R Laguna 2006 +

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
kolega kupuje avto, karavana do 10K...
in mu je padla v oči Renault Laguna. oblika mu načeloma niti ni važna, bolj je nor na razne gadgete ala keyless go, čimveč knofov na volanu...
smile-1.gif

zdej me pa zanima kako je z 1.9 dci motorji (131KM)?
confused-1.gif

poraba? kakšne pogoste napake? koliko pridejo servisi?npr. redni servis, servis na 100Kkm.. rabim mal info
wink-1.gif

vem da 2001 in 2002 so ble neke težave... kako pa je za 2006 ali 2007?

tnx
roza.gif

Nazadnje urejeno:

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
napak ni, motor je ok, servis olje + filter pooblaščen 0 cca 260 eur nepooblaščen cca 100 eur

č je facelift 2005 do 2008 če dobiš lepo ohranjenega privilega z dost dodt opreme si zmagal odličen avto.
2001 do 2003 so imele probleme z trubinami, do danes so itq vse zamenjane ker je prej zaribal ali pa so bil preventivno zamenjane....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ni res, da so bili pri prvih letnikih problemi s turbinami! Napaka je bila v konstrukciji motorja, zato so se posledično turbine pregrevale. Zamenjana turbina bo zato ravno tako crknila! Sam bi za ziher raje vzel laguno z 2.0dci motorjem.

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
bencinarja je do zdaj vozil (5 avtomobilov), zdaj bi si pa enga šparovca omislil
smile-1.gif

1.9 dci ker je pod 100kw, in je tudi daleč od tega da bi bil kakšen divjak in rabil močnejši avto
wink-1.gif

torej, če prav razumem so ti problemi pri 2006/07 že odpravljeni? koliko pa za veliki servis računa? ker avto naj bi imel tam okoli 100k km
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vprašal je za motor in dobil je povsem dober odgovor
smile-1.gif
Me je srbelo, da bi kaj o ostalem rekel, pa sem bil raje modro tiho :p Ampak resno, po faceliftu je laguna II super avto, brez posebnih težav. So pa prvi letniki ugledu renaulta naredili ogromno škodo, ki jo bodo še nekaj časa odpravljali...

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ni res, da so bili pri prvih letnikih problemi s turbinami! Napaka je bila v konstrukciji motorja, zato so se posledično turbine pregrevale. Zamenjana turbina bo zato ravno tako crknila! Sam bi za ziher raje vzel laguno z 2.0dci motorjem.

žal se ne bi strinjal...
napisal si popolnoma pravilno, le da je to hiba 2.2 dci motorja. To še vrabci čivkajo da je ta motor podn. jaz ne bi imel takega motorja v avtu pa če mi ga za đabe dajo.
1.9 dci je pa druga štorija. tam če ti gre turbina, dobiš tovarniško obnovljeno za 350 eur kar mislim da ni tak strošek. (glej bolha.com)
je pa tud nekaj drugega res, da ljudje ne znajo odreagirati pri 2.2 dci če gre za odpoved turbine, pomeni: turbino odpre na polno motor dela kot bi skoz tiščal gas na polno, ne moreš ga ugasniti... kaj storiš v taki situaciji?

butneš v 6. prestavo in spustiš sklopko, avto crkne in to je to ... prišparaš še kpl motor.....

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik krizo pravi:
koliko pa za veliki servis računa? ker avto naj bi imel tam okoli 100k km
confused-1.gif
veliki servis je normativ na 120.000 km ali 5 let kar prej pride. je pa odvisno spet od modela do podmodela, tanovi 130 km dci 1.9 so imeli tud na 160.000 ali 6 let. to ti lahko točno na servisu povejo kak je normativ., če jim posreduješ šasijo.

drugače pooblaščen veliki servis je nekje med 700 in 900 eur
pri fušarju ne bi smelo presežt 400 eur

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri 2.2dci ribajo ležaji glavne gredi in podobne zadeve. Renault pa sicer uporablja garrettove turbine, ki so enake kot pri ostalih proizvajlacih avtomobilov. Problema s turbinami enostavno ni, so samo problemi v konstrukciji motorjev.

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
zdej sva nazaj, sva šla eno pogledat... sveti lučka za abs, števec km/h ne dela, (verjetno) posledičnno tudi tempomat ne, luknjica v sprednji šipi
confused-1.gif

včeraj pa je šel sam eno pogledat, očitno zaletena in slabo popravljena
bonk.gif

tole bo še zanimivo

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik krizo pravi:
luknjica v sprednji šipi
confused-1.gif

Ja, to je res huda napaka, ki se med vožnjo zagotovo ne more zgodit. Jaz sem dobil prvo LUKNJO v šipo, ko je bil avto star 2 meseca. Zdaj sam več ne vem koliko jih je.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
turbine so čisto vredu v teh avtih.vse lagune imajo garett turbino in isti model turbine najdeš tudi v drugih avtih ki delajo bp čez 300k km.kot je rekel brgo kriva je napaka v motorju ne turbini-za 1.9dci

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
1.5 dci in 1.9 dci so se vedno polni serijskih napak, konstrukcijskih (!!), ki jih niso NIKOLI ODPRAVILI. Tudi sam sem dobre volje in izkusenj reno bencinarjev kupil maja prejsnje leto novega dizel renoja (ker NAJ BI BILE VSE NAPAKE odpravljene po tem in tem letu..) in ga prodal po 5 mesecih in prevozenih 17kkm, ker se je zacelo.... sem preprican, da bos manj falil z nakupom navitega renault 2.0 turbo bencinarja z 250KM kot 1.5 dci s 75KM ali 1.9 dci s 100KM, ker sta polom.

47 strani naj uk foruma...

http://www.parkers.co.uk/advice/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18664

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Za avtomatsko ročno vem da lučka začne svetit, če jo ene 4x na hitro potegneš. Potem takoj javi napako in gori lučka, katero ti ugasnejo na servisu s testerjem.

Drugače pa do 10k€ karavan...Fiat Croma 1.9 150KM. Največ avta za ta denar (komaj čakam neumestne komentarje
cheer.gif
).
Večina jih je iz uvoza, vendar se občasno pojavi tud kak domači....se splača malo počakat