je zgolj predlog za morebitno izboljšanje vaših storitev.
No, ti pa res ne reklamiraš, saj sploh nisva omenila, kje je to "pri vas". Samopromotor je brezlj; upam, da ga doleti palica moderatorjeva.
Lepo se imej.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Zelimo to ze dolgo
smile-1.gif
Za take userje imamo en FTP streznik, kamor nam lahko nalagajo slike. Ni najboljsa, je pa najbolj enostavna resitev.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Pohvalno. Še je živa podjetniška iznajdljivost. Upam, da se ne sliši kot kakšna parola.

LP