raus!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.594
113
Citat:
Uporabnik PumaAngel pravi:
Meniš, da se jaz sekiram? Ne, si me narobe razumel. Nimam še sivih las zaradi tega.

KameleON, ob tvojih kometarjih bom pa ''umrla'' od smeha.
grin1.gif

Videti je, da se obremenjujes s tem ali te hrvatje, bosanci ali srbi razumejo.

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Meniš, da se jaz sekiram? Ne, si me narobe razumel. Nimam še sivih las zaradi tega.

KameleON, ob tvojih kometarjih bom pa ''umrla'' od smeha.
grin1.gif
Videti je, da se obremenjujes s tem ali te hrvatje, bosanci ali srbi razumejo.

Nak, prav nič...saj pravim, govorim slovensko, če me kdo želi razumeti, vredu, če ne, tudi vredu in ponavadi me - razumejo namreč.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Jst samo gledam ta fenomen.....pridem na balkan jih RAZUMEM......se ZNAM pogovarjat v njihovem jeziku.....oni pa stokajo da nas ne razumejo da mamo čudn jezik.....

Pridem v Nassfeld......se angleško zmenim za karte ( nemško žal ne znam mi je pa bodoči izziv)...pridem v Trbiž na smučišče znajo clo slovensko (nekateri prodajalci) če ne pač s5 angleščina...

Ok drugje po ITA ni tega da bi znal angleško.....prav tako v Franciji če odpreš usta v angleščini lahko samo zgniješ sred problema ki ga maš...

Zdej pa nevem......a sm zaplankan ker znam pa sem iz "Simonovega" zaliva al sem pa za neke rase očitno ( po tvojih obrnjenih kriterijih) nadčlovek
sprasujem se.gif

AL.........je pa pač un k zna srbo-hrvaško po tvoje pač ...zdej s5 nevem
a) car ker zna balkansko in je to to
b) revež katerega mormo vsi pomilovat

ha
sprasujem se.gif

zmaga.gif

Veš kaj jaz naredim v takem primeru? Govorim slovensko, pa če me razume ali ne.
Recimo prijateljica, ki živi na Hrvaškem ( Zagreb), je po hitrem postopku doumela, da ne bom začela govoriti hrvaško...da sva obe ''na pol poti'', če jaz lahko razumem njo, bo tudi ona mene. In dejansko me razume. Ne ''vklopim'' srbo - hrvaščine, pa če bi jo znala perfektno in jo ne. Tudi bosanski poslovni partnerji v bivši službi so dojeli, da iz te ''moke ne bo kruha'' in zmenili smo se vse.

Sumim, da je to ostalo iz jugoslovansih časov, češ srbo-hrvaščina uradni jezik, pa se ne dajo v smislu ''ne razumem''. O, pa še kako me razumeš.

poizkusi to še z svojimi nemškimi ali angleškimi poslovnemi partnerji pa me obvesti koliko poslov boste sklenili
zmaga.gif

super primerjava, ali pa če se s pingvinom poskusi
rolleyes-1.gif

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Abraham, če tako razumeš, sem pa ista. Ali pa kot Nemci, kaj? Oni tudi ne ''štekajo'' srbo-hrvaščine. Govorim angleško in nemško (in s Srbi se lahko zmenimo v tih dveh jezikih v kolikor želijo, bp).

Srbi, hrvati itd. pa vem da me razumejo, tudi če govorim slovensko, nimajo izgovora, da me ne. Konec debate.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
hysterical-1.gif

Dej ti men povej, kako bi ti v eni francoski vasi, kjer noben ne zna angleško, naročil srednje zapečen zrezek, v pečici pečen krompir s peteršiljem in berivko v solati?
grin1.gif

Po mojem bi bil Andres Valdes v tem primeru zate vajenc.
grin1.gif

Kako? Po francosko, pa če bi bila še tako polomljena.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Lej nevem kje je točno problem........ampak jst vem da bi mi blo full nerodn če bi mutav po svetu hodu!

Ko sem hodu po Dunaju....po Munchnu kot otrok sta me tastara 2 taprvo naučila kako se pozdrav v nemščine pa kako se zahval....pa kako rečeš adijo na kulturen način.....

