Radiator - puščanje zraka

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Imam eno vprašanje, v kopalnici je radiator mlačen in ne vroč, želim spustiti zrak iz njega ven, vendar v njem ni zraka. Cev je pa vroča do radiatorja . Kaj še lahko naredim?
confused-1.gif

Hvala za odgovore.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Mamo trenutno iste probleme. Pridejo next week popravljat plus termostat bodo dali. Plina smo pa v tem času, ko ne dela kurjava, pa dajemo na več in ni učinka, dobli za plačat 134 evrov, prejšnji mesec pa 47. Tako da se pozna okvara.
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.855
685
113
Če je bil ventil dalj časa zaprt, se včasih zgodi da zapika. Mogoče je to krivo.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ali pa premali pritisk. Če bi bil samo en ventil zaprt (kdo pa zapre oba, razen pri menjavi radiatorja) bi vseeno ali zrak ali voda ven prišla. Sigurno je padel pritisk v sistemu. Najbrž je nek cagr v kurilnici, ki naj bi pritisk meril. Običajno je skala v metrih. Če ti kaže npr 4m, bo to verjetno premalo za radiator v mansardi.
Skratka, preveri pritisk, po potrebi dofilaj in nato odzrači vse radiatorje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
kak radiator pa imaš (oz. ventile?).

Če imaš kaj novejšega (npr. kotno izvedbo iz stene) oz. lojtrico ter ventile za termoststko glavo, potem je običjano opicja da se da regulirati (beri: zapreti) pretok.

Nor. pir kkotnih izvedbah (nekateri ventili) imajo v sredini (med dovod om in odvodom) še ne vijak oz. povezavo...s katerim reguliraš dotok v radiator - imaš opcijo da gre voda nazaj v peč prekor adiatorja oz. narediš by-pass na samem ventilu (pri tej opicji sta dovodna in odvodna cev vroči...radiator pa na pol mlačen).

Če imaš pa lojtrico, pa poglej na ventillu povratnega voda.....odvij čepek in notri bo en ventil (reguliraš z izvijačem) prekontoliraj če je odprt do konca.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Imel sem/ima podobne probleme zaradi termostatskih ventilov. Gumijasto tesnilo v ventilu ni ustrezno fiksirano na os, ki odpira/zapira ventil in zato slabo prepušča toplo vodo. Dejansko je napaka samo v gumici, katero težko dobiš kot nadomestni del.
Sam sem kot začasno repitev kar vrgel gumijasto tesnilo ven in je radiator ves čas polno odprt, kar mi v najbolj mrzli sobi v hiši kar ustreza.

LP,

Milan

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Da se pridružim temi radiator.

Kupujem jih za mansardo in se odločam med Vogel&noot in noname proizvajalci.

Razlika v ceni je cca 200-400€, se torej splača doplačat za te Vogel&noot.

Pa še to, kaj dobiš zraven pri samem radiatorju in kaj je potrebno dokupit.

Lp

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Jaz imam Vogel & Noot, serijo W. Izredno zadovoljen !

Nosilce dobiš zraven, ventilov ne!

Noker

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
rado se zgodi da ne dobiš ničesar zraven oz. je treba vse dokupiti, je pa vprašanje ali imaš že kaj nabavljeno (ventile za priklop?)...drugače pa----pri radiatorju je predvem na koncu važna eststeika ter koliko ti pomeni njihova toplotna moč (pri dani velikosti). Pa nekako gre v smislu..bolj kot da forma na svoj ugled bolje je stvar narejena, stestirana, garancija, ter seveda kake priklope omogočajo.

Nekje sem bral eno rkitiko glede Vogel & Noot...samoje vprašanje lai je res problem v radiatorjih.

http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?t=10907&highlight=vogel