R Clio-slabo gretje

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ponavadi bolj pride v postev menjava radiatorja.
Tipicen simpton pri zabitem radiatorju je da ce pustis avto prizgan na mestu se ta ogreje, ko pa se zacnes vozit pa je spet hladno.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, načeloma se strinjam. Vendar ker se ga sprati da skoraj zastonj, sam vedno to naredim najprej. Dokler vsaj še malo greje, je upanje na izboljšanje. Na ta način sem že enim parim rešil zadevo, pri dveh pa ni bilo druge pomoči kot menjava.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Zabit radiator, ker drugega kar bi zezalo nima. Čiščenje radiatorja in menjava antifriza bi izboljšalo stanje.

Točno tak ja....
zmaga.gif

Bolše nov radiator...!!!

damo

Majstr
4. sep 2007
1.024
153
63
da si malo sposodim temo... tudi meni se dogaja, da slabo greje. gre se pa za octavio l.99, 1.8T. antifriz ni bil nikoli menjan, prevoženih ima 160.000.

mi lahko kdo pove, če so te cevi dosegljive iz motornega prostora? bi probal najprej priključit na cev za zalivanje, pa malo preprat, ni mi glih do tega, da bi razdiral celo armaturo...

McBobo

Zelenc'
20. dec 2009
21
0
1
Gorenjska
Kje najlažje spustiti hladilno tekočino iz Clio-ta. L.2002 bencinar? Ker imam isti problem, kot ostali; slabo gretje, čeprav je mašina normalno segreta in se ne pregreva ter normalno drži temperaturo. Se pravi, ni termostat.

McBobo

Zelenc'
20. dec 2009
21
0
1
Gorenjska
Samo tole je preslabo gretje. Res je tudi, da je zunaj krepko pod ničlo in se tudi zaradi tega pozna. Avto je nedolgo nazaj kupljen rabljen in ne vem, kdaj je lastnik-če sploh- kdaj zamenjal hladilno tekočino. Recimo, pred tem sem imel Felicijo in je že po parih minutah toplo pihalo; glede gretja je bila Škoda zakon, samo kaj ko jo je pleh izdal. In nikoli v 13,5 letih ni bila menjana hladilna tekočino; no ja mogoče pri 100.000 prevoženih kilometrih, ko je bil veliki servis, pa me ni bilo zraven, tako da se ne spomnim. Drugače pa sem jo sam rihtal, če se je le dalo, drugače pa samo tisto, kar nisem sam zmogel, vendar sem bil vedno zraven pri servisu, pa je na koncu imela 250.000 km, preden je šla v razkosanje.
V glavnem, opazil sem tudi, da je hladilne tekočine kar krepko nad dovoljeno količino v posodi. Mogoče tudi zaradi tega preveč tišči nazaj in ni pravega krogotoka? Bom najprej zmanjšal količino hladilne tekočine v posodi, drugače pa vprašanje ostaja. Kje se da najlažje spustiti tekočino ven na najlažji način? A je kje kakšen ventil ali vijak za izpust spodaj pri hladilniku, ali bo treba cev sneti?

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
sem imel sam pri cliotu 98 enak problem in sicer gretje ni niti malo delalo, pihal je povsem hladen zrak. ga peljem na servis in mi reče, da bo treba zamenjati hladilnik gretja (pečko), ki pa stane 80€+najmanj 7 ur dela, ker je treba celotno armaturno dol dobit. se pravi skupaj skoraj 300€. potem sem šel še enmu drugemu mehaniku in je rekel, da je za 4 ure dela, peč pa je 60€. peč sem nato sam kupil v trgovini Avto Roma v Mariboru in dal 42€
smirk-1.gif

McBobo

Zelenc'
20. dec 2009
21
0
1
Gorenjska
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Clioti II slabo grejejo sami od sebe. Najbrž ne boš veliko zrihtal.
Potrjujem zgornjo trditev
zmaga.gif
. Se peljemo s familijo na en kratek izlet pa potem peš, pa spet domov z avtom. Poti je 8 kilometrov v eno smer. Kazalcu za temperaturo se je uspelo dvigniti na četrtino skale. Potipam doma cevi; iz mašine proti hladilniku topla-ne vroča, iz hladilnika še čisto mrzla, iz pečke obe enako topli (ventilaro ne laufa), kot iz mašine. Se pravi, da termostat še niti odpru ni krogotoka. Da je to storil, sem mašino laufal še 10 minut na mestu pri 2000 obratih brez vklopljenega ventilatorja. Ugotovitev: vse dela OK, samo je tako mrzlo, da se mašini ne uspeva niti segreti na končno delovno temperaturo, ker se hladilna tekočina prekomerno ohlaja že preko pečke.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri našem cliu II l.2005 1.6 16V začne mlačno pihati po kakšnih 3-4km vožnje ali ~5min v prostem teku pri zunanji temperaturi okoli -10°C.
Twingo, ki ima praktično enak motor pa začne pri enaki temperaturi mlačno pihati po manj kot enem prevoženem kilometru, oziroma manj kot minuti v prostem teku.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik hovi pravi:
mi reče, da je po vsej verjetnosti sploh ni treba menjati in je treba samo s kompresorjem dobro očistiti cevi in zamenjati hladilno tekočino. To je potem tudi naredil in zdaj stvar deluje v redu. Strošek pa je bil 30€
smile-1.gif

To je večni problem renaultov. Sicer ti sčistijo prečico s pritiskom, samo naslednje leto je zadeva enaka.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ma nemoj! in kolikokrat si to že preizkusil? Te vabim v mojo staro kripo in če te bo zeblo, častim savno
smile-1.gif

Problem je edini in samo z renojevim antifrizom. Če ga pravi čas menjaš, problema ni. Drugače ne vem zakaj moja 15 let stara kripa še vedno greje.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Moj stari clio 1.2 se pri svojih skoraj 13 letih še vedno zagreje po par 100m vožnje. Novejši 1.2 16v pa od novega zebe. Glede na izkušnje z drugimi clioti s tem motorjem jim preprosto ni pomoči. Enostavno slabo grejejo.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ma nemoj! in kolikokrat si to že preizkusil? Te vabim v mojo staro kripo in če te bo zeblo, častim savno
smile-1.gif

Problem je edini in samo z renojevim antifrizom. Če ga pravi čas menjaš, problema ni. Drugače ne vem zakaj moja 15 let stara kripa še vedno greje.

[censored] ga, že trikrat.

Antifriz ne pomaga nič drug spljoh.
cry12bpy.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Napiši še porabo. Za peljat rabita oba enako enrgije, če prvi porabi več bencina gre večina v toploto.

Oba se gibljeta okrog 6L. Starejši spije kake 3 deci manj, ampak to pripišem 15 konjem manj pa manjši teži.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ne pomaga drug antifriz ko je prepozno, to ti hočem povedat. Če boš čistil, samo čiščenje pečke pomaga za kratek čas kot si že ugotovil. Svinjarije je polno tudi v hladilniku in motorju. Ko boš enkrat vse prepral bo pa tudi s pečko dolgo časa mir.