Račun brez garancije!

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Zanima me, ali je možno, da bodo kakšne komplikacije pri uveljavjanju garancije za pokvarjen aparat (štedilnik), imam pa le originalni račun, g. lista pa ne najdem.
confused-1.gif

Vem, da sem imel podobno situacijo z mobilnim aparatom in je račun zadostoval, ker garancije nisem našel (šele pozneje).
grin1.gif

Hvala za info!

Lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Zanima me, ali je možno, da bodo kakšne komplikacije pri uveljavjanju garancije za pokvarjen aparat (štedilnik), imam pa le originalni račun, g. lista pa ne najdem.
confused-1.gif

Vem, da sem imel podobno situacijo z mobilnim aparatom in je račun zadostoval, ker garancije nisem našel (šele pozneje).
grin1.gif

Hvala za info!

Lp

Odvisno od proizvajalca in starosti aparata.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Garancija naj bi bila 2 leti, vsaj tako je trdila gospodična v trgovini, aparat je pa star malo manj, kot leto in pol, znamke Zanussi.

Po ZVPot-u bi moral dobiti garancijo, navodila za uporabo in sestavo, seznam pooblaščenih servisov. Imam vse, le garancije ne.
confused-1.gif

Po zakonu bi moral proizvajalec kriti garancijo, tudi v primeru, če ni bila dana garancija. Sam ne vem kako to v praksi upoštevajo/komplicirajo, zato sprašujem tu, v najslabšem primeru se bom moral obrniti na javno službo oz. inšpektorat.
bonk.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Bom, seveda. Danes se nihče ne oglasi, sobota - vsi v trgovinah in nakupujejo krofe!

Zdaj sem podrobno prebral, na zadnjem listu piše Garancija, ... se uveljavlja z priloženim g. listom, žigom in podpisom prodajalca ALI z originalnim računom .
cheer.gif

Lp

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Sej mislim, da je sedaj za garancijo večinoma dovol originalni račun, ker se ne spomnim, kdaj so mi nazadnje za kaj izpolnili g. list.