ram ddr1

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mene pa zanima kaj pomenjo cifre like PC2700 CL2.5 ?

PC2700 pove tip rama oz. hitrost.

Tu jih imaš za DDR: http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

CL pa pomeni CAS Latency, kar poenostavljeno pomeni hitrost rama (oz. natančneje koliko traja od trenutka, ko računalnik zahteva nek podatek od RAM-a do trenutka, ko ta podatek pripotuje do vodila ram-a).

CL časi so za enak tip RAM-a (recimo PC2700) večinoma enaki, izjeme so razni ''high performance'' modeli. Je pa pri hitrejših oz. novejših RAM-ih ta čas (spet - ponavadi) večji kot pri počasnejših.

Likalnik

Pripravnik
10. nov 2007
544
11
18
40
Bled
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Likalnik pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
S 64 bitnimi windowsi

32 bitnimi....

Jaz sem ti samo povedal edini način, kako rešiš problem
smile-1.gif
Pri 32 bitnih je tisti ram žal izgubljen. Sicer pa kot so ti drugi dejali, pozabi in se ne sekiraj.

aha, razumem, ja drugače mi ne igra neke velke vloge, vendar sem nadgradil računalnik z novo grafično pa 2gb rama in nisem ne vem kako zadovoljen (vsaj black ops mi ne deluje tekoče
crazy1.gif
) am glede windovsov pa ja, lahko probam z 64 bitnimi....vendar ne vem če se bom spuščal v to....ker ne verjamem, da bom občutil razliko.

Hvala vsem za pomoč

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za onih 0.55 GB RAM-a se res ne splača sistema na novo postavljat.
Razen če imaš res že štalo v sistemu, da malo počistiš...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Obujam staro temo: iscem (vsaj) en normalno delujoc DDR modul, njegova kapaciteta ni vazna, potrebujem ga za testiranje. Se komu valja kaksen odvec ?

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tisti ram ni izgubljen ,potrebuješ en patch,ki ti bo omogočil na 32-bit win celih 4 gb rama,preverjeno pri meni deluje,sicer pa so zadevo naredili tako,da 32 bit rezervirajo 768 mb rama za hibernacijo,lahko pa das gor 64 bit,jaz imam na enem prenosniku samo 2 gb rama in sem sedaj dal gor 64 bit win in naj povem,da komp občutno dela hitreje,hitreje kot če bi v 32 bit win imel 3 ali 4 gb rama,če rabiš patch,javi

lp

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Noben patch ti ne bo vrnil tistega rama, ker so tisti naslovi rezervirani za dostop do hardvera . Vse kar se zgodi je, da sistem pokaže 4gb namesto 3gb in nekaj drobiža. V vsakem primeru pa je tisti ram še vedno izgubljen in gre samo za kozmetični popravek.