razdelilec utp kabla

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Uf, kak bullshit je tule napisan...

Citat:
Se strinjam z jernejd
-vsaka internetna linija potrebuje 4 zičke ( 2 parici )
-utp ( kabel za internet ) ima 8 žic ( 4 parice )
zato z majhno iznajdljivostjo ni problem na eni strani narediti 2 utp vtikača, na drugi pa 2 utp vtičnici in stvar deluje kot mora .
preizkušeno pri meni doma , ker v zidni požirki ni bilo prostora še za en kabel iz 1. nadstropja v 2.nadstropje sem oba računalnika povezal na en utp kabel.Tako ne trošimo elektrike še za en switch.
Paziti je potrebno na pravilni vrstni red žičk in malo spajkanja

Na tolko nivojih narobe, da glava peče.
uf-1.gif

Tako hudo narobe, da se mi niti ne da pisat, kaj vse je fail, ker je vse fail. Tako narobe, da se mi ne da niti pisat, kako je prav, ker že networking za prvi razred osnovne šole pove, kje vse je narobe.

Zaradi mene. Če delaš na Arnesu, potem je tole seveda bogokletno, če pa ne, potem boš pa nekako lahko preživel z mislijo, da so nekateri rešili problem premajhnih lukenj skozi zid na takšen način...
smile-1.gif

Jernej

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Če delaš na Arnesu, potem je tole seveda bogokletno, če pa ne, potem boš pa nekako lahko preživel z mislijo, da so nekateri rešili problem premajhnih lukenj skozi zid na takšen način...

Tak problem se da rešit tudi z buldožerjem ali granato, pa to še ne pomeni, da je to OK
smile-1.gif

In ne rabiš delat na Arnesu, da to veš
evil.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Upam, da boš tule tudi čez eno leto, ko bo ta model prišel vprašat "kupil sem 100/100 internet, pa mi ne dela". Al pa še bolje, mu ne bojo delale samo kake od online vsebin... takrat se boš gotovo spomnil, da ima nekje vmes po leseni žlici speljano mrežo in da ma ogromno errorjev na "internetu po hiši". Takrat mu boš lahko svetoval, da naj še enkrat pocini tiste spoje in naj zamenja izolir trak, ker se je vmes že izrabil od množice elektronov, ki so leteli po žici mimo
smile-1.gif

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
No sicer je napisal nekaj bedarij ampak v končnem smislu bo zadeva delovala. praksa je pokazala da kamot dela amis tv + 10mb internet in to na razdalji 90m utp kabla (iz prve roke) . tudi če bo priklopil 100mb linijo bo zadeva tekla vredu, problem nastane pri 1000mb/s, ki ponuca use 4 pare žic.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
Upam, da boš tule tudi čez eno leto, ko bo ta model prišel vprašat "kupil sem 100/100 internet, pa mi ne dela". Al pa še bolje, mu ne bojo delale samo kake od online vsebin... takrat se boš gotovo spomnil, da ima nekje vmes po leseni žlici speljano mrežo in da ma ogromno errorjev na "internetu po hiši". Takrat mu boš lahko svetoval, da naj še enkrat pocini tiste spoje in naj zamenja izolir trak, ker se je vmes že izrabil od množice elektronov, ki so leteli po žici mimo
smile-1.gif

Dajmo zaključit, ker vse skupaj nima več smisla.

Jernej