@softi kje si ti 11 mesecev na leto našel, oprosti računovodje se več ali manj vedno sami izobražujemo, ker moramo redno spremljati vse novosti in predpise. In ja obstajajo tudi brezplačni tečaji, vendar je fino, da 1 x na leto plačaš določen znesek za nadgradnjo, v dobrobit firme...
@ganesh, ti pa očitno ne maraš računovodij oz. računovodkinj, scaner v teh časih tudi ni ne vem kako draga zadeva, poleg tega ga lahko uporabljajo vsi v firmi, a ne,.... strošek malice (max) po zakonu je 6,12 EUR, oz. po panožni kolektivni pogodbi, pa zračunaj, strošek prevoza je pa čisto odvisen od kje zaposliš računovodjo.
Nikar mi ne serite z ne vem kakšnimi licencami za računovodske programe, dobijo se čisto cool računovodski programi za katere ti ni potrebno plačati licence, ampak ga za cca. 45 EUR rentaš (shranjevanje podatkov je urejeno), tako, da si tukaj kar malo mim pihnil.
Ni mi jesno zakaj se vsi tako otepate računovodij kot ne bodi si ga treba, ampak v kolikor imaš človeka z znanjem, izkušnjami, predvsem pa z potrebno integriteto, ti bo v veliko korist. Seveda moraš pa tudi biti pripravljen le tega plačati.
V računovodskih servisih, se pa več ali manj dela zelo na hitro, ker je zaradi nizke cene (ki jih ponavadi imajo) potrebno imeti več strank, več strank na enega računovdjo pomeni več dela, več napak in posledično tudi več stresa za obe stranki.
Pred leti, ko sem delala v dokaj znanem računovodskem servisu (cca 6 let nazaj) sem vodila računovodstvo za firmo z 10 zaspolenimi, ki se je ukvarjala z mednarodnimi prevozi. Z vsem kar sem že prej naštela je račun računovodske storitve za dotično podjetje prišel reci in piši 1.300,00 EUR. Zaračunavalo se je po računovodski tarifi. Poleg tega morate tudi vedeti, da za oddane bilance na ajpesu in DDPO-je ne odgovarja računovodja ampak direktor, ki je bilanco podpisal, poleg tega se pa tudi računovodski servisi več ali manj na podlagi pogodb, ki so sklenjene med njimi in strankami zavarujejo pred odškodninsko odgovornostjo.