Razpoložljiv in zaseden prostor na disku?!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
stein, ne morem se strinjati s tabo. V W7 je še vedno možnost "hibernate" in "sleep".
V mojem je le "Sleep". In če ga kliknem 5-10 sekund nekaj snema (monitor se takoj izklopi) in se pol izklopi. Do konca, sem še kabel iztaknil.
Pol ko nazaj prižgem, se napiše Resuming Windows in na koncu dobim stanje, kot je bilo pred Sleep-om.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) www.google.com
2.) "windows 7 turn off hibernate"
3.) http://www.sevenforums.com/tutorials/819-hibernate-enable-disable.html
4.)
nahrung002.gif

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
stein, navadno je pri PCjih (ne prenosnikih) hibernate opcija po defaultu izklopljena. Resuming ti je napisalo zato, ker si ga popolnoma izklopil, kar seveda nebi smel in potem se Windows skuša obnoviti (več ali manj skoraj vsaki uspešno).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
. Resuming ti je napisalo zato, ker si ga popolnoma izklopil, kar seveda nebi smel in potem se Windows skuša obnoviti (več ali manj skoraj vsaki uspešno).

Zakaj pa PC-ja ne bi smel izklopiti? Posebej, ko se je že sam?

Gre pa za svežo instalacijo Windows 7 Ultimate + vsi update-i.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.463
2.453
113
Evo sem našel, hvala EINstein. Zdaj pa vprašanje, na 3 računalnikih imam W7 in ta zadeva je po defaultu vklopljena. No sedaj pa pomembno vprašanje, če mi ne gre prostor na disku navzkriž naj to vklopim ali izklopim? Torej kako jaz to kot navaden uporabnik čutim? Ko sem bral na Microsoftovi strani opis te funkcije piše nekako tako: napredna funkcija ki omogoča da računalnik varčuje z energijo in v primeru da zmanjka elektrike je dost manjša možnost da izgubiš podatke saj jih sproti shranjuje. Dela meni zaradi te funckije računalo kaj počasneje ali...?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
em... eni mal mešate sleep in hibernate.

Sleep je pač funkcija, ki omogoči izklop vseh komponent v računalniku, razen rama, v katerem ostane shranjeno vse kar si trenutno počel na računalniku. V tem primeru elektrike ne smeš odklopiti, saj tako ugasneš tudi ram.

Hibernate je pa en korak naprej od sleep - vse kar se trenutno nahaja v ramu se shrani v prej omenjeno datoteko, nato pa se vse skupaj ugasne. Računalnik lahko nato izklopiš iz elektrike. Po želji ga je možno pravzaprav popolnoma razstaviti in nato sestaviti nazaj (seveda vse na svoje mesto), pa bi se moral sistem postaviti nazaj tako kot je bil. Ampak pretiravat pa res ni treba.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Nebi ga smel odklopiti iz elektrike ker se mora RAM še vedno napajati, da drži sistem v spanju.
Shranjeno je bilo na disk in se je po vklopu lepo nazaj naložilo.
Ne vem zakaj "ga ne bi smel odklopiti".

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
em... eni mal mešate sleep in hibernate.

Sleep je pač funkcija, ki omogoči izklop vseh komponent v računalniku, razen rama, v katerem ostane shranjeno vse kar si trenutno počel na računalniku. V tem primeru elektrike ne smeš odklopiti, saj tako ugasneš tudi ram.

Hibernate je pa en korak naprej od sleep - vse kar se trenutno nahaja v ramu se shrani v prej omenjeno datoteko, nato pa se vse skupaj ugasne. Računalnik lahko nato izklopiš iz elektrike. Po želji ga je možno pravzaprav popolnoma razstaviti in nato sestaviti nazaj (seveda vse na svoje mesto), pa bi se moral sistem postaviti nazaj tako kot je bil. Ampak pretiravat pa res ni treba.
wink-1.gif

Windowsi 7, kot že prej Vista, poznata in v defaultu uporabljata Hybrid mode. Podatki se shranijo v ram in na disk. Če zmanjka elektrike, se obnovijo z diska, če ne, pa iz rama. Sleep v Win7 je hybrid mode

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Windowsi 7, kot že prej Vista, poznata in v defaultu uporabljata Hybrid mode. Podatki se shranijo v ram in na disk. Če zmanjka elektrike, se obnovijo z diska, če ne, pa iz rama. Sleep v Win7 je hybrid mode

Sleep je hybrid samo, če tako želiš.

poweropt.jpg