Rabim nekoga ki prebrusi+lak parket v stanovanju

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
V LJ bi rabil nekoga ki bi prišel prebrusit parket in ga prelakirat. Pozna kdo kakšnega dobrega, pa da ni zasoljena cena? Pa še to...kako poteka tole...koliko traja in kako dolgo se potem suši da se da hodit notri? In pa koliko stane cirka na kvadratni meter?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Premisli še o drugi opciji: parket pustiš,kakršen je,in čez njega položiš laminat! Pa še trši je od parketa + ceneje te pride vse skupaj + narejeno imaš v enem dnevu vse skupaj + nobenega prahu zaradi brušenja + nobenega smradu zaradi lakiranja....

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
A to mora biti iz LJ? jaz imam soseda, ki mi je delal kar OK..samo zdaj so dopusti, bo bolj kriza bilokerga za dobit.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Premisli še o drugi opciji: parket pustiš,kakršen je,in čez njega položiš laminat! Pa še trši je od parketa + ceneje te pride vse skupaj + narejeno imaš v enem dnevu vse skupaj + nobenega prahu zaradi brušenja + nobenega smradu zaradi lakiranja....

Sam ne laminata tlačit v sobe.
Po enem letu sem popiz... in ga zabrisal ven in dal gotovi parket notri. 100 krat bolš. Če je pa stari še dober pa raje tega zrihtat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
namesto laka daj raje naoljit. v 2 dneh priblizno 80m2 in fertig.
Seveda, da si potem suženj bajte.
ne-ne-1.gif

Sem isto razmišljal, pa so me prepričali, da to ni dobra ideja, dovolj, da poliješ nekaj vode, pa takoj ne počistiš.

Kakorkoli, jaz sem raje nov parket dal čez grobo prebrušenega in popravljenega starega. Laminat pa fuj in fej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Če Parketar še ni bil brušen, potem ga boš lahko potrudil. Če je že bil, potem je vprašanje če ga boš lahko še enkrat.
Tistega ki ga je meni na fužinah brusil nekako ne bom svetoval. Niti ne vem, če še dela to, drugič pa ne vem zakaj je bil pri steni precej višji. Vse omare so visele v prostor. Dvomim da je bil že prej tako grdo pobrušen.
Laminat je slabša zadeva kot parket.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tistega ki ga je meni na fužinah brusil nekako ne bom svetoval. Niti ne vem, če še dela to, drugič pa ne vem zakaj je bil pri steni precej višji. Vse omare so visele v prostor. Dvomim da je bil že prej tako grdo pobrušen.
Če si bil v teh blokih iz 80ih, potem je finta v montažni gradnji - tudi pri sebi opažam, da so stene ter tla močno krive na robovih, ko sem to omenil parketarju, je rekel, da kaj dosti se ne da narediti, razen, da bi spulil ves parket ven in zalil z estrihom na isto višino. Pa je rekel, da je bolje pustiti tako kot je že zaradi zvočne izolacije navzdol. Prej razstavljeno pohištvo mi je potem že mizar tako sestavil, da nikamor nič ne visijo.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
V LJ bi rabil nekoga ki bi prišel prebrusit parket in ga prelakirat. Pozna kdo kakšnega dobrega, pa da ni zasoljena cena? Pa še to...kako poteka tole...koliko traja in kako dolgo se potem suši da se da hodit notri? In pa koliko stane cirka na kvadratni meter?

Jaz ti lahko povem za štajerski konec, sem dal brusit 32 let star parket. Trajalo je nekje 3 dni (cca 80 m2) + 1 dan za sušenje. Nato lahko normalno hodiš in delaš po hiši. Vonja nisem nič zaznal. Cena 13 EUR na m2 z letvicami (brez računa).

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Parket biro iz Grosuplja. Menda imamo vsi Grosupeljčani, nekaj Ljubljane pa še kakšna čezoceanka njegov parket
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Bil sem pri tenis placu.
Zanimivo je bili to, da sta na obeh straneh sobe omare visele v notranjost, oziroma so bile stene nagnjene ven. Nisem preverjal da bi lahko sodil, sedaj pa me tudi ne zanima več.
Glede parketa: če bi parket po brušenju zelo tanek, ti znajo začeti ven padati posamezne deščice. Itak imaš najverjetneje tistega ”lamelnega” 15x15 cca.
Baje najboljši vhod (kar se stanovalcev tiče, tudi sami svoj upravnik so) na preglu je tisti na 11 (ali 12?). V glavnem zadnji vhod dol pri osnovni šoli na ”zahodni” strani pregla.

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
nč ni zanimivo, če omare visijo v notranjost prostora. To je zato, ker pri izravnavi ni mojster naredil posla, tako kot bo moral. Ali pa parketar prvič ni brusil do sten, ampak samo malo tako... robove pošmirglal.
Vsi gledate/mo/jo na sredinio prostora kako je ravno.... pri stenah je pa ponavadi mal višje. Tega parket enostavno ne more poravnati.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:

Jaz ti lahko povem za štajerski konec, sem dal brusit 32 let star parket. Trajalo je nekje 3 dni (cca 80 m2) + 1 dan za sušenje. Nato lahko normalno hodiš in delaš po hiši. Vonja nisem nič zaznal. Cena 13 EUR na m2 z letvicami (brez računa).

Pa je dobro naredil, je zanesljiv, ne da ga cakas 3 mesece? Ce je, prosim pusti kontakt