Računalniki se ne vidijo med seboj

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
lučka "phone" ugasne, pa se mi zdi, da je tudi cel net dol padu.

ker imam na modem vezan še lastnika bajte in tega ne mislim spreminjat, ker tko dela. pa modem in ruter sta 10m narazen in je med njima samo en kabel.

v ostalo se pa bom pol doma zakopal. :/

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.679
113
Na Siolovem Innboxu lučka Phone ne sveti, ko telefon ni v uporabi. Drugi operaterji imajo morda drugače.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vse sem restartal in vse možno sprobaval in ni delalo. Ko sem ruter že dobesedno hotu v steno vržt, je začel delat.
Še enkrat vse restartam in dela.
Zdej počakam, kaj se bo ponoč zgodilo.
Spreminjal nisem nič, ker se nisem mogu na ruter povezat ne preko wan ne preko lan porta.

če imam iz switcha v ruter vštekano v lan port, potem ne morem oz. ne znam pridet na ruter. siolov modem mi pokaže ip od ruterja, sam na njega pa preko tega ip-ja ne morem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.679
113
Kateri router pa je? A če imaš v wan vklopljeno pa dela dostop do routerja? V vsakem primeru bi moral dostop do routerja, ko je kabel iz Switcha vklopljen v Lan port delovati. Če ne, je še nekaj drugega narobe.

Opcija, da bi vzpostavil še eno ločeno sejo ni možna? Pri Siolu imaš načeloma dva. dinamična IP naslova na naročnika in bi lahko svoje omrežje preko routerja v celoti ločil od lastnikovega.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zgleda, da sem včeraj zrihtal.
na ruterju sem izklopil dhcp. pa nekje nastavil ip, ker je drugač ruter hotel imeti 192.168.1.1 kot ga ima modem. pa 2x sem ga resetiral, da sem pogruntal vse skupaj:)
na modemu sem še ročno vpisal ip-je od vsake naprave, da bodo skos imele isto.
po restartu in cez noc je vse delalo.
tok-tok

edino hitrost prenosa me še jeble. na netu našel nekaj navodil in z vsako ko sem probal je blo še slabše.
zanimivo je to, da ko začne prenašat, za 2 sekundi gre s 50MB/s, potem pa pade na 16-20.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.679
113
Tole mi je pa čisto ušlo iz glave, da bi lahko šlo tudi za konflikt IP naslovov, saj so routerji in modemi tovarniško dostikrat nastavljeni na isti IP naslov in omrežje posledično ne deluje.

No ja, saj tudi 20 MB/s ni tako slabo brezžično. Poglej, če lahko kje nastaviš, da se uporablja samo N standard (če imaš vse naprave s podporo zanj) in pa širini kanala na 40 MHZ (če nisi ravno v poplavi sosednjih WIFI omrežij).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
N-only ni pametno nastavljati, saj je še kar nekaj starejših naprav, ki podpirajo le G (na katerih posledično WIFI ne bo delal). Če pa naprava podpira N pa se bo itak povezala v N načinu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
No ja, saj tudi 20 MB/s ni tako slabo brezžično. Poglej, če lahko kje nastaviš, da se uporablja samo N standard (če imaš vse naprave s podporo zanj) in pa širini kanala na 40 MHZ (če nisi ravno v poplavi sosednjih WIFI omrežij).
žal govorim o kabelski povezavi med pc-ji in gigabitnimi napravami.