Računalnik - ni slike

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Pozdravljeni,

moj računalnik se je nenadoma odločil, da ne bo več pošiljal slike v ekran. Torej imam temo na ekranu. Preverila sem z 2 ekranoma, ki na drugem računalniku delata normalno.

Kakšen nasvet, kako se lotiti problema? Se da na kakšen način dostopati do podatkov na računalniku?

Hvala.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Če se gre za PC in ne prenosnik, poglej od zadaj, kam imaš vštekan monitor. Če ga maš bolj spodaj v vodoravnem položaju, potem maš ločeno grafiko. Zato še poglej, če maš na matični plošči kak VGA/DVI/HDMI izhod. Če ga maš,potem vštekaj monitor sem in bo slika nazaj. Diagnoza pa fuč grafična verjetno. Če pa maš že zdaj vštekano v matično ploščo, pa problem drugačen in je lahko napaka kjerkoli. Za to pa bo potrebnih več podatkov.

Seveda pa še probaj prižgat računalnik, pa po enem času, ko se naloži, probaj držat tipko Windows in pritisnit črko 'P'. Če se slika ne pojavi, probaj še 4x enako. Če se pojavi, je vse vredu. =]

Podatki pa niso problem, so na varno na trdem disku. Disk se lahko da v drug računalnik, pa se prekopirajo podatki, ali pa se ta disk uporabi v drugem računalniku kot primarni, samo potem moraš stare gonilnike izbrisat, pa naložit gonilnike od drugega računalnika, ali pa narediš svežo inštalacijo Windowsev.

Če se ne spoznaš najbolje na računalnike, pa poišči nekega kolega/tehnika, pa ti bo zastonj ali pa za 5€ postavil diagnozo. =]

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Hvala za odgovor. Ponoči se je računalnik naspal in sedaj spet slika normalno deluje. Ne dela pa povezava z internetom. No, sedaj lahko vsaj naredim hitro kopijo vseh datotek in delam naprej na drugem računalniku.