Racechip tunning

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Meni zadeva deluje precej hecna:

- večji box = več moči
- lepši box = več moči
- hitrejši procesor = več moči

Kje je meritev na valjih?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
milijonkrat napisano, pa vendarle:
po mojih informacijah noben box ne more ustrezno krmiliti tlaka turbine, kar pomeni, da se na dizelskem motorju izkorišča presežek vsesanega zraka v motor
pomeni konektorji gredo namesto na šobe v ta box, tam se "doda" nafta (podaljša določen del vbrizga) in signal se pošlje - priklopi - nazaj na šobe
boljši imajo zadevo vezano na stopalko za plin (signal 5V), ravno zaradi boljše kalkulacije vbrizgane količine

ker ima večina novejših vozil filtre trdih delcev in posledično elektronsko dušilno loputo, ki pripre dovod zraka v motor med regeneracijo, zadeva postane v tem delu precej zanimiva
iz tega vam je lahko jasno, da nek "vmesnik" oz. box, ki prireja dolžino in čas vbrizgov, niti slučajno ne more tega početi ustrezno, če pa že, samo do neke meje

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In zakaj bi to kupil? Nemci že mogoče, vi dobite pa v slo dobre tunerje in čipanje za kake 50-100€ več...grozen denar.
rolleyes-1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pač, jaz nisem neki stručko, razmišljam pa tak ...
tole zadevo kupim, pa magari vržem bek tistih 130 evrov. če dela okej, super, če ne, [cenzura] ga, si pač popušil. če dela v redu, prenesem na novi isti avto čez nekaj let ali pa posebej prodam.
če pa ga dam čipat, je pa to not, stane najmanj dvakrat več in gre naprej z avtomobilom.
pri mojem avtu mam recimo dva kolega, ki imata isti avto, pa mu magari, ko avto menjam, ta box menjam za kišto pira, če bo zadovoljen z delovanjem ...
saj pravim, 130 evrov ni neki dnar, če deluje kolko tolko. plus tega, box pride prav tudi bmwejašem novih letnikov, kjer se baje ne da kar tako čipat ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
super strijc, poročaj po par tankanjih v istem režimu vožnje, kaki je odziv motorja in če je res kaj na zmanjšanju porabe ...

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
..
tole zadevo kupim, pa magari vržem bek tistih 130 evrov. če dela okej, super, če ne, [cenzura] ga, si pač popušil. če dela v redu, prenesem na novi isti avto čez nekaj let ali pa posebej prodam.

Če/ko pa ti avto zariba zaradi XY boxa, je pa računica kakšna? Se boš skliceval na garancijo proizvajalca čipa?
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
..

Če/ko pa ti avto zariba zaradi XY boxa, je pa računica kakšna? Se boš skliceval na garancijo proizvajalca motorja?
smirk-1.gif
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če/ko pa ti avto zariba zaradi XY boxa, je pa računica kakšna? Se boš skliceval na garancijo proizvajalca motorja?
smirk-1.gif
evil.gif

[/QUOTE]
V bistvu ja, ker noben ne bo našel vzroka oz. ne bo mogel s prtom kazat na box.

Realno pa za čipiranje nisem preveč navdušen, za box pa še manj.
Mogoče če bi vozil avto samo solo, čeprav ne vidim potrebe, škodit itak pomoje ne more, kdaj in za koliko časa bi pa lahko na npr. Xsari koristil polnih čipiranih 140KM in 300Nm? Še serijskih polnih zmogljivosti skoraj nikoli ne rabim.
Ker pa šlepam tudi kamp prikolo, imam pomisleke še glede vzdržljivosti menjalnika in sklopke. Še bolj pa bi me skrbelo pregrevanje.
Že tako sem moral kar pazit na temperaturo, ko sem vozil čez Pelješac. Tisti ki se je kdaj peljal od Žuljane do Orebiæa ve o čem govorim. V tistih klancih mi (vsaj mislim da) čip ne bi nič koristil, razen če se zaradi remapa motro manj greje (dvomim). Kjer klancev ni ali niso tako strmi in dolgi pa tudi ne, ker krača že zdaj dovolj leti
grin1.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
garancije avto več nima, jo pa za doplačilo nudi proizvajalec čipa. če voziš po zdravi pameti z občutkom, se mi zdi, da ne moreš glih uničit vseh možnih avtomobilskih sklopov ... ampak vsak bo zagovarjal svoje.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
hja, ker moram spet do tunerja pol pa spet vse jovo na novo ... (nisem neki računalniški frik, ki bi te stvari obvladal sam) ...