Ram?

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
V računalniku ima nameščen ram 2 gb v enem komadu, ali lahko dodam še 1 gb, ali mora to biti parno 2x2 gb, 4x1gb..

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
z lahkoto daš različne velikosti rama. Če boš pa vgradil po dva enako velika in enako hitra rama, pa bo še za delček hitrejše - ampak v realnosti tega ne boš občutil. Najbolj boš občutil nadgradnjo pri velikosti.

Jaz osebno sem največje razlike pri nadgradnji opazil iz 1gb oziroma 2gb --> na 3gb rama. 4gb in več pa ni več tako občutno, razen če igraš igre oziroma rišeš, obdeluješ slike in video posnetke.

Seratna

Pripravnik
3. jul 2011
71
0
6
Težko, da bom našel enako palčko, A-data DDR2 SDRAM Premier PC2 6400 800 MHz, za druge firme je ponudba in mogoče bi tudi nove kje staknil, gledam bolj po bolhi, če bi našel kako ponudbo, so pa dražji od DDR3, zakaj pa se ve, me je zanimalo, ker sem našel 1 gb, in da ne bi prišlo do sporov, no saj tudi mašina mi kar dobro služi čeprav ima kar veliko kilometrino, ja plata pa je:Gigabyte
GA-EG41MF-US2H
Intel G41/ICH7 rev.1.3
Socket 775/PCI-Ex 16/Micro ATX
Kot pravim, staro, ampak mi dobro služi, iger pa nimam gor se bolj ukvarjam z CS6 in Canonovim DPP, se pravi fotke, kako pa vložiš ram na vodilo glede da so 2x po dve vodili, modra-bela in modra bela?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ne sekiraj se glede različnih barv v vodilih. To je označeno, če želiš uporabljati določeno funkcijo od RAMa, v tvojem primeru ko imaš različne rame to ne pride v poštev.

Če imaš DDR2 vodila oziroma že imaš DDR2 ram, to pomeni da lahko samo tega vgradiš. DDR3 je že druga oblika in ti ne bo niti pasal notri.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

kdo pa potem "opazi" to razliko v hitrosti RAMA? Mislim, kdaj pride prav, da imaš 2X2GB pa pošlihtano vlepo dual/triple channel?

Če laufaš photoshop, render filmov itd... je verjetno bolj pomembno, da imaš - govorim na pamet - 12GB RAMa razmetanega po dual channelu z različnimi velikostmi , kot pa 2X4GB v dual channelu?