Radijske postaje upoštevajo pobudo Radia Študent?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Dober komentar je bil napisan glede tega - objavljanje radarjev k zmanjševanju hitrosti pomaga še bolj kot sam radar, namreč radijske postaje tako ali tako javijo radar šele takrat, ko ga tam več ni (ali pa policaj sliši, da so ga izdali in gre drugam), radijska postaja pa potem še eno uro javlja kje je radar in tako potem še eno uro vozniki po omejitvi vozijo tam mimo.

Podpis!

Razen tega je 90% kaznovanih takih, ki namesto 50 peljejo 55, pravih idiotov pa ne dobijo.

Jaz imam itak navado opzarjanja nasproti vozečih na radar. Ne opozarjam pa tistih, ki vozijo OČITNO prehitro.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Naj le obveščajo in to še preko TA funkcije. Meni to zlo prav pride, ko objavljajo od zastojev do radarjev. Sicer se za prekoračitve nekaj ne sekiram ker jih ravno nimam, mi pa včasih noga malo pobegne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:

ne-ne-1.gif
Ob obvestilih res vozijo po omejitvah ampak se pol tudi zanašajo na to, da jih bodo že obvestili po radiju, če bo kje kak radar, pa vozijo preko omejitve. Jaz sem za ukinitev.

Za svobodo govora si že slišal?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Ob obvestilih res vozijo po omejitvah ampak se pol tudi zanašajo na to, da jih bodo že obvestili po radiju, če bo kje kak radar, pa vozijo preko omejitve. Jaz sem za ukinitev.
Dost je neumen tisti, ki se zanaša na radijska obvestila.
Ko policaji postavijo radar, najbrž ne kliče že prvi ki mimo pripelja na radijsko postajo, ampak bogvekateri ali pa sploh ne. Potem traja še nekaj časa, da to objavijo.
Potem bi moral tisti ravno pravo radijsko postajo poslušat, saj ne predvajajo teh obvestil vse postaje dvomim pa da tisti, ki opazii radar kliče kar na vse postaje.
Meni ta obvestila niso nikoli bila v kakšno večjo pomoč, večinoma pa ko slišim da so kje, jih tam že zdavnaj ni več ali pa ne mislim peljat tam mimo.

Ne rečem, nekaj manj že policaji poberejo na račun teh obvestil, ker ta obvestila "spomnijo" voznike na radarske kontrole (kot reklama na radiju) in vozniki vozijo bolj po omejitvah tudi po drugih cestah. Saj vdak pameten ve, da radar ne stoji skoz na enem mestu ampak kroži.

Vsekakor te obvestila (reklame) dokazano zmanjšujejo hitrost prometa, in to gre v nos tistim, ki pobran denar spravijo po raznih kanalih v svoj žep, težje dosežejo norme, li pa so samo škodoželjni - "naj sosedu krava crkne".

Kateremu se pa v prvi vrsti gre za večjo varnost, ta takšna obvestila podpira. O tem ne dvomim.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
MA preden na radiih obvestijo o recimo zastojih se vmes gradbišče že zapre in odpre novo drugje.

Tko da radarjev po moje ne zadanejo niti v 5% primerih

Edino kjer so točni so kje je v konicah povečan promet, ker je pač vsak dan 100% in imajo lahko en in isti posnetek za čez celo leto
smile-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Če komu ne pašjo obvestila naj posluša radio študent, tam jih ni. Majo pa zato tako supr program, da za njih niti slišal nisem ne da bi jih poslušal.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

ko je bil moj opis dela še prometni informator, moram reči, da smo dobili kar precej klicev tipa "ravno se je postavil radar tu in tu" ... ponavadi gre takoj v eter, sploh zjutraj, skupaj z ostalimi nevšečnostmi na cesti, mislim, da smo bili (oz. so še zdaj) precej ažurni. koliko je bilo vmes izmišljenih radarjev, nimam pojma, vem pa, da so včasih za kakšnega klicali serijsko ... se pravi je ravno en povedal, ko sem imel na liniji še dva, tri, ki so sporočali za isti radar.

moje mnenje je, da se promet na tistem delu umiri - folk ne bo delal ne vem kakšnega obvoza samo zaradi radarja ali kontrole. tisti, ki so pa pijančki, pa na sceno itak pridejo šele pod večer, ko se celotna zadeva že umiri ... ko tudi policajev ni več veliko na cesti.

in več ali manj gre za radarje, ki kontrolirajo hitrost vožnje in ne porabe alkohola. takole, glede na to, da sem sam imel celo Slovenijo čez, je bilo na neke 3, 4 radarske kontrole šele ena kontrola prometa ...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Pri nas so vsi "noreli" dokler niso začeli na večih mesti postavljati stacionarnega radarja (bel ford focus). Tu niso pomagala nobena radijska obvestila ipd....Sedaj jih večina vozi striktno po omejitvah, ker se jih je dosti opeklo na radarček
grims-1.gif

Tako, da je učinek viden
zmaga.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
moje mnenje je, da se promet na tistem delu umiri - .. ...

Moje mnenje je pa, da se promet umiri tudi na drugih odsekih. Kar pa ni všeč tistim, ki pokasirano spravijo v žep. in pa škodoželjnežem.

Če reklama za sadni sok prispeva k večji prodaji soka, zakaj reklama o radarjih na cesti nebi bila učinkovita in prispevala k zmanjšanju hitrosti?