Rabljeno terensko vozilo do 5000 eur

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ammm, SUV, ne terenec? Jaz predlagam Jimnyja.

+1, glede na vprašanja je to edino vozilo ki usreza. Imaš minimalno cestno takso, malo zavarovanje, nizke stroške vzdrževanja, grejo noter 4je ljudje, imaš vse lastnosti terenca ... no edino 2.5t prikolice ne moreš zapet zadaj, še tisto za 750kg je malce problem vlečt!
grin1.gif

Se strinjam. Enkrat sem imel po nekem naključju ta avtomobilček 2 dni doma. To zleze kamor hočeš. Jest sem imel polne gate, avto je pa še kar lezel v breg.
Pa fajn je za po hosti, ga obrneš med dvemi smrekami kadar češ.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Pri predelanih vozilih računaj da rabiš doma dvigalo in kar nekaj mehaničnega znanja, razen če kupiš abonma pri nekom ki to dela profesionalno.

Aja pri samuraju če si večji od 170cm ali imaš več kot 70kg pozabi na streho! Sej jimmny je majhen ampak stari samurajči so pa res mini. Recimo tale ki si ga linkal zgleda po slikah konkretno "nabildan", v živo zgleda pa kot modelček pravega vozila ki ima obute gume od golfa!
grin1.gif

Če iščeš nekaj kar bi potencialno ob pravem vzdrževanju dobivalo ceno potem je tale konkretno poceni postal (prodaja se že nekja časa). Lightweighti so dokaj iskana roba v tujini. Spada pa to v kategorijo dnevnega šraufanja ali pa abonmaja pri mehaniku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Upam da bo imel tudi terenske gume na avtu. Da ne bo potem imel zlizanih letnih gum. Potem upam iti na teren z njim s singel pogonom, pa ga bom najbrz moral kje ven vleci.
Me zanima koliko terenskih izkušenj ima avtor teme.
Kot mulo smo se s fickom bolhco, skodo preganjali po terenu, kjer se marsikdo s traktorjem ne bi upal. Vsaj take izjave so dali "kmetje" ko so videli po gozdu kolesnice od avtov.
Vse ceste katere so bile narejene zaradi gradnje daljnovoda 20 let pred tem smo prevozili. Pa se marsikje smo naredili izlet izven "urejenih"poti.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ta se prodaja že tako dolgo, da niti ne spomnim več. Glede na to, da nimaš izkušenj s kupovanjem terencev vzemi s seboj kakšnega, ki bo pogone, diferenciale pogledal in predvsem šasijo, da jo ne drži skupaj samo še rja.

Vprašaj raje na tem forumu http://www.nivaoffroadteam.com/forum/

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Ne more biti tole top buy, ce pa je dele kupoval v hoferju (slika v ozadju). Pred casom je znanec prodajal cherookeja, katerega prvi lastnik je bil dolga leta znan slo politik. Ne vem ali ga je prodal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Če je tale res zrihal avto kot pravi, da ga je, je mogoče top buy trenutno:
KLIK
Ce misle se iti take zadeve potem najbrz res ni pametne tovarniske zadeve. Me pa zanima koliko je tole varno, ce se skotalis po kaksnem bregu. Jaz bi tule hotel imeti rolbar. Ne vem ce je tule pametno zadaj voziti se dva potnika (avtor rabi zadevo za 4 osebe).
Na cesto se ne upamo iti drugace kot z do dve leti starimi premium gumami(pa avto mora imeti vsaj za dve vrstici kratic varnostnih pripomockov) , potem bi pa takole izzival usodo. Uzivajte.
6.jpg

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Drnovšek je imel granda

sem si ga ogledal na tvoji povezavi. to bo kupu nekdo ki ima v lasti bencinsko črpalko al pa preveč dnarja. BTW tank je 90 litrski. To bo država vesela ko se bo šlo tankat
evil.gif

Ne, to bo kupil nekdo kateremu so jeepi pač všeč. Zadeva ima bulletproof inline 6 motor, navora kolikor hočeš, za ta letnik tolk opreme o kateri lahko pri evropskih avtomobilih samo sanjate v temu letniku.. Poraba? 15 litrov in gor, žal ne boste nekatere ovce nikoli razumeli razliko med amerikancem in vsem ostalim.. Točno tale XJ ima vgrajeno plinsko napravo, edini problem predstavlja visoka cestna taksa, kar pa ovce z 1.2 mlinčki zopet ne boste razumeli..

it's a jeep thing you wouldn't understand...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Bolj za zabavo in občasne fure iščem neko poceni terensko vozilo. Želja je, da dobro izgleda
cool-1.gif
, 4x4, sprejme lahko vsaj 4 potnike. Lahko "novejši" ali oldtimer. So na splošno ti starejši terenci nepremičnine s tisoč okvarami ali so tudi uporabni? Katere znamke so boljše/slabše, imate kakšne predloge? Želim pa terenca, ne SUVa...

Samo da se "zabava" ne konča takole

roza.gif