Razlaga zdravniškega prgleda

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ali lahko kdo ce zna malo komentira tele zdravniske izvide, sicere pravijo da sem sposoben za delo, a vseeno bi prosil za kasen komentar kaj bi bilo lahko bolje in seveda za opis napisanega cist tko me pac zanima kaj kej pomeni.

Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
nehi mastno jest. To piše
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Malo imaš povišan holesterol, pa gamaGT kar je lahko znak da si pred nedavnim popil kakšno pivo ??? Če pa nisi maš pa lahko žolčne kamne ali pa kaj takega.

Ostalo je vse BP kolikor vidim.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Manj maščob in manj alkota. Drugega pa iz tega listka tako ali tako ne gre razbrat.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem imel tudi na službenem pregledu jetrne izvide slabe..., potem sem se pa spomnil, da sem čez vikend imel pijanico.

Kontrolni pregled enkrat kasneje je pokazal, da je vse ok z jetri.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
A lahko še meni kdo razloži, kaj pomenijo moje vrednosti, meni se zdijo precej nad mejo
shocked-1.gif

S-AST: 0,70 (ref. v. do 0,58)
S-ALT: 1,77 (ref. v. do 0,74)
S-Gama GT: 1,82 (ref. v. 0,92)

Vem, da kao manj alkota, ampak sem potem en mesec abstiniral, da sem ponovno dal kri kar naj bi bilo dovolj dolgo obdobje za boljše rezultate, pa ni bilo praktično nič boljše
confused-1.gif

So to že kritične vrednosti, zjebana jetra ali kaj
crazy1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Ali je S glukoza povezana s cukrom ki ga vnasamo vase,ker cukra ze lep cajt ne jem vec in me zanima ce se to kej pozna na teh rezultatih?

tist glede alkota je vrjetn normalno ker pijem skoz nekak zmerno, vikedn je bil pa oba dneva odklop tko da..aja pa se dan prej sem spil4 kar vrjetno glih ne igra vloge.

Zanimivo mi je pa tisto s holesterolom, no pa sem nekaj zvedel kar drugace nebi. Mislim jem pac kosila, ce je pecenka je pecenka, pomfri probam zamenjat z rizem sam sede mal zamastit, zvecer pa slama ali prsut, drugace sem pa suh, edino vamp mam, tko da tole z holesterolom mi je pa res zanimivo ker mcdonald obiscem glih 2x na leto pa kebab 10x na leto.

Torej kaj, nehat mastno jest, se pravi piscanci in riz, skratka zagovina?

Kadit sem nehal 1 mesec nazaj po 15 letih rednega kajenja in tudi nebom vec, sm pa mislu da se bo glede tega tudi kej razbralo, samo to vrjetno ni tolk s krvjo povezano.

Nazadnje urejeno:

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Ali je S glukoza povezana s cukrom ki ga vnasamo vase,ker cukra ze lep cajt ne jem vec in me zanima ce se to kej pozna na teh rezultatih?

S-Glukoza je trenutno izmerjena koncentracija glukoze v krvi (serumu). To če ješ sladko al ne nima nekega vpliva, če si zdrav. Bi pa lahko bila povišana če bi pred preiskavo jedel (zato moreš bit tešč).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Holesterol pa gamagt se izkljucujeta ponavadi, vsaj pri kronikih. Tako, da si se amaterski pijanc
smile-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
A lahko še meni kdo razloži, kaj pomenijo moje vrednosti, meni se zdijo precej nad mejo
shocked-1.gif

Vem, da kao manj alkota, ampak sem potem en mesec abstiniral, da sem ponovno dal kri kar naj bi bilo dovolj dolgo obdobje za boljše rezultate, pa ni bilo praktično nič boljše
confused-1.gif

crazy1.gif

Rezultati naj bi se popravili po dveh mesecih diete, ki mora biti vsaj brez alkohola
wink-1.gif

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa v primeru pozitivne anamneze še kakšni testi za HBV in HCV... Ampak to že niso več prijetne diagnoze. Je pa tudi res, da potem bi bile vrednosti jetrnih encimov precej višje.

Je pa ob persistentnih patoloških jetrnih testih UZ trebuha vsekakor na mestu.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
shocked-1.gif

confused-1.gif

crazy1.gif

verjetno gre za gilberta

http://www2.arnes.si/~skolav/stran.osb/index.html

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

tist glede alkota je vrjetn normalno ker pijem skoz nekak zmerno, vikedn je bil pa oba dneva odklop tko da..aja pa se dan prej sem spil4 kar vrjetno glih ne igra vloge.

Zanimivo mi je pa tisto s holesterolom, no pa sem nekaj zvedel kar drugace nebi. Mislim jem pac kosila, ce je pecenka je pecenka, pomfri probam zamenjat z rizem sam sede mal zamastit, zvecer pa slama ali prsut, drugace sem pa suh, edino vamp mam, tko da tole z holesterolom mi je pa res zanimivo ker mcdonald obiscem glih 2x na leto pa kebab 10x na leto.

Torej kaj, nehat mastno jest, se pravi piscanci in riz, skratka zagovina?

Kadit sem nehal 1 mesec nazaj po 15 letih rednega kajenja in tudi nebom vec, sm pa mislu da se bo glede tega tudi kej razbralo, samo to vrjetno ni tolk s krvjo povezano.

holesterol imajo tudi vegani in vegetarijanci