Raziskava uporabe nakupovalnih vrečk

coolijo

Pripravnik
19. nov 2007
47
0
6
Živjo vsem,

prosim vas za pomoč. In sicer delamo raziskovalno nalogo o uporabi nakupovalnih vrečk in bi zato rabili čimveč podatkov o nakupovalnih navadah. V ta namen smo pripravili krajšo anketo (povprečen čas reševanja 2min 55sek). Anketa je anonimna.

Prosim, če jo lahko izpolnete =)

https://www.1ka.si/a/85718

Hvala vsem!

Lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
pa dejmo še mal debatirat o teh vrečkah...

jest sem za ukinitev te nagravžne nepotrebne plastike...

zanč na petrolu pred mano ti kupi sendvič in cigarete, in mu prodajalec ponudi vrečko (upam, da zato, ker jo pač mora), in tip vzame vrečko za sendvič in čike. Človek ima dve roki, kupi dve stvari in rabi vrečko??? wtf???

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.341
2.549
113
jaz nisem za ukinitev!
vsako ! porabim še za smeti. le te so lepo skupaj, v kanti ali odpadu.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Jp, to se vsakodnevno vidi tudi v Šparu na hitri blagajni. Tetke, ki hodijo na malico, verjetno vsak dan vzamejo novo vrečko zato, da si nesejo sendvič v službo. [cenzura], vtakn sendvič v žep. Še hujši so pacienti, ki vržejo žemljo, salamo in sir v vrečko ampak samo za 3 metre do pulta, kjer to skombinirajo in vse odpadke (3x papir in vrečka) vržejo v smeti. Takim bi blo res treba prepovedat vstop v trgovino.

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.099
3.158
113
Moram priznat da sem len in v trgovini plačujem na samopostrežnih blagajnah ker dobiš vrečko. Je pa res da zmečem vse te vrečke za reciklažo (vsaj nekaj).

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
Jp, to se vsakodnevno vidi tudi v Šparu na hitri blagajni. Tetke, ki hodijo na malico, verjetno vsak dan vzamejo novo vrečko zato, da si nesejo sendvič v službo. [cenzura], vtakn sendvič v žep. Še hujši so pacienti, ki vržejo žemljo, salamo in sir v vrečko ampak samo za 3 metre do pulta, kjer to skombinirajo in vse odpadke (3x papir in vrečka) vržejo v smeti. Takim bi blo res treba prepovedat vstop v trgovino.

ja ne... prodajalce prisilit, da jih nehajo talat... folk ni kriv. folk so pač ovce, ki vzamejo vse kar je zastonj, in sploh ne pomislijo, ali to res rabijo...

sej v Sparu jih vsaj ne ponujajo kar tako, moreš že rečt, da ti jo da, sam na Petrolu ti pa za vsako čokoladko ponuja to vrečko...

I

Izbrisan uporabnik #9334

V špecerijah se vzame izključno kartonske škatle. Navadne nosilne vrečke so pa ponavadi premajhne za smeti - če že, bi morali delati malce večje in močnejše.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Nekaj časa so se na blagajnah branili dajat vrečke, zdej je pa spet tako kot nekoč. Imaš tri zadeve pa ti že ponuja če boš. pa meso v svojo, pa če imaš kej zmrznjenega v svojo.

enkrat mi je v merkatorju na sadju sama vtaknila dve banani v vrečko, "ker drugač težijo". Je taka štacuna, da ti ona vtipka kodo in nalepi nalepko na vrečko.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Uporabljam svojo zložljivo platneno vrečko ki gre v žep. Cena 2€, uporabljam jo pa že štiri leta. To je bila dobra investicija.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Moram naslednjič vzet na Petrolu vrečko, ker očitno je ful nekih reklam al nečesa na njih, če tak težijo z njimi, kupiš eno piksno, pa ti reče za vrečko...
rolleyes-1.gif

Mi je še najbolj všeč tak, kot je sedaj, da ti vrečko dajo samo če zaprosiš za njo. Drugače pa imam vedno v avtu enih par platnenih.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Jaz podobno. Ni mi jasno za kaj pri hudiču se kateri od trgovcev ne spomni zastonj delit takšnih vrečk, seveda pobrandanih s svojim logotom.
Prišparali bi izdaji zastonjskih vrečk.
Izpadli bi eko.
Pa še povsod bi hodil folk z njihovimi reklamami.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Uporabljam svojo zložljivo platneno vrečko ki gre v žep. Cena 2€, uporabljam jo pa že štiri leta. To je bila dobra investicija.
+1 tudi tiste močne plastične s takim bolj trdim dnom so v redu.
če mi ponudijo tiste v rolci pa jih zmeraj zavrnem. včasih mi sladoled dajo noter da ne zmoči ostalih reči. takrat ga res ne jemljem ven drugače pa nikoli ne jemljem dodatnih vrečk.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zgleda fajn samo koliko je vzdržljiva tista mrežica na vrečkah. sicer si tudi sedaj postaviš par vrečk v voziček in delaš na isti način.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Moram priznat da sem len in v trgovini plačujem na samopostrežnih blagajnah ker dobiš vrečko. Je pa res da zmečem vse te vrečke za reciklažo (vsaj nekaj).

x2. Sparove so po veličini ok za smeti a jih imajo vse naluknjane spodaj in valda imaš potem koš zasvinjan..

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.141
113
Mercator je leta 2008 razdelil 700.000 trajnih vrečk, jaz jo še vedno uporabljam.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Jaz podobno. Ni mi jasno za kaj pri hudiču se kateri od trgovcev ne spomni zastonj delit takšnih vrečk, seveda pobrandanih s svojim logotom.
Prišparali bi izdaji zastonjskih vrečk.
Izpadli bi eko.u
Pa še povsod bi hodil folk z njihovimi reklamami.

Spar jih je delil pred časom, jaz jih imam vedno nekaj v avtu, če pa že tanke plastične pa obvezno za smeti.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.772
548
113
42
povsod malo
Sem 1x šel z biovrečko po dežju domov... 500m in je šlo vse potleh ker se je stajala. Fajn.
Sicer pa na na hitri dam včasih v nahrbtnik; skoraj nikoli pa je ne prinesem s sabo pač rajši nosim na ramah kot pa v rokah.
Pogrešam jih pa iz blaga imajo nekaj iz jute al kaj je že pa mi ni všeč preprosto belo bombažno vrečko bi imel.