Nevem kaj se je njim v lajfu dogajal da uživajo ( da bi vsaj poskušal) v svoji mutavosti? Veš ti mogoče
sprasujem se.gif

Nope. To je njihov problem in nimam potrebe po vtikovanju. Fino, če zaradi tega niso na slabšem, če so, so si pa sami krivi. Sam sem tudi ponosen na svoje znanje tujih jezikov in vsakega tujca poskušam ponucat za trening - tudi v Sloveniji.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.791
6.555
113
Varnostnik v Moulin Rouge v Parizu je prepoznal slovenščino, nas pozdravil ("pa vi ste naši") in peljal noter mimo vrste.
zmaga.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Abraham, če tako razumeš, sem pa ista. Ali pa kot Nemci, kaj? Oni tudi ne ''štekajo'' srbo-hrvaščine. Govorim angleško in nemško (in s Srbi se lahko zmenimo v tih dveh jezikih v kolikor želijo, bp).

Srbi, hrvati itd. pa vem da me razumejo, tudi če govorim slovensko, nimajo izgovora, da me ne. Konec debate.
Dokler se s hrvati ali srbjanci meniš o barvi tvoje šminke, bo jasno da vsak razumel.
Ko se resni ljudje pogovarjajo o resnih stvareh, je zajebancije konec.
Pa če ti misliš da te razumejo, ali pa, če te ne.
Kaj imajo tu nemci in razumevanje s/h veze, pa samo ti veš.
smirk-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
hysterical-1.gif

Dej ti men povej, kako bi ti v eni francoski vasi, kjer noben ne zna angleško, naročil srednje zapečen zrezek, v pečici pečen krompir s peteršiljem in berivko v solati?
grin1.gif

grin1.gif

Kako? Po francosko, pa če bi bila še tako polomljena.
Nisem tebe spraševal, temveč KameleOna.
Prosim, če spremljaš temo od začetka in ne uletavaš z neumestnimi.
smirk-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
A ti misliš, da je dober dan v xy jeziku že dovolj za komunikacijo z gostiteljem?
Enkrat pojdi v kako arabsko ali azijsko državo, po možnosti nekam na selo, kjer za angleščino še niso slišali. Tam še dober dan ne znaš reči, kaj šele kaj drugega.
In potem se dnevno učiš jezika, domačini se ti mal nasmihajo in te skušajo razumeti. Misliš, da je kakemu šipcu špri nas lažje?
Ne rečem za hrvate, srbe ali črnogorce - jezik je dost podoben, ni pa isti. In verjamem, da imajo sprva težave. So pa srbi dosti bolj komot od ostalih ex-yu, to pa priznam. Zgleda, da jim še ni prišlo, da niso več no! v skupni državi.

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:

Dokler se s hrvati ali srbjanci meniš o barvi tvoje šminke, bo jasno da vsak razumel.
Ko se resni ljudje pogovarjajo o resnih stvareh, je zajebancije konec.
Pa če ti misliš da te razumejo, ali pa, če te ne.
Kaj imajo tu nemci in razumevanje s/h veze, pa samo ti veš.
smirk-1.gif

V bistvu smo se pogovarjali o resnih stvareh, o šminki se z nikomur ne pogovarjam - tako za tvojo informacijo - in smo me razumeli. O precej tehničnih stvareh smo se pogovarjali, pa smo se vse dogovorili. Brez angleščine.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
O precej tehničnih stvareh smo se pogovarjali, pa smo se vse dogovorili. Brez angleščine.

To ze kaze na resnost nekega podjetja, ce tolerira sporazumevanje po tipu "lovljenja" besed.

Sicer pa nevem zakaj se narod tako obremenjuje, ce govoris en jezik vec (pa tudi ce je to srbohrvatski) je to kvecjemu intelektualno bogastvo, ne pa neponos.

Konec koncev tudi vodilni v Leclercu znajo precej solidno slovensko - tudi slovnico. (osebne izkusnje), pa pri vseh uradnem poslovanju delajo z prevajalci, zaposlenimi ali najetimi.

Tako da vstrajanje na nekem ponosu ob predpostavki da dejansko tuj jezik znas, je popolna bedarija.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:

me zanima če bi en slovencelj lahko postal predsednik srbske vlade?

Jankoviæ je otrok iz mešanega zakona, je ravno toliko "slovenec" kot ti.

V severni in latinski ameriki imas ogromno politicnih funkcionarjev ki so po poreklu iz evrope ali bliznjega vzhoda.

Carlos Slim? Ralph Nader? Antonio Saca? Abdala Boucaram? Carlos Menem, Jamil Mahuad itd itd...

Toliko o cistokrvnih.

Spirit je tudi otrok iz mešanega zakona?
confused-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
hysterical-1.gif

grin1.gif

grin1.gif

Ločiš med turistom in priseljencem?