Računovodski servis ali zaposlitev računovodje?

Sergo80

Zelenc'
17. feb 2012
17
0
1
Pozdravljeni,
zanima me, ali se za podjetje z 30 zaposlenimi bolj splača zaposlit svojega računovodjo ali najet zunanji računovodski servis?
V grobem:
- 30 zaposlenih
- dnevno 10 izdanih in 10 prejetih računov
- dela se s tujino in domačimi strankami
- vse kar spada zraven (dobropisi, potni nalogi, razna poročila...)
Koliko ima en računovodja s tem dela?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Mislim da zapositev računovodje. Kolega: (s.p. -1 zaposlen) ima 400€ + DDV / mes + bilanca
rolleyes-1.gif

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Od tega kolega je premalo podatkov da bi sodili o ceni...

Avtorju: nasvet da das narediti nekaj ponudb in potem izracunas. Pomembno je tudi kvaliteta.. toliko zaposlenih je kar nekaj... in pa tudi koliko imas namen placati zaposlenega racunovodjo. Za 700 neto ne bos dobil ravno diamanta verjetno...

Za ponudbo se lahko javis tudi meni na ZS-smo na gorenjskem, okolica radovljice.

Nazadnje urejeno:

Sergo80

Zelenc'
17. feb 2012
17
0
1
Najbolj me zanima koliko ima en računovodja, če se zaposli, dnevno dela na takšni firmi? Ali je sploh en računovodja dovolj?

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Res je. Želel sem samo napisat da tudi servisi niso tako ugodni kot si eni predstavljajo.
Zato gre kolega od 1.1. k moji računovotkinji ki mu bo naredila isto vse to "za pol cene"
wink-1.gif

@avtor: Kot je napisal gustav,: kvaliteto je treba dobiti in to se v dostih primerih plača
smirk-1.gif
(in po določenem obdobju - preplača)
dvigovanjecen.press Zato priporočam da razmisliš o zaposlitvi.
LP,B.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Takole, bom rekla, kot računovodja, ti predlagam, da raje zaposliš računovodjo, ki ti bo poleg računovodskih opravil vodil še administracijo, kadrovsko itd.... Ker v kolikor imaš 30 zaposlenih, ti bo kak računovodski servis samo za izdelavo plač zaračunal cca. 400 eur, potem imaš še izdajo računov, delo s tujino, potem je potrebna mesečna izdelava DDV-ja, če si seveda ddv-zavezanec....
En računovodja ima s tem kar dovolj dela, ker poleg tega, da mora izdelovati poročila za raznorazne državne inštitucije, boš ti kot lastnik lahko zahteval analize poslovanja, mesečne bilance ipd,.... računovodski servis ti to vse dodatno zaračuna. Je pa res, da je dobrega računovodjo kar težko najti, kot so ti že napisali za 700 EUR ne boš dobil ravno kakšnega diamanta....
Če te še kaj zanima me kontaktiraj na ZS.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ja na brezplačne..pa mal nej se znajde..pa mal na lastne stroške oz tok nižjo plačo.

al sem sfalil?

ps
spomnil sem se, da sem pozabil ji kupit pc, monitor, gsm, stacionarca, stol, mizo...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
... pa skener (saj smo sodobni), licenco za program, pa morda še kaj.

Pa za 1.800 na mesec boš dobilj bolj povprečno računovodjo. Recimo, da je od tega 130€ malice in prevoza, to pomeni, da je plača manj kot jurja
wink-1.gif

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
@softi kje si ti 11 mesecev na leto našel, oprosti računovodje se več ali manj vedno sami izobražujemo, ker moramo redno spremljati vse novosti in predpise. In ja obstajajo tudi brezplačni tečaji, vendar je fino, da 1 x na leto plačaš določen znesek za nadgradnjo, v dobrobit firme...
@ganesh, ti pa očitno ne maraš računovodij oz. računovodkinj, scaner v teh časih tudi ni ne vem kako draga zadeva, poleg tega ga lahko uporabljajo vsi v firmi, a ne,.... strošek malice (max) po zakonu je 6,12 EUR, oz. po panožni kolektivni pogodbi, pa zračunaj, strošek prevoza je pa čisto odvisen od kje zaposliš računovodjo.
Nikar mi ne serite z ne vem kakšnimi licencami za računovodske programe, dobijo se čisto cool računovodski programi za katere ti ni potrebno plačati licence, ampak ga za cca. 45 EUR rentaš (shranjevanje podatkov je urejeno), tako, da si tukaj kar malo mim pihnil.

Ni mi jesno zakaj se vsi tako otepate računovodij kot ne bodi si ga treba, ampak v kolikor imaš človeka z znanjem, izkušnjami, predvsem pa z potrebno integriteto, ti bo v veliko korist. Seveda moraš pa tudi biti pripravljen le tega plačati.
V računovodskih servisih, se pa več ali manj dela zelo na hitro, ker je zaradi nizke cene (ki jih ponavadi imajo) potrebno imeti več strank, več strank na enega računovdjo pomeni več dela, več napak in posledično tudi več stresa za obe stranki.
Pred leti, ko sem delala v dokaj znanem računovodskem servisu (cca 6 let nazaj) sem vodila računovodstvo za firmo z 10 zaspolenimi, ki se je ukvarjala z mednarodnimi prevozi. Z vsem kar sem že prej naštela je račun računovodske storitve za dotično podjetje prišel reci in piši 1.300,00 EUR. Zaračunavalo se je po računovodski tarifi. Poleg tega morate tudi vedeti, da za oddane bilance na ajpesu in DDPO-je ne odgovarja računovodja ampak direktor, ki je bilanco podpisal, poleg tega se pa tudi računovodski servisi več ali manj na podlagi pogodb, ki so sklenjene med njimi in strankami zavarujejo pred odškodninsko odgovornostjo.

Nazadnje urejeno:

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
@barvica ... si me čisto narobe razumela.
Če je nekdo naštel računalnik se mora omeniti tudi skener, saj so kvalitetni (produktivni) glede na nižanje cen računalnikov toliko kot računalnik, če ne malo čez
wink-1.gif
. Licenca ali najem je stvar odločitve. Veliko jih poznam, ki ne premišljujejo o najemu - sam ga npr. koristim.

Plačo sem pa omenil izključno zato, ker se mi zdi napisano premalo ozirama je podcenil plačo, katero si (dober/dobra) računovodja zasluži.

So, I agree ... you've gotta cut back on the caffeine!!

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Očitno sem te res narobe razumela
redface-1.gif
, ampak saj veš malo smo občutljivi kadar se piše o tem.
Ja plače, pa da ne rečem katastrofa, tako, da se v tem delu čisto strinjam s teboj.

Kar se tiče, kave, danes je bila šele druga, si šibam narest še tretjo, da bom res lahko nehala
grims-1.gif
.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sicer so v vprašanju avtorja vpisani samo osnovni podatki, a glede na napisano menim, da bi te računovodski servis stal malenkost manj kot zaposlitev kvalitetnega lastnega računovodje + vsi stroški, ki jih zaposlitev in ustvaritev delovnega mesta potegnejo s seboj.

Ima pa vsaka izmed opcij svoje + in svoje -.

Če vprašaš mene, se bolj nagibam k outsourcanju računovodskega dela, kar počne tudi kar nekaj uspešnih SLO podjetij.
Pa reciva da ne navijam v svoj "poklicni" prid.

Se pa pri strinjam s prejšnjima posto-oma Softi-ja in Ganesh-a.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Dober računovodski servis seveda, ne pa ena babnica v pisarni
-ki ne more slediti vsem novim predpisom
-ki lahko kadarkoli mrkne na bolniško/porodniško
-verjetno ne zna kaj dosti, če dela za cifre ki jih omenjate
-ne bo prevzela nobene odgovornosti, ni zavarovanja za napake
...

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Strinjam se z Numyem, Softijem, prijamom..

Barvica cene 6 let nazaj in danes.... Padle so. Padle! Pa verjemi da bi skakal do stropa od veselja če le ne bi...

Mesečne bilance in podobno... računaš posebej 1x, računaš 2x, tretjič jo lahko računaš in delaš sam sebi.

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Sergo80....

Lahko še malce več poveš o sami vrsti dejavnosti, raznolikosti procesov, ali poslujete v eni enoti, ali v večih, vrsti poslovanja s slovenijo, s tujino....zaposlenih, težavnosti obračunov plač, fluktuaciji zaposlitev, zunanjih sodelavcih (pogodbe ipd...), vrstah in številu osnovnih sredstev, vrstah in številu drugih sredstev, morebitna naložbena stedstva, TRR -ji domači, TRR-ji tuji, krediti, limiti, obveznostih, poročanju za DDV v tujini in poslovanju s tujino, morebitna poročanja za statistiko, SURS, FURS, BANKE.....Priprava internih poročil za poslovodstvo, on line dostop do računovodstva, online arhiv dokumentacije, usklajevanje IOP-jev, opominjanje, fakturiranje, vlaganje izvršb, morebitne transakcije s povezanimi osebami.....morda še informativno ceno, ki jo trenutno plačate za računovodstvo.

Morda ti bomo lažje svetovali.
Računovodstvo niso le prejeti in izdani računi ampak lahko tudi še marsikaj drugega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
@softi kje si ti 11 mesecev na leto našel, oprosti računovodje se več ali manj vedno sami izobražujemo, ker moramo redno spremljati vse novosti in predpise. In ja obstajajo tudi brezplačni tečaji, vendar je fino, da 1 x na leto plačaš določen znesek za nadgradnjo, v dobrobit firme...
@ganesh, ti pa očitno ne maraš računovodij oz. računovodkinj, scaner v teh časih tudi ni ne vem kako draga zadeva, poleg tega ga lahko uporabljajo vsi v firmi, a ne,.... strošek malice po zakonu je 6,12 EUR, oz. po panožni kolektivni pogodbi, pa zračunaj, strošek prevoza je pa čisto odvisen od kje zaposliš računovodjo.
Nikar mi ne serite z ne vem kakšnimi licencami za računovodske programe, dobijo se čisto cool računovodski programi za katere ti ni potrebno plačati licence, ampak ga za cca. 45 EUR rentaš (shranjevanje podatkov je urejeno), tako, da si tukaj kar malo mim pihnil.

Ni mi jesno zakaj se vsi tako otepate računovodij kot ne bodi si ga treba, ampak v kolikor imaš človeka z znanjem, izkušnjami, predvsem pa z potrebno integriteto, ti bo v veliko korist. Seveda moraš pa tudi biti pripravljen le tega plačati.
V računovodskih servisih, se pa več ali manj dela zelo na hitro, ker je zaradi nizke cene (ki jih ponavadi imajo) potrebno imeti več strank, več strank na enega računovdjo pomeni več dela, več napak in posledično tudi več stresa za obe stranki.
Pred leti, ko sem delala v dokaj znanem računovodskem servisu (cca 6 let nazaj) sem vodila računovodstvo za firmo z 10 zaspolenimi, ki se je ukvarjala z mednarodnimi prevozi. Z vsem kar sem že prej naštela je račun računovodske storitve za dotično podjetje prišel reci in piši 1.300,00 EUR. Zaračunavalo se je po računovodski tarifi. Poleg tega morate tudi vedeti, da za oddane bilance na ajpesu in DDPO-je ne odgovarja računovodja ampak direktor, ki je bilanco podpisal, poleg tega se pa tudi računovodski servisi več ali manj na podlagi pogodb, ki so sklenjene med njimi in strankami zavarujejo pred odškodninsko odgovornostjo.
Nazadnje ko sem ti replyjal si mela nekaj za povedat cez produkte (diplomante) pravne fakultete. No potem si seveda se izvedla ad hominem name ker si ugotovila da nisi sposobna tok neumnosti napisat kot jih policija izvede (pustva da si ti ena, policistov pa 9000 ampak pac ti primerjave ne gredo).

Ved 11 mesecev je softi nasel, ker se bo vsaka (se tako pridna) racunovodkinja vsako leto odpravila na dopust. In ce ga ima 25 dni in ima vmes se 5 dni bolniskih je to 1 mesec odsotnosti. In tako je efektivnega dela 11 mesecev. Lepo da se racunovodje samoizobrazujete, smiselno bi bilo se logiko malo potrenirat.

Strosek malice po zakonu ni 6,12 EUR ampak je to najvisji mozen neobdavcen znesek za malico. Je pa zalostno da racunovodja iz prve trdi da je to zakonsko dolocen znesek malice.

Priznam, sploh ti ne bi odgovarjal ce zadnjic ne bi zalila mojega poklica in faksa. Ampak to veliko pove o tebi, da serjes po drugih, sama pa v svojem fohu sepas.

Se pa strinjam s tistimi ki predlagajo outsource. Ce bi OP rad mel svoje racunovodstvo naj zaradi redundance zaposli dve in nanju prenese se obveznost izdajanja ponudb itd...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Če smo natančni ... ob 25 dneh dopusta in 5 dneh bolniške bo delala zgolj 10,5 mesecev,saj ima mesec v povprečju 20 delovnih dni. Če bi upoštevali še praznike je pa to le 10 mesecev
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Sej gre sam za princip (priznam in mi je malo nerodno) ker babnica sodi druge, pametuje, pol ji pa ni jasno od kje je on 11 mesecev potegnil...