Lej ne bom komentiral... Stem zadovoljnim imam pa take izkušnje, na koncu se mi dajemo z deagraded ali failanimi polji, nerebildanimi diski...
Ker ponavadi noben [cenzura] več ne gleda kaj se dogaja z polji, pri strežniku vsaj piska, če odleti disk in žmurka kot pri novoletni jelki. Predvidevam, da boš postavil skoraj zastonj in šel...
potem pa stranke jokajo in plačujejo, sistemce in kupijo pravi hw. Ob vsem tem ti je še roberto napisal, da imaš pri vsakem deagraded polju downtime, odpiranje pc in menjavo diska, pa še zajebat se ne smeš ker je dejansko odletel, razen če nimaš prej označene oz vidiš na plato ker port je... Pri hotplug je to otročje lahko in dejansko lahko to naredi tudi stranka.
Pa še na statuse predicted to fail in ostale kar pozabi, ker loge noben ne bo gledal. Ker če imajo budget čuka, potem dvomim, da so sposobni nekoga plačat, za vdrževanje le tega...
Smisel raida je ta da ni downtima, torej so praktično pogojeni hotplug diski... splača se imeti drugačno rešitev le pri backupu ne pa na sistemu...
Če to ne znaš stranki predstavt... na koncu če bo šlo kaj narobe boš v njihovih očeh šalabajzer, če ne te bo pa drug naredu šalabajzerja. Pa tukaj ni žalitve, to so tudi moje izkušnje...
še enkrat samo moje mnenje... imamo pa veliko ravnotakšnih zgodb, ko ni denarja za hw in za sistemca, ki bi vzrževal, apak furajo do faila...
Drua pomembna stvar je še vse ostalo
redundant power supply, tega ni
ni hw garancije on site
verjetno tudi upsa ne boš mel
ni power down sheme za zmanjkanje štroma, ampak ti bo esxia odrezalo itd tid.....
sori šalabajrersko do konca...