Razlike med serijami HTC Desire?

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Pozdravljeni,

Ali kdo ve, če obstajajo razlike med različnimi serijami telefonov HTC Desire? Zasledil sem, da imajo eni SLCD, drugi pa AMOLED zaslone. Kaj pa ostali hardware? Recimo razlika med Desire kupljen pri Mobitelu letos poleti, ali pa zdaj?

Najlepša hvala!

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Novejša modela sta dva. Desire Z (qwerty slider) in pa Desire HD (naslednik prvega Desire).

Desire Z poganja novi MSM7230 procesor, ki kljub temu da teče na "le" 800MHz bojda to dela hitreje od 1GHz v prvem Desire. Kot si ugotovil S-LCD (naj bi bil bolj varčen in bolj svetel / barvit -> tudi zunaj boljša vidljivost). DLNA za povezavo z "modernejšimi televizijami" -> super zadeva. Poleg najnovejšega Sense UI, je HTC predstavil tudi novi "hitri zagon", zadeva izgleda proti ostalim aparatom smešna.. (ultra hitri zagon / restart). Zadeva je pri 180g kar težka..
http://www.gsmarena.com/htc_desire_z-review-535.php

Desire HD pa je ima velikanski 4.3" ekran (končno aparat ala EVO 4G / Droid X tudi pri nas.. neki HD2 z androidom). Zadeva ima prav tako "novejši procesor", varčnejši ekran in hitri zagon, dlna..
http://www.gsmarena.com/htc_desire_hd-review-534.php

Mene pri HTCjih do sedaj moti vidljivost zunaj in pa izredno slaba kvaliteta zvoka (preko zvočnika). Bomo videli če bo z temi modeli kaj bolje
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Dvomim da je S-LCD bolj barvit od AMOLED zaslona in bolj varčen, je pa res da je bolj viden na svetlobi, tako da si pomoje malo pomešal. Lestvica od najbolj barvitega gre takole Super AMOLED -> AMOLED -> S-LCD...

S-LCD zaslone pa so začeli vgrajevati v aparate ne zato, ker bi bili boljši od AMOLED zaslonov ampak, ker je pomanjkanje AMOLED zaslonov na trgu
wink-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Imaš prav, zaradi slabe vidljivosti zunaj na Desire ki sem ga imel sem mislil da ima navadni LCD (čeprav vem da je navadni LCD svetlejši) in iz tega sem potem vlekel primerjavo.

Se pa to kar si napisal res dobro vidi, Galaxy S ima napram Desire res lepe barve.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Razlog je pa v tem, da Super AMOLED temelji na drugačnem principu izdelave in je digitizer (del ki zaznava dotike že vgrajen v samo strukturo zaslona), pri navadnem AMOLED zaslonu pa je digitizer dodatna plast na samem zaslonu. Zato Super AMOLED prepušča več svetlobe, je manj reflektiven in porabi manj energije v primerjavi z AMOLED.

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Kaj pa med različnimi serijami aparata HTC DESIRE? (torej brez HD in Z in ...)

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
v temi po črni barvi. pri sLCD v temi vidi, da črna ni črna ampak siva zaradi osvetljenosti, pri AMOLED pa je črna čisto črna.

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
v temi po črni barvi. pri sLCD v temi vidi, da črna ni črna ampak siva zaradi osvetljenosti, pri AMOLED pa je črna čisto črna.

Me prav zanima kaj bom dobil, imam namreč naročenega. Enega že ima sin, ki ima čisto črno barvo.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
...čakaj, pomeni da lahko dobim Desire kar z enim od treh različnih displayev?
shocked-1.gif

Odločam se med Galaxyem in Desireom črne barve in sem mislu da sam rečem da mi pošlejo črnega Desirea pa je to že to.
Ali moram kaj posebej povdarit da dobim ''boljšega''?
tongue-1.gif

Pa še rezervno vprašanje: Ali je vmes že na trgu kakšen boljši mobilnik, ki bi lahko bil tem dvem hud konkurent?
Lp
cool-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Kakih treh, dveh. AMOLED novih verjetno ni vec, tako da bos dobil S-LCD. Ce ti je display najpomembnejsi, kupi Galaxy S. Ce zelis konkurenco, kupi Desire HD ali pa pocakaj na spomlad.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Kakih treh, dveh. AMOLED novih verjetno ni vec, tako da bos dobil S-LCD. Ce ti je display najpomembnejsi, kupi Galaxy S. Ce zelis konkurenco, kupi Desire HD ali pa pocakaj na spomlad.

...v čemu je pa HD 'boljši'?
tongue-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Predvsem v vecjem notranjem spominu za aplikacije 1.5 GB, drugace pa ima tudi vecji 4.3" zaslon, novo verzijo Sense vmesnika (ki ima moznost povezave z www.htcsense.com servisom, ima nakup offline kart), kamera je tudi boljsa.