Račun-varčevanje za otroke

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Zdravo!

Katere sklade torej priporočate kamor bi lahko minimalno na mesec vlagal svoj denar torej?

http://www.financna-tocka.si/primerjava.php

Skratka nekaj da recimo je donos po 15 letih 5% na leto, pa da je bolj ziher kot rizičen...se ne spoznam na to zato bi prosil za nasvet.

Triglav vzajemni skladi? oziroma koliko je razlike med podobnimi paketi skladov?

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.560
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Stardo pravi:
@Pbutec:

Kako je z davkom na koncu?
Ravno to je ena od prednosti Generali BabyGaranta. Otrok je zavarovalec in upravičenec v primeru doživetja in smrti, starš oziroma skrbnik je zavarovanec, pa kljub temu da zavarovalec in zavarovanec nista ista pri pogodbah nad 10let ni plačila davka.
Pa še ena prednost: če zavarovanec umre, novi skrbnik otroka ne more priti do denarja (razen v izjemnih primerih, ko gre za ogroženost otrokove eksistence).

B81

22. jul 2007
37.711
10.976
113
Enega mešanega in enega obvezniškega...vzami si čas in premisli.

@Pbutec (kaki nick, Presneto
hysterical-1.gif
)

Bistveno je to, da se varčuje za otroka in da se denar zanj tudi ob koncu porabi.
Možnost, da se kaj zgodi staršu, je večja, kot da se zgodi otroku (bognedaj za oba).

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ce hoces donos nad 5% po 15 letih pa skleni rentno varčevanje pri delavski hranilnici in bos imel donos 5,4%.

Lonijevo varcevanje se mi pa zdi zanimivo zaradi otroka samega, da ga lahko spodbujas k varcevanju. In ja kot je nekdo ze omenil, ce varcujes za otroka je bedarija, da so sredstva prosta. Lepo te prosim, potem reci da varcujes zase, ce ti zagusti. Ker to NI varcevanje za otroka. Tudi sam se odlocam za varcevanje otroku in to da so sredstva na razpolago meni, je varcevanje zame in ne za otroka.

LP

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:

Lonijevo varcevanje se mi pa zdi zanimivo zaradi otroka samega, da ga lahko spodbujas k varcevanju.

In kaj ponujajo - s čim ga lahko spodbujam.

Ne vidim neke posebnosti - tako imajo rešeno kot vse ostale banke danes kar se nagrajevanja tiče, če si to mislil.

lp

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Katera banka ima obrestno mero nad 5% pri vezavi? Pa se mala darilca itd. Kaj ti ponujajo druge banke?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Ce hoces donos nad 5% po 15 letih pa skleni rentno varčevanje pri delavski hranilnici in bos imel donos 5,4%.

Lonijevo varcevanje se mi pa zdi zanimivo zaradi otroka samega, da ga lahko spodbujas k varcevanju. In ja kot je nekdo ze omenil, ce varcujes za otroka je bedarija, da so sredstva prosta. Lepo te prosim, potem reci da varcujes zase, ce ti zagusti. Ker to NI varcevanje za otroka. Tudi sam se odlocam za varcevanje otroku in to da so sredstva na razpolago meni, je varcevanje zame in ne za otroka.

LP
Dober nasvet. Edini minus tega je, da nimajo veliko poslovalnic po Sloveniji, tako da, če nisi ravno iz nekega večjega mesta to odpade, drugi in največji je pa ta, da ob vsakem najmanjšem opravku izgubiš vsaj pol ure, ker upokojenci plačujejo fakin položnice.
10.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Raje naj kupi otroku vsak drug mesec gram zlata. A res ni noben varčeval par let nazaj, bogsigavedi kolikokrat bodo razvrednotili denar predno bo mali odrastel.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
... ali pa da sped gre do tam, kjer je dolgo casa bilo. Ni prav nobenega ekonomskega razloga, da bi te prenapihnjene cene stalno vztrajale, 15 let je pa dolga doba in v njeja se lahko zgodi marsikaj. Tako prenapihnjeno je ob vsaki krizi, sploh ce je se kaksna fina vojna zraven, pa se vedno se je potem tudi drasticno pocenilo. Ce si ti premlad, da bi se tega spominjal, se ne pomeni, da se ne dogaja.

Zadnjih 20 let - tako kot se je cena potrojila, se lahko recimo prepolovi. V istem casu so imeli dalec vecji donos skladi ali delnice, za ziherase je pa tako ali tako samo banka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Vojna ? Koliko so delnice, skladi, papirnat denar vredni med vojno ? Kar malce premisli kaj bi imel raje med vojno, zlato ali papir ? Slab primer.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri nas ni nobene vojne zadnjih 15 let, pa tudi ni prevec verjetno, da bi bila kaksna v naslednjih 15ih, za kar je bilo postavljeno vprasanje. Ko sem omenil vojno, sem seveda mislil vojno, ki so si jo omislili Amerikanci. Ce je ti ne opazis, se ne pomeni, da je ni ali da celo ne vpliva na ceno tebi ljubega zlata.

Ko bo konec in pride ekonomija v nov bum (za tega je pa seveda zelo verjetno, da bo prej ali slej v naslednjih 15ih letih), bo zlato pikiralo nazaj tja, kamor sodi. Takrat bi raje imel gotovino v stumfu, kot 50+% izgubo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Pri nas ni nobene vojne zadnjih 15 let

hysterical-1.gif

Kot se tudi ni zgodila katastrofalna inflacija "domače" (tako kot imamo sedaj "domač" euro) valute
smirk-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Pri nas ni nobene vojne zadnjih 15 let

hysterical-1.gif

Kot se tudi ni zgodila katastrofalna inflacija "domače" (tako kot imamo sedaj "domač" euro) valute
smirk-1.gif

Si ti hodil na kaksen tecaj za neumnost ali imas to prirojeno ?
stupid-1.gif

Pri nas ni bilo nobene vojne zadnjih 15 let (za obdobje, za katero za naprej sprasuje avtor teme, ki je BTW ze nasel resitev nekaj dni nazaj). V bistvu je ni bilo od 1945; vse drugo je bolj vplivalo kot to, kar ocitno najbolj skrbi Numyja in zaradi cesar on poskusa vsakemu prodajati zlato, pozabi pa smiselno argumentirati zakaj bi bil to dober nakup (razen strahu pred novo vojno pri nas, seveda).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Model, ti si začel z vojno in kako fino je tedaj imeti gotovino. To je čista neumnost, sedaj se ven vlečeš z nekimi 15letnimi obdobji. Očitno imaš tudi 15letni spored za naslednje vojne, ali kako veš da v 15 letih spet ne bo naslednje ?

Kot sem že omenil na začetku, se mi zdi zlato dobra zaščita proti inflaciji, prodajam ga pa nikomur.

Lahko ti pa za nekaj brezveznega zlata prodam par mojih hranilnih knjižic še iz Yuge, pa žanji obresti, če misliš da so banke tako zelo usklajene z inflacijo.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Vidim, da si bil leta 1991 še hudo smrkav (ali pa še za luno), meni, ki sem gledal bojna oklepna vozila (BOV) s tablicami JA na pol metra se je zdela še kako prava
cool-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Joj, sta en vecji butelj kot drgui
wink-1.gif
Lepo po vrsti:

Numy: omenil sem vojno v smislu velike krize, ne nekaj plinkanja, kot je bilo v Sloveniji. Npr. nazadnje, ko so cene zlata posteno narasle, je bilo okrog leta 1980. Fina kriza (nafta), podkrepljena s konfliktom v Afganistanu (poleg Irana torej), da je destabiliziralo pol regije. Zdaj (po letu 2000) so spet nacarali nekaj vojne (Afganistan in Irak), da so destabilizirali regijo in rulja spet rine v zlato brez kaksnega objektivnega razloga.

Ti si moje sporocilo obrnil in zacel nekaj umovati o tem kaj bi bilo cloveku ljubse v primeru vojne (kakrsne pri nas ni bilo od konca WW2 in je - upajmo - ne bi nikoli vec). To je priblizno tako pomembno kot kaj bi ti bilo ljubse, ce bi se casovni stroj teleportiral v srednji vek in bi se ti vsi smejali v glavo, ce bi iz zepa potegnil cel kupcek evrskih petstotakov ... Avtor teme pa je vprasal kaj naj naredi, da bo nekaj privarceval z nizkim tveganjem za otroka za cez 15 let.

Kot ponavadi raje pises bedarije in zavijas stran od teme z misinterpretiranjem nasprotnih argumentov, namesto da bi argumentiral zakaj naj bi (po tvoje) nekdo rinil v zlato. A dobivas procente od prodaje ali kaj ?

Tony: kar videl si jih ? A sem lahko zdaj s tabo ?
priden.gif

Zivim 10 metrov od kapije od vojasnice in zelo dobro vem kaj se je dogajalo. Srecen bodi, da ni bilo nic resnega, tako da si jih samo gledal in da lahko zdaj pametujes po forumu o off-topic receh.