Ralux

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Pozdrav.

Zanima me če ima kdo izkušnje z omenjeno firmo. Z drugimi besedami. A bi jim upali dat 100% avans. Kriza je, pa popusti pridejo prav, pa še ddv se bo zamenjal, tak da še iz tega naslova prihranim če jim dam keš vnaprej.

Kolikor sem gledal po netu je feedback precej pozitiven. Res da je polni avans velik "no no" ampak vseeno se moram pozanimat.

Prosim za izkušnje iz prve roke.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Moj nasvet; poišči ponudnika ki ne zahteva avansa. Če želijo delo se bodo potrudili. Če pa firma nima denarja za založitj za material in svoje delavce pa to zame ni firma. Naj gre rakom žvižgat raje.
Lani smo menjavali streho in okna, vse je bilo plačano po opravljenih delih. Pika. Preveč nategunov je zadnje čase na tem svetu...

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.037
3.710
113
Tako smo se mi zajeb** smo plačali skoraj celo fasado, pa so majster potegnili mrežico in enkrat lepilo in zaprli obrt ter izginili na delo v avstrijo. Mi pa plačali 3800, materiala pa je porabil za 1700. Fasadni rušt še danes stoji ampak mu ga bojda ne moreš zaplenit, ker je to kraja...po definiciji odvetnikov, majstra pa ni k hiši.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Moj nasvet; poišči ponudnika ki ne zahteva avansa. Če želijo delo se bodo potrudili. Če pa firma nima denarja za založitj za material in svoje delavce pa to zame ni firma. Naj gre rakom žvižgat raje.
Lani smo menjavali streho in okna, vse je bilo plačano po opravljenih delih. Pika. Preveč nategunov je zadnje čase na tem svetu...

Za stavbno pohištvo oz. "custom" zadeve, ne verjamem da je sploh mogoče dobiti brez avansa. Naročujem namreč zadevo ki jo bodo morali dejansko po meri naredit v proizvodnji. Glede na to, kakšen je folk ne verjamem, da bi kakšen proizvajalec sploh lahko preživel, če bi takšne stvari delal na lepe oči. Scenarij bi bil verjetno takle: Joža naroči strešno tendo za tri jurje (brez avansa). Ko ga proizvajalec poklical da ima zadevo pripravljeno bi rekel: "Aja, ne bom vzel pri vas, ker mi je od Tonata sosed naredil za 100 evrov ceneje". Treba se je postavit tudi v kožo ponudnikov.

Skratka, back on track: Ima kdo konkretne informacije?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
ako nimaš ljudi, ki so kupovali od njih in ti povejo da je šlo vse tipi topi..potem se izogni 100 % avansa (pa danes vse plačati v naprej..MORA biti to konkreten popust!).

Če že....naj ti dajo enake pogoje za 80 % vanas..nekaj pa zadržiš zase kot garancijo, če bo šlo kaj narobe in jih boš klical da pridejo popravit..ker po večini je tako, da ko vidijo denar nekako pade interes dobro servisirat stranko.

(a vseeno...malo še poglej naokoli....mogoče dobiš kakega, ki ne bo zahteval avansa pa bo vseeno cenejši...)

za katero podorčje pa se gre oz. kaj boš naročal pri njih? (da dobiš mogoče kak nasvet od nas kam se obrnit za ponudbo)

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Gre za zunanje senčilo za zimski vrt (3,5*4 M). Zdaj sem se nahantlal za 60% 40% in obdržal ceno, ki so mi jo ponudli za 100% avans.

O njih gre okrog zelo dober glas. Če bo kaj narobe, ste lahko brez skrbi da bom povedal
smile-1.gif
...

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Naša okna so bila izdelana po meri. Če te zanima proizvajalec; Satler.
Saj podpišeš "predpogodbo" ob naročilu ali nekaj takega da se prodajalec zavaruje.
5 jurjov dati za nekaj vnaprej; hvala lepa!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Gre za zunanje senčilo za zimski vrt (3,5*4 M). Zdaj sem se nahantlal za 60% 40% in obdržal ceno, ki so mi jo ponudli za 100% avans.

O njih gre okrog zelo dober glas. Če bo kaj narobe, ste lahko brez skrbi da bom povedal
smile-1.gif
...

Zdaj če vse našteto drži...se že boljše sliši.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Pozdrav.

Zanima me če ima kdo izkušnje z omenjeno firmo. Z drugimi besedami. A bi jim upali dat 100% avans. Kriza je, pa popusti pridejo prav, pa še ddv se bo zamenjal, tak da še iz tega naslova prihranim če jim dam keš vnaprej.

Kolikor sem gledal po netu je feedback precej pozitiven. Res da je polni avans velik "no no" ampak vseeno se moram pozanimat.

Prosim za izkušnje iz prve roke.

Na bizi.si pravijo, da so imeli lani skoraj za milijon prihodkov, dobiček pa pozitivna ničla. Transakcijski račun je odprt.