Rabim mojstra za parket in malanje (Ljubljana)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Doma prenavljajo stanovanje in bi dali nov parket notri, še pred tem pa vse skupaj pobelili. Parket se nanaša na dnevno sobo, ki ima cca 18 kvadratov.

Pozna kdo kakega zanesljivega mojstra, predvsem za parket? Dvomim, da kdo oboje dela...bomo nekako skombinirali, da pridejo najprej pobeliti, pa potem parket.

Smo imeli naročene ene "mojstre", pa si zmišljujejo, da ta teden pa res ne more..., da mogoče drug teden lahko pride pobelit, parket pa šele enkrat seprembra. Vse novo pohištvo pa že kupljeno in stoji v kleti. Ker je skenslal brez kakšne prijaznosti, bom tud jaz skenslal te "mojstre". Rad bi da se vse opravi v paketu, če je že staro pohištvo odmaknjeno, da se pobeli, drugi dan pa parket zamenja. Ne da se 2x premika vse pohištvo.

torej kak preverjen, zanesljiv, pa da ne pusti stanovanja v katastrofalnem stanju, vse lepo zaščiti ali vsaj pazi, da ostane zaščiteno.

btw, koliko ponavadi računajo na kvadrat z delom? Tale je hotel 50 EUR na kvadrat za "švedski hrast" skupaj z delom. Za 18 kvadratov.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
kakšen parket?
gotovi dvoslojni parketi so cca 30-40eur/m2 s popustom + cca 15eur za delo (z materialom)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Sorry, ampak na hitro zment se, sploh v času dopustov, je mal "hecno".

Jaz sem raje pacal malo dlje, ampak so se termini ujemali.

Ker, dobrega mojstra ne dobiš na hitro, ampak ga čakaš.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sej ni bilo nahitro s temi mojstri s katerimi smo že bili zmenjeni. Samo zahinavili so pač...

Vem pa, da bo težko dobit dobrega in hitro, da bo na voljo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
đi man! Pobelili boste pa ja sami, no!

Ta del naredite sami najprej 1 x beljenje. Potem parket do zaključnih letev, prebelite drugič in nato zaključne letve.

Tipi topi.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Tapravi malar bo drugič belil po zaključnih letvah in bo vse špranje med letvijo in steno zasilikoniral in prebelil.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
letve mora zasilikonirat parketar, ker jih je on lepil.

Je pa res, da če se lahko striktno držiš protokola da najprej 1 x prebeliš, potem lepljenje in brušenje parketa, dva nanosa laka na parket, drugo blejenje, zaključne letve in nato zadnji finalni nanos laka na parket (govorim za klasiko).

Na vsak način pa drugi sloj po brušenju in po (vsaj) prvem nanosu laka (ko gre za renovacije).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Smo našli mojstra...me pa zanima kam se splača it pogledat za parket? Mama bi hrast, drugega ne vem. Da ni cheap shit in da ni najdražja zadeva.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Hvala.

Ko že ravno ponuja forum priliko, da poleg pohval, še kritike napišemo. Čim dalj stran od firme Megakop. Moji so bili včeraj tam z namenom naročiti paket. Katastrofalen odnos prodajalca na Jurčkovi. poniževalen, nestrokoven, katastrofa vglavnem. Iščem mail od direktorja, da mu pošljem v vednost, pa ne najdem.

Katastrofa od katastrofe.