Radar detektor

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Detektor al jammer? Slednji so pri nas prepovedani.

Detektorji so načeloma neuporabni, ker si v trenutku ko ta zazna laser, že izmerjen.

Detektor! Za jammerje vem da so prepovedani...
Kako to misliš,da te izmeri "v trenutku"??
Ne vem koliko časa te mora sicer merit,da je meritev zakonsko pravilna,ampak zelo težko bi se strinjal s trditvijo,da je detektor neuporaben,če me je pa vedno rešil,kadarkoli so me izmerili
smirk-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1
Kako to misliš,da te izmeri "v trenutku"??

Čas merjenja: 0,5 s
nahrung002.gif

0,5 s? Zanimivo...
Imaš kakšen link,kjer je to potrjeno s strani policije ali izdelovalca laserske pištole? (tehnično verjamem da je laser sposoben izmeriti hitrost tudi v pol sekunde,dvomim pa da je to zakonsko merodajno)
Sprašujem izključno zato,ker mi glede na tvoj podatek ni jasno,kako me je potem moj detektor rešil v 100% primerov..? Še eno dejstvo: detektor je pri vseh teh primerih tulil cca. 3 do 5 sekund,torej iz tega sklepam,da je toliko časa laserska pištola tudi pošiljala signal v moj avto
sprasujem se.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Hvala za link
nahrung002.gif

Kako bi pa potem pojasnil dejstvo,da me je detektor rešil v 100% vseh primerih merjenja z lasersko pištolo? (torej očitno zadeva deluje na nek način!)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Mogoče bi lahko pridobil nekaj s tem, da bi tablico montiral malenkost pod kotom, verjetno v njo največkrat ciljajo policaji? bi bilo zanimivo vedet, kolikšen kot je potreben in če je to realna rešitev..

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Koliko pa je teh primerov? 1, 2, 3, 10, 20, 100?

Približno 15...in v vseh primerih je bil detektor uspešen (zato mi ni jasno da nekateri pišejo da ni uspešen proti laserskim pištolam)...klasična scena:ko je začel tuliti,sem zmanjšal hitrost oz.zavrl (je pa res,da detektorja nimam zato,da bi divjal po naseljih,bolj za to,da me ne skrbi,če grem 10 ali 20 km/h prehitro ob polnoči,ko ni prometa...vozim normalno,ne pride mi na pamet da bi po naselju vozil 100 km/h,itd...)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Hvala za link
nahrung002.gif

Kako bi pa potem pojasnil dejstvo,da me je detektor rešil v 100% vseh primerih merjenja z lasersko pištolo? (torej očitno zadeva deluje na nek način!)

Verjetno je meril avto ali dva pred tabo (naši ponavadi merijo vse), in ker je na zdostni razdlaji snop laserja širši od avta (da ne govorimo o tem, da se med meritvijo larser premika, ker merijo iz roke), je možno da dober detektor zazna tisti del žarka, ki se razsipa okoli ...

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Hvala za link
nahrung002.gif

Ne nakladaj! Očitno prodajaš te čunga lunga škatlice.Za detektor,kateri zazna pravočasno lasersko pištolo ti dam 1000€.
ne-ne-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik picolo pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Hvala za link
nahrung002.gif

Ne nakladaj! Očitno prodajaš te čunga lunga škatlice.Za detektor,kateri zazna pravočasno lasersko pištolo ti dam 1000€.
ne-ne-1.gif

Se strinjam.

Sicer pa predlagam da kar naredimo test, najde se kontrola prometa, on bo s svojim super detektorjem peljal 100km/h na omejitev 60km/h, patrulja ga bo pa zmerila medmtem. On bo seveda v 0,5sekunde zmanjašl hitrost na dovoljeno in bo rešen
smile-1.gif

Predlog omejitve 100 na 60 je zato, da bo na koncu še vedno imel izpit
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Približno 15...in v vseh primerih je bil detektor uspešen (zato mi ni jasno da nekateri pišejo da ni uspešen proti laserskim pištolam)...klasična scena:ko je začel tuliti,sem zmanjšal hitrost oz.zavrl (je pa res,da detektorja nimam zato,da bi divjal po naseljih,bolj za to,da me ne skrbi,če grem 10 ali 20 km/h prehitro ob polnoči,ko ni prometa...vozim normalno,ne pride mi na pamet da bi po naselju vozil 100 km/h,itd...)

Torej zmanjsas hitrost tudi v 95% ostalih primerov, ko detektor "tuli" ... pa ni nikjer videti kaksnega radarja? Ker se nisem nasel takega ki ni predrag (cena recimo do 200€) in da ne bi velikokrat opozarjal "brez veze"... Tisti za par 10 € itak piskajo stalno... tudi sredi polja, ko nikjer ni videti nicesar
smile-1.gif
...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.933
6.977
113
Kaj pa to, kar so začeli delat policaji zadnje čase, no zdaj sicer ne več, ko stavkajo, ampak pred časom so začeli merit s pištolami dol iz nadvozov na AC. V tem primeru bi verjetno detektor zaznal pravi čas, ker je ponavadi AC ravna, pa prometa je tudi dosti da merijo "nonstop"?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Torej zmanjsas hitrost tudi v 95% ostalih primerov, ko detektor "tuli" ... pa ni nikjer videti kaksnega radarja? Ker se nisem nasel takega ki ni predrag (cena recimo do 200€) in da ne bi velikokrat opozarjal "brez veze"... Tisti za par 10 € itak piskajo stalno... tudi sredi polja, ko nikjer ni videti nicesar
smile-1.gif
...

Detektorji nad 500€ funkcionirajo kot bi morali, pa še te včasih kakšen kiks naredijo.

Večina misli da je važno da detektor vse zazna, medtem ko je pa res pomembno to da ne zazna vseh bedarij oziroma da se da izločat.