Razmerje slike

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
zdravo!

danes sem priklopil od starsev LG plazmo in siolov sagem prek hdmi kabla, in potem pride do problema : slike se ne da narihtat, da bi bla po celem tv-ju. mislim, da je stisnjena v 4:3 razmerju. zdaj pa si predstavljajte 52 colsko plazmo in 4:3 razmerje. na TV sem narihtal 16:9 na komunikatorju sem narihtal 16:9 pa ni spremembe. kje je tu fora? naj povem, da ce povezem komunikator z VGA kablom je slika tak ko mora bit po celem tvju.

any ideas?
confused-1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
se popravljam. tudi prek scarta je 4:3 format. na starem sagemu od siola je blo vredu, na novem, ki sem ga danes pripeljal pa ocitno ne? ne vem v cem je fora.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.542
295
83
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
zdravo!

danes sem priklopil od starsev LG plazmo in siolov sagem prek hdmi kabla, in potem pride do problema : slike se ne da narihtat, da bi bla po celem tv-ju. mislim, da je stisnjena v 4:3 razmerju. zdaj pa si predstavljajte 52 colsko plazmo in 4:3 razmerje. na TV sem narihtal 16:9 na komunikatorju sem narihtal 16:9 pa ni spremembe. kje je tu fora? naj povem, da ce povezem komunikator z VGA kablom je slika tak ko mora bit po celem tvju.

any ideas?
confused-1.gif

Na Sagem daljincu stisni zaporedoma MENI - RUMENA - MODRA vsako posebi po vrsti... In pejdi v nastaviteve HDMI in nastavi na EDID.. in bi moralo delovati..
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da se na nekaterih TV-jih preprosto ne da, če je preko HDMI.

V službi tudi ne moremo raztegnit čez celi ekran na Philipsovem LCD-ju, pa če se na glavo postavimo. Potem pa še ta ''odlični'' Siol, ki ima od 200 programov samo enih 20 v 16:9
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zgubit seveda nima kaj, samo povem, da se zgleda pri nekaterih TV-jih ne da in je edina rešitev VGA, kjer pa potem nimaš HD programov.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
NI najboljše, da nastaviš za vse posnetke 9:16. Običajno so programi različnih formatov ki se spreminjajo, odvisno pač kako so posneti in posredovani. Najbolje, da nastaviš na avtomatik in format bo tak kot je bil posnet, sicer bo slika deformirana če za vse vsiliš 9:16. (Sedaj je vedno več 9:16)

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Mislim, da je oboje pravilno. Lahko rečeš, da je to razmerje med višino in širino, ali pa med širino in višino.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
hvala vsem ! sem porihtal. na daljincu stisnil TV in tam sem nastavil na "large". v Hdmi nastavitvah pa sem naredil na HD, kot je privzeto. slika je porihtana!

lep vecer