Puljenje modrostnega zoba

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
So že komu spulili kak modrosni zob? A ful boli ko ti puli? Kaj pa ko injekcija popusti?
rolleyes-1.gif

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
>>So že komu spulili kak modrosni zob?

Da

>> A ful boli ko ti puli?
Kot 100
evil.gif

>>Kaj pa ko injekcija popusti?

Samo extra boli posebej, če ti mora kaj sekati in šivati, mesarit.
1 teden sem bil takšem kot, da bi me superdruper boxar čez svoje roke spustil.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Meni je zg. dva spulil kar moj osebn. zobozdravnik in ni bilo panike, ker tudi ni bilo komplikacij (zob zunaj, korenine normalne - narazen). Lokalna 15 minut, puljenje 0,5 minute. Doma samo nežno spiranje in nič vročega, da mi ne bi še bolj spodbudilo pretoka krvi (vsaj še en dan jo namreč pljuvaš iz ust). Za puljenje kompliciranih zob pa ne vem, na srečo se mi kaj takega še ni pripetilo, drugače pa jutri poročam, ko se grem naročit za puljenje spodnjih.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
meni je rastel 90° v sedmico. bolelo ko kur.ba ko mi je pritiskal na zobe. sel na operacijo, bil nafilan z inekcijami, mi je s tako malo zagico razrezal zob (+dlesen pa vse tam,
grin1.gif

aja, pa resnicno je potem BOLELO ene 3-5 dni... ampak mine
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
jap, been there!! Men so oba spodnja modrostna pod lokalno spulili vn... ne sicer oba naenkrat ampak je blo nek časa vmes... ja, zareže ti v dlesen in dejansko ti iz kosti reže zob - uno vrtanje je prou spooky... pa prou slišš k poka... no, pol zašije... in k mi je injekcija popustila, sm bla boga... še zdej k se spomnm... k da bi mi kdo v živo rano drezal not... ampak sm vzela ketonal al pa dva, da me je zadelo in sm zaspala - nasledn dan je blo pa že kul (pr obeh operacijah)...

Hja... jedla zmiksano hrano kr nek časa, mehko... lice sm mela čis rumeno k je kao ostalo od injekcije
hysterical-1.gif
...

Je za potrpet...
wink-1.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Meni so vse štiri izklesali ven,...najprej inekcija, nato prereže dlesen (še niso ven prišli) in če se da izpuli, korenino pa nekako izklesa....bolelo nič, slišala edino pokanje kosti,..pri prvih dveh tudi otekline nobene, bolečine skoraj nič....pri drugih dveh bolelo kot 100matr, oteklina ene tri dni. Se mi zdi, da je najbolj pomembno, da po puljenju nisi izpostavljen prepihu, ker če te napiha, potem pa boli kot 1000
evil.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Meni tudi - vse 4. Je pa stvar opravil oralni kirurg in ne zoborzravnik, ker mi modrostni zobje še niso prišli ven. Stvar gre tako: Najprej ti da injekcijo, potem nekaj minut čakaš, da prime, nato pa te ogrne s pregrinjalom, da je "videti" samo tvoja usta ven. Potem ti prereže dlesen in zabava ("izničevanje" in drobljenje zoba z vrtanjem") se začne. Ko konča, ti z dletom odstrani ven kose in zašije dlesen. Nato pa greš domov pit antibiotike.
tongue-1.gif

P.S.: Zgornji grejo lažje in hitreje.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
No da te mal pomirim...

JA BOLI KO PRAS*CA, še posebej ko čutiš korenino zoba ki je GLOBOKO v lobanji in se drgne ob kostnico. Spotoma ti zobozdravnik še zdrobi zob na vrhu tako da mora še pol ure pucati koščke zoba ki so ostali zataknjeni notri, medtem pa ti mirno požiraš lastno kri in premišljuješ če človeški prebavni trakt res prebavi človeško kri, ali pa jo boš moral izbruhati.

Če ti puli zgornje modrostne zobe je proces prav tako zabaven, s to razliko da misliš da ti tip zob vleče zobe ven iz področja možganov ker so korenine tako globoke in je filing kot da korenine segajo do ušes.

Trajanje: 45minut za puljenje zg. in spodnjega modreca, vključno s pripravami.

evil.gif

/evil mode off: Drgač pa ni panike, tri dni si bolj bogi in se drogiraš s tableti, potem si pa spet ok.

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Odvisno kam boš šel pulit zob. Če na stomatološko kliniko, kjer te v roko dobijo "učenci" pol si dober za en teden premagovanja bolečin. Če greš k privatniku pa še vedel ne boš da so ti ga izpilili. Tko je to dons ja.

majč
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
vsak ma pravico do injekcije... tok da ne boš nč čutu k ti jih bo spulil/a ... zna mogoče sam pol bolet k se celi...
smirk-1.gif

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Izpulil mi ga je kar moj zobozdravnik, ker je bil zunaj. Sicer se je mučil kakšne tričetrt ure, ker
evil.gif

Me pa verjetno že naslednji mesec čaka puljenje še ene osmice in po prejšnji izkušnji jo čisto mirno pričakujem
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No tudi jaz imam s tem kar nekaj izkušenj. Pa tako grozno spet ni. Sploh potem ko so zunaj in te ne motijo več je veselje. Meni jih je pulil kirurg in to vse 4 v štirih dneh + enega navadnegaki je bil gnil, naprej prvi dan 3 nato četrti dan dva. Najdlje je trajalo, da sem dobil injekcije, saj me je špiknil od 8 do 10 krat za vsak zob. Itak sem bil pokrit, da nisem nič videl. Čutil sem samo, da me je pred puljenjem prijel nekdo za glavo in da se nekaj dogaja v ustih in je bilo konec. Ko popustijo injekcije malo boli, samo take panike ni. Mene je skoraj manj bolelo kot prej ko sem ga imel še noter.

Zelo pa moraš pazit, da te ne dobi kakšen veter, ker potem pa je
evil.gif
. Aja pa še to, obvezno te mora nekdo peljat tja, ker sem dobil toliko injekcij, da sem bil kot kakšen džanki ko sem končal in niti slučajno nisem bil primeren za volan.

lp

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
Citat:
Zelo pa moraš pazit, da te ne dobi kakšen veter, ker potem pa je
evil.gif
. Aja pa še to, obvezno te mora nekdo peljat tja, ker sem dobil toliko injekcij, da sem bil kot kakšen džanki ko sem končal in niti slučajno nisem bil primeren za volan.

ja, to pa res ja!! Js sm dobila sam eno injekcijo, ampak je bla tok močna, da se mi je sam rolalo...
crazy1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
no če še jest dodam svoje mnjenje

bo malo daljša pa bom vseeno kar od začetka povedal

pred dvema letoma se je zobar odločil da bo en zob saniral... spodaj levo 6 no zgodilo se je da kljub mrtvičenju je ta zob še vedno bolel in nekega dne (pred pol leta) je tako bolelo da sem moral takoj zjutraj k zobarju... zobar se je odločil da spuli in takrat so se začele moje težave ki jih imam še danes... zob mi je pulil cca 1 uro in pol (hudič se ni pustil) tretja inekcija je vsaj toliko prijela da je zadevo spulil... sam sem zajebal to da nisem šel domov ampak sem nujno moral še na en sestanek - lahko si misliš kakšen sem bil bolje bi bilo da bi šel domov pa odpovedal vse skupaj pa čeprav je bilo pomembno... no ko je inekcija popustila je bolelo ko hudič še skor 14 dni dvoje antibiotike so mi vmes dali... no od takrat se je moje počutje poslabšalo ne vem če je to direktna posledica ampak takrat se je vse skupaj začelo...

pred 14 dnevi so mi spulili še modrostni zob... moj zobar je glede na izkušnje s prejšnjim zobom predlagal stomatologa seveda privat ker sem prej na vrsti... in res se odpravim do tistega ki ga je zobar priporočil... najprej slikanje potem pregled in nato puljenje... med pregledom mi pove še tarife, ki so me malo presenetile... puljenje spodnjega zoba 200eur puljenje zgornjega 60eur obe ceni veljati ne glede na to kateri zob je... na moje presenečenje da je sponji toliko dražji mi pojasni da je spodnja čeljust bistveno trša kot zgornja in zato razlika v ceni... vprašam še kdaj se lahko oglasim in človek pravi da kadarkoli ker to ne bo noben problem - sam sem glede na prejšnjo izkušnjo želel v