Radijsko voden helikopter

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
si je hčerka (8let) zaželela za božička.
Kaka ideja kaj in kje kupit.

so zelo različne cene
confused-1.gif
pa ne bi ravno neko najcenejše sranje kupoval, pa niti ne najdražje

http://www.nulta.com/trgovina/igrace_daljinsko/category/135/helikopterji-na-daljinsko.html

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Po večjih shopping centrih imajo že cel mesec predstavitve teh helikopterčkov
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
..Jaz sem ravno tole kupil par dni nazaj ( slika ).
In zadevca je odf00kana
grin1.gif
.
Plačal 35€ (redna cena je 40€), baterija se polni preko USB oz lahko tudi preko priloženega daljinca (na zadnjem strani v ročaju se odstrani plastika, pa je kablček notri), leti dobrih 5 min, polne se cca. 20 min (na USB).

Zadevca leti v vse smeri, rotor je lih tok močan, da ni fajn, če ga primeš (če si orto štorast, te lahka tud poreže), ampak ni sile. Je trpežen (ohišje iz ALU, cenejši so plastični), padel že velikokrat v višine 2m, ni nikjer problema. Edino pri stabilizacijskem rotorju (oz. tisti del, ki avtomatsko postavi `helija na noge`), se lahko rado zgubi, pol je pa kar problem umirit helikopterja..

Jaz ga sedaj komot spravim s prtličja v zgornje nadstropje. Je pa zadevca tok odf00kana, da se boš več ti igral z njim, kot pa hči (kot pri meni fotr
bonk.gif
)..

Je pa res, da je kao idle battery time cca. 100 polnitev (najprej jo polniš, 10 min počakaš, cca.5 min letiš, spet počakaš 10min, in ga daš potem šele polnit in tko naprej...).

Skratka, če se hoče mal igrat, se mi zdi, da je razmerje cena/veselje idealna. 40€ ni velik dnarja, boš pa imel kar nekaj časa miru pred njo...
Aja, pa priporočeno je samo v hiši. Veter ga takoj zjebe (zadeva ima cca. 40 al 50gramov)...

p.s. na netu je tud 14 strani o tem, kako ga zmodificirat; od menjave baterije (fly time preko 10 min), do odstranjevanja plastike in uteži za večjo hitrost
evil.gif
...

Have fun
smile-1.gif

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
hvala za izčrpen odgovor
grin1.gif

mi lahko še zaupaš, kje si ga nabavil?

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Aja, sorry
smile-1.gif
.

Kupil sem ga v Supernovi, Rudnik. Ubistvu je to kao neka stojnica (sploh ni trgovina s prostorom, ampak kar stojnica sredi hodnika
grin1.gif
). Vem pa, da ga imajo tudi v Kranju-Qlandija. Matična trgovina je pa iz Lj (center nekje)...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Imam že eno dobro leto zlo podobnega.

Cena je bila 15$ + poštnina ene 2€.
cheer.gif

Je pa samo za v hišo. Zunaj ga vsak piš vetra vrže iz tira. Itak je pa veliko večji užitek ga pilotirat med štirimi stenami.
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.080
6.928
113
pri taščici
me zanima kako leti od kolega kateri ga je dobil pred cca 3 leti in je stal skoraj zajamčeno plačo. Takrat so bile to marže ,da si jih nekaj prodal in si imel lepo plačo.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
...če prav vidim, da oba primera iz plastike. Komu raje zaupaš (plastika ali aluminij), je pa odločitev posameznika.. Pa baterije so tudi švohnejše (moja je 3.7V, 120 ali 140mAh)..

Jaz sem ravno na tekoče stopnice stopil (kot ponavadi, pogledal nazaj) in je bil un qurac od helija direkt za mano. Sm se ga ustrašu ko svina
grin1.gif
...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kakega pa imaš? Razmišljam, da bi imel enega stock, drugega bi pa pref00kal v kako odf00kano vrjanto
grin1.gif
.
Da bi se glih tkole extra igral s 40€, mi nekak ni, za 15€ pa ni 2x za razmislt...
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v supernovi so zanč mel enega veeeelikega. ki ga tudi veter ne uniči v trenutku. je pa mpodel komi vzletel, pihal ko svina..zakon.

te male jajce za 15 do 40 so pa zguba časa.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hehe... Bil v soboto v Celju, ko se je mulo igral s temi helikopterčki v šoping centru.
Še narbolj ga je zajebavu Chinook. Sam ga je spravu potem u luft in šibal po centru...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz sem jih videl s stojnico v Mercator centru v Šiški (vhod bolj pri Celovški).

City Park (BTC, Lj) 'na poti' od Šmartinke proti Sparu..precej blizu špara (mislim da je tam par stopnic ter info točka City Parka).

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
A ta je isti kot ga ofca omenja za 40eur? Kje se pa naroci to je potreben group buy?

Kaj pa tisti za 80eur k se omenja, oziroma dobr bi bilo videti kolk je razlika med kaksnimi vecjimi igrackami, za pro zadeve vem kolk so drage.