Radijsko voden helikopter

B81

22. jul 2007
37.613
10.908
113
To bi edino bilo zanimivo, če bo lahko gor kamerco zmontiral pa peljal prek pogledat, kaj sosedi delajo
grin1.gif

ali pa da kolegici v 3 nadst. v bloku pred oknom brenčiš...
smile-1.gif

Ima pa Iphone eno tako zadevo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Če imaš "prišparanih" 2k€, preveč časa in talent:

Kamera na quadrotorju in FPV opremo:

Bolj zanimivoFPV letenje:

LP
Gargy

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem na hitro poiskal enega ki ima podoben helikopter.

Pri kom je naročal kolega, pa nevem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Jaz imam že nekaj časa GYROTOR. Zadeva zelo zanimivo leti. Veni ga lahko uporabljaš samo kadar ni vetra. Je pa praktično neuničljiv. moj ima za sabo že precej padcev pa še vedno dela. Tudi veni mi ga je dostikrat veter odnesel in vrgel v krošnje dreves. Na srečo sem ga stalno našel in ga uporabljal dalje. Zamenjal še pa tudi nisem nobenega dela... Na začetku sem bil dosti preveč nežen s komandami in zadeva ni nikakor šla, pri višjih obratih pa je bila pesem za letet...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
To bi edino bilo zanimivo, če bo lahko gor kamerco zmontiral pa peljal prek pogledat, kaj sosedi delajo
grin1.gif

ali pa da kolegici v 3 nadst. v bloku pred oknom brenčiš...
smile-1.gif

Ima pa Iphone eno tako zadevo.

Ga bi takoj imel
smile-1.gif
Ampak 300€ je malo too much...
Parrot-AR-Drone-Quadricopter.jpg

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Dushan pravi:

Pri temu piše, da ne pošilja v SLO...

tale posilja v slovenijo. cena artikla pride cca 16 eur, kar se mi ne zdi veliko. davek za tak znesek ne bo obracunan, edino kar se lahko zgodi je, da ga na carinski posti zavrnejo, ker kao ne bodo nasli CE oznake na igraci.

http://cgi.ebay.com/3CH-Metal-...=item43a2f1b284

ima kdo tocno ta model helikopterja doma? je to ista varianta kot tisti v ljubljani btc city na stojnici, ki so po 40 eur?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Tegale Ar.drone-a imam jaz. Je super zadeva, dejansko lahko snemaš sosede preko vgrajenih dveh kamerc. No, naše sosede sem si že vse ogledal, tako da gre zadeva že na bolho..
cool-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
..ta za 40€ je tale na slikah klik . Oz. je točno ta model (s107).

Un, za 80€+ je pa tudi outdoor vrjanta (ima dost močen motor, da ga veter ne zjebe). Tega t mejhnga zjebe že, če ga pilotiraš pol metra stran od stene (ga turbulenca potegne k zidu)...

Pomoje vseen boljš najprej kupt tazga do 40€, da se ga mal naučiš, pol ga enga večjega...

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Fly time cca 15-20 min, odvisno kaj počneš, domet 50m (wi-fi), nov moj 330 eur. Dal ga bom za ene 250 eur..

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Vprasat se moras, ali zelis navadno igracko, ali bi rad imel model. Btw. tudi 8 letna hcerka se lahko nauci upravljat zacetniski model, pa se ocka se bo z veseljem z njim igral
smile-1.gif

Razlika med modelom in igraco je ocitna. Modeli (ceprav so za zacetnike koaksialni), imajo minimalno 4 kanale, ter so krmiljeni kot pravi helikopter (roll, pitch, yaw ter gas) in ne gor-dol levo-desno. Velika vecina helikopterjev, ki jih tukaj nastevate so 2 ali 3 kanalne igrace.

V zadnjem casu se da dobit precej modelov za zmerno ceno.
Jaz bi zbral katerega izmed teh, nekateri so s komando pod 100 eur:

Nine Eagles Solo ali Free Spirit , npr. http://www.helihausen.de/nine-eagles-micro-koax-free-spirit-micro-p-1016.html
E-flite MCX (cca 90 eur komplet) in MCX2 (cca 130 eur komplet)
Walkera Lama 2 (ta ima baje tezave s kvaliteto)
Ely-Q (ta je malo vecji) http://www.toprc.eu/sl/elyq-helikopter-mini-lama-mode-1-35mhz-eqmlm1

Btw. tudi jaz sem si pred 4 leti kupil Silverlit Gyrotor, vendar sem se ga kaj kmalu navelical in ga senkal bratu. Takrat se se ni dobilo tako majhnih modelov za zacetnike (bil je samo Micron V2, ki pa je bil pasje drag ter ni bil za zacetnike), tako da se sedaj tudi jaz odlocam za nakup sub-micro modela, verjetno mcx2...

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik FRooT pravi:
Po večjih shopping centrih imajo že cel mesec predstavitve teh helikopterčkov
wink-1.gif

So še kje te predstavitve? Videval sem jih vedno ko ni bilo časa, zdaj ko me je "pičilo" jih pa ni več. Verjetno so bili v akciji samo v predprazničnem času (kar je razumljivo). Morda kdo ve katera trgovina je to? Zelo bi mi bilo namreč všeč če bi se dalo zadevo pred nakupom videti "v akciji", kar pa pri teh online trgovinah ki sem jih našel ni možno.

Zanima me SYMA S032 ali kaj podobnega (pa da ima 3 kanale in nekje srednjo velikost, torej da se da še po stanovanju letat)

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za tvoj model ne vem, btc-ju pa imaš:
ebatt
delko
conrad
pa v kleti btc-ja je še ena, sm so se zdej bolj na puške vrgli

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Sem pregledal vse te in je bolj ena žalost vse skupaj.

e-batt nima več helikopterjev
conrad ima samo eno 2 kanalno igračko
delko tudi nima nič

Še največ so imeli v e-igračah, a kaj ko je tisti ki bi ga jaz imel v tako zmahani škatli da ni za nikamor.

Zgleda da bo treba v celovec.
rolleyes-1.gif