Samo tole je preslabo gretje. Res je tudi, da je zunaj krepko pod ničlo in se tudi zaradi tega pozna. Avto je nedolgo nazaj kupljen rabljen in ne vem, kdaj je lastnik-če sploh- kdaj zamenjal hladilno tekočino. Recimo, pred tem sem imel Felicijo in je že po parih minutah toplo pihalo; glede gretja je bila Škoda zakon, samo kaj ko jo je pleh izdal. In nikoli v 13,5 letih ni bila menjana hladilna tekočino; no ja mogoče pri 100.000 prevoženih kilometrih, ko je bil veliki servis, pa me ni bilo zraven, tako da se ne spomnim. Drugače pa sem jo sam rihtal, če se je le dalo, drugače pa samo tisto, kar nisem sam zmogel, vendar sem bil vedno zraven pri servisu, pa je na koncu imela 250.000 km, preden je šla v razkosanje.
V glavnem, opazil sem tudi, da je hladilne tekočine kar krepko nad dovoljeno količino v posodi. Mogoče tudi zaradi tega preveč tišči nazaj in ni pravega krogotoka? Bom najprej zmanjšal količino hladilne tekočine v posodi, drugače pa vprašanje ostaja. Kje se da najlažje spustiti tekočino ven na najlažji način? A je kje kakšen ventil ali vijak za izpust spodaj pri hladilniku, ali bo treba cev sneti?