razpoka na vetrobranskem steklu

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
je imel že kdo problem z tem, sicer pri meni je tako da je razpokica velika 5 cm a v ponedeljek grem na morje (do Murterja) se je varno to peljat ali bi mogu jutri pod nujno koga iskat da bi mi to porihtal?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Počasi bo sigurno šla naprej..pa če tudi se razcveti ni panike, ker se ne bo razletela. Jaz bi šel.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
lahko bo napredovala da bi se pa kar razletela po skoraj gotovo ne
itak pa 5 cm razpoke vrjetno ne boš mogel sanirat in bo treba novo šipo.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Tako ali tako boš kasneje menjal, ker to lepljenje je tak tak, kot staro babo z šminko mazati, dobro ne bo več zgledala
wink-1.gif

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
je imel že kdo problem z tem, sicer pri meni je tako da je razpokica velika 5 cm a v ponedeljek grem na morje (do Murterja) se je varno to peljat ali bi mogu jutri pod nujno koga iskat da bi mi to porihtal?
Jaz se že vozim 3 tedne s 30 cm razpoko.
grims-1.gif

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
320
118
43
Em lahko se zgodijo sitnosti na meji, poznam 2 primera ko jih hrvati niso pustili cez
In so potem morali iskati najblizjega avtosteklarja, samo da je bilo to nazaj pet let in vec
je komu znano kaj novejsega?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik axeton pravi:
Em lahko se zgodijo sitnosti na meji, poznam 2 primera ko jih hrvati niso pustili cez
In so potem morali iskati najblizjega avtosteklarja, samo da je bilo to nazaj pet let in vec
je komu znano kaj novejsega?
In potem so pri najbližjem avtosteklarju čakali 3 dni na novo šipo in jim je šel cel dopust po gobe?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Če je sam razpoka bi dal jaz prozorno teso čez. Škodit ne more.
Da bi se razletelo težko verjamem, razen če kaj prileti vanjo. Potem je možno da se prej vda.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.838
113
5cm ni majhna razpoka in se lahko hitro poveča par 10cm, sploh zaradi temperaturne razlike poleti, ko je šipa razgreta
ti pa potem vklopiš klimo, fizika naredi svoje, meni je enkrat na lepem zaradi tega počila šipa cca 50cm po dolžini.
Počeno vetrobransko steklo z velikostjo razpoke zgublja svojo moč...

Odvisno kje je razpoka, če je na dobro vidnem delu ali celo pred voznikom, je velika verjetnost da boš imel sitnosti
če se vate vpiči dosleden policist, kar lahko pomeni zavrnitev na meji itd... Vozilo mora biti tehnično brezhibno.

Če imaš dosti pogosti model vozila, ne bi smelo biti težave z menjavo, pokliči svojega serviserja preveri če imajo steklo
oz. lahko se obrneš na Carglass, kjer verjetno imajo to steklo na zalogi (verjetno boš dobil kopijo)...

Zavarovalnica tudi krije popravilo šipe, vendar razpoke se ne more popravljati, popravlja se samo površinske poškodbe
stekla, zaradi katerih pride do razpoke..

Dobro uredi pa lep dopust
smile-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.019
183
63
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
5cm ni majhna razpoka in se lahko hitro poveča par 10cm, sploh zaradi temperaturne razlike poleti, ko je šipa razgreta
ti pa potem vklopiš klimo, fizika naredi svoje, meni je enkrat na lepem zaradi tega počila šipa cca 50cm po dolžini.

Poleti ni panike, veliko večji problem je pozimi, ko je zunaj minus, gretje pa dela na polno.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
No saj to me je zanimalo se se bo razletela ali ne, ali bo zdrazala do murterja in nazaj

Razletela se ne bo, ker je vmes plastična folija. Ali bo šla naprej razpoka je odvisno od:

-temperaturne razlike, kot so ti že napisali
-od ceste ali je luknjasta ali pa lepa, ravna cesta, brez lukenj (avtocesta)
-od same hitrosti (če boš šel 200, se ti bo razpoka najverjetneje povečala)

Če boš imel klimo, jo naštimaj na čim višjo, pri kateri boš še normalno zdržal. Bolj boš zdržal, če boš imel namesto navadne ventilacije na 16st.C naštimano klimo na 23 st.C, saj ti suši zrak in je posledično zrak boljši.

Lep dopust ti želim
zmaga.gif

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.306
13
38
Ljubljana
ma ja načeloma imam od 470 km poti imam 430 km avtoceste tako da tukaj ne bi smel bit neki problem, vozim pa tudi ne več kot 130-140 km/h, jaz mislim da more zdržat da druge tko ni, sem pa klical na novomat pa so rekli da ni panike in da lahko grem na pot, da naj se pa po dopustu oglasim da premenjamo to steklo

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Prepuscalo ti ne bo, ker je folija vmes. Tudi, ce piha120 km/h, je isto oz podobno, kot ce bi sel po avtocesti 120km/h