Putinova Rusija

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Sem tudi sam preletel tisti clanek od Rupla in ja je ene velika rupa ;-).
Ja, Putin bi se moral pogovarjati z EU, a kaj ko ZDA odloca kako in kaj: recimo stacinoranje njihove vojske in oborozitve etc...
Kakorkoli obrnes EU meji z Rusijo in ce kaj poc je sranje na EU pragu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.785
113
sej se nemec zdaj meni, si bosta razdelila ukrajino, kot pred časom polsko. Drugače pa vse skup je blef..še kitajc pravi, da ima Rus pravino do Ukrajine, kot oni od Tajvana. Bizarno vse skup. V glavnem nobenmu nič verjet, upam pa da se zmenijo, ker drugače bo pač tolk pa tolk tavžent mrtvih pa se bodo pol zmenli.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen
I

Izbrisan uporabnik 474

Vse kar Putin hoče je, da dobi zagotovilo o nevključitvi Ukrajine v zvezo NATO. Kot je bilo to dogovorjeno. Vso sranje se je začelo, ko se je v Ukrajini znašel dokument o "nameri vključitve Ukrajine v EU in zvezo NATO." Je pa v članku RTVSlo zelo lepo razloženo, koliko dreka je ZDA že sproducirala v Ukrajini. Recimo njihov "nacionalna podpora demokraciji", ki je v Ukrajino spumpal 5 mrd USD za podkupovanje raznih politikov in ostalih visokih predstavnikov in pumpanje protivladnih protestov za strmoglavljenje Janukoviča, potem ko se je ta bolj približal Rusiji (pa še to zato, ker mu je EU pokazala sredinec, ko je hotel pogovore o vključitvi Ukrajine v EU)...

Eni pa trobijo, da je za vse kriv plin :D :D :D

• Všeč mi je
I

Izbrisan uporabnik 474

Bolj sem ciljal na NS1 v Ukrajini. NS2 je še večji razlog, zakaj bi bilo zelo čudno, da bi Rusija napadla Ukrajino. Pojasni pa mlačnost Nemčije ob vsem skupaj...

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Davidoff

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.767
15.823
113
Kaj niso še nekaj svojih tankov poslali tja?

Edit - sem na hitro malo pog00glal in očitno je šlo glede teh tankov za fake-news.

I

Izbrisan uporabnik 474

Jap, je že Putin lepo povedal - Zahod (na čelu z ZDA) potrebuje novo vojno. Za vsako ceno. Francija je že odfookala ZDA, Nemčija je tudi mlačna, Ukrajina že prosi ZDA naj neha s paranojo... Zato je ZDA vedno bolj živčna, me nebi čudilo, če že iščejo vžigalice, da jih vržejo v sod smodnika...

• Všeč mi je

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.058
4.269
113
Vse kar Putin hoče je, da dobi zagotovilo o nevključitvi Ukrajine v zvezo NATO. Kot je bilo to dogovorjeno. Vso sranje se je začelo, ko se je v Ukrajini znašel dokument o "nameri vključitve Ukrajine v EU in zvezo NATO." Je pa v članku RTVSlo zelo lepo razloženo, koliko dreka je ZDA že sproducirala v Ukrajini. Recimo njihov "nacionalna podpora demokraciji", ki je v Ukrajino spumpal 5 mrd USD za podkupovanje raznih politikov in ostalih visokih predstavnikov in pumpanje protivladnih protestov za strmoglavljenje Janukoviča, potem ko se je ta bolj približal Rusiji (pa še to zato, ker mu je EU pokazala sredinec, ko je hotel pogovore o vključitvi Ukrajine v EU)...

Eni pa trobijo, da je za vse kriv plin :D :D :D
Kot zanimivost Norveška ja zaradi Rusije podeblala vojaški proračun. Finska pa celo razmišlja o natu paktu. Glede na pizdarije na Crimea in Donbasu, pa jim ni več nič za verjeti.

Zdi se, da Putin misli, da lahko počne kar hoče. Dosegel bo kontraefekt.
ps Nemčija ima večji interes z ZDA kot z neko Rusijo, kjub energentom. Rusija pa lahko dobavlja plin Nemčiji.
Zunanje trgovinska menjava je pač jasna.

Podobno je že bilo z Latvijo, ki je v Nato paktu. To ogrožanje z strani Nata je Putinov izgovor o težnjah po veliki Rusiji. Ki je by the way tako nesposobna, da niti z prodajo energentov ne zna preživet.

Še enkrat Kitajcem se samo smeji... Ti bodo zadožili in pokupili Ruse.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Konec in jonny77

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
To smo že prilepli?
SmartSelect_20220214-115648_Facebook.jpg

I

Izbrisan uporabnik 474

But back in November, when Putin first explained the purpose of Russia’s threatening force buildup, he also said it was important for those forces to keep the pressure on “for as long as possible”. Three months on, the question instead is how long the US and its closest allies can keep ratcheting up the warnings of imminent conflict.

While previously it would have been hard to cast any retreat by Putin as anything but humiliating failure, it is now the US that stands to be embarrassed, and the credibility of its intelligence disclosures once again shattered, if Russia chooses an option other than invasion – or even simply continues to sit on the border as the dates named by the US come and go.

• Všeč mi je
Reactions: Matey