Računalničar študij

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Poznam učitelje.
Eni so zateženi, eni so pa face... Odvisno, koga bo dobil.
Ni pa nek bau bau.
Poklic bi ti pa znal prav pridt... Odvisno, kolk si se pripravljen učit..
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
ksz...

Odstranjeni offtopic-i. Prosim da dajete uporabne in konstruktivne komentarje.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
In kakšna je razlika med srednješolskim in univerzitetnim programom?. Kakšna je končna zaposlitev v srednješolskem programu , kakšna je plača in področje dela .

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
oboji so neuporabni... IT so izkusnje in certifikacije...
IT izkušnje pa dobiš z igranjem Call of Dutty in certifikate na Facebooku?
sprasujem se.gif

Možnost zaposlitve so kar široke: v trgovinah in servisih računalniške opreme, v industriji za programiranje strojev in naprav... Vsekakor za zaposlitev bolj perspektivni program kot pa velika večina družboslovnih smeri.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Kako pa je s šolanjem se to ,da naredit ob delu , ali moraš biti vedno prisoten vsak vsak dan v tednu . Mislim, če se da uredit po izpitih ,da ti jih zavod za zaposlovanje plača . Ali je pogoj ,da redno obiskuješ šolo , da ti jo potem zavod plača? . Star sem 26 let za študij se zdim sam sebi mnogo prestar, ampak ker ne dobim službe v svojem kadru ,razmišljam da bi izkoristil to krizo in naredil to šolo .In kako je s štipendijo se jo da uredit.

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Učit sem se pripravljen tukaj ni dileme. Bi pa potreboval še več informacij. Na zavodu pridem na vrsto šele junija tako , program pa se je baje ravnokar začel. Oziroma se še odločam ali bi šel triletno elektro ali računalniško ?. nevem. Sem mislil ,da bom dobil kašne konkretne informacije kar je od alterja kar nekako pričakovano.
confused-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ja to se boš moral sam odločiti med elektro in računalništvom. Ampak če ti logika in matematika najbolj ne ležita, potem mogoče računalništvo ni najbolj primerno za tebe. Kje se vidiš (oziroma bi se rad videl) v prihodnosti? Pa upam da veš da ti dodatna izobrazba ni zagovorilo za službo, sploh pa ne triletna srednja šola - še sveži diplomanti imajo velike probleme dobiti delo.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Logika mi leži , matematika malo manj
smile-1.gif
. Kaj ni to dokaj iskan poklic ? . Kje ser vidim oziroma bi seir rad videl v prihodnosti hm moram povedati ,da se na računlanike dobro spoznam poznam delovanje , sestavo , funkcije , praviš ,da je matematike ogromno ali je še na nivoju ?. Iščem pokic z dobrim dohodkom dobro plačo to je vse kar so moje želje .

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Po mojem mnenju dve najpogostejši zmoti glede računalništva: da je faks težek in da je zelo enostavno dobiti službo.
Sploh pa je tukaj najbolj pomembno to kar znaš in ne to kar imaš (izobrazbo). Če te bo en zelenec prekosil v znanju bodo rajši vzeli njega kot tebe. Šolanje ti da nek okvir in nek način razmišljanja.Vse ostalo se moraš naučiti sam. Ne pričakuj da se boš po študiju kar zaposlil in znal vse rešiti. Sigurno boš potreboval vsaj en mesec uvajanja, da sploh veš kaj tam delajo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
uni rač faks je težak, matematike je ogromno, in to ne nek "navaden" nivo. VS pa je relatihno lahek...kako se zdaj reče tem stopjnah po novem, pa ne vem
wink-1.gif

službo se dobi težko, trg je prenasičen s tem, se pa lahko fajn zasluži, če si nek orenk geek, ampak tak je skoraj za vsako delovno mesto.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Na bolonjskih UNI programih je matematike le še za vzorec (govorim za FERI). Mi smo na starem UNI programu imeli v enem letniku več matematike kot jo imajo oni v celotnem študiju. Lahko si sicer sam dodaš več matematike v obliki izbirnih predmetov, ampak mislim da ga ni takšnega junaka
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Aja, to pa potem zanimivo, v mojih časih je bilo matematiko toliko, da sem jo sanjal...zjutraj na tešče, po mačku, kar 3 ure zapored...

lušni cajti.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Na FERI RIT UNI so 4 predmeti matematike v 6 semestrih. Za moje pojme dovolj
smile-1.gif

Tole kar pa je zgoraj nalepljen predmetnik, pa se mi zdi brez veze, bolj toliko da povohaš računalništvo.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Uf preveč jo je
uf-1.gif
kako je pa na ssts siska koliko je predmetov matematike za računalničarja3 letna.

Nazadnje urejeno:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če imaš izbiro med elektro in računalništvom ti svetujem, da izbereš elektro smer. Po končanem srednjem izobraževanju boš veliko lažje dobil službo.
Če pa te bo kasneje računalništvo bolj zanimalo in bi želel nadaljevati šolanje pa lahko brez problema spremeniš smer. Nenazadnje se na študij računalništva vpisujejo tudi gimnazijci, kateri imajo neprimerno manj osnov računalništva, kot se ga pridobi na elektro smereh izobraževanja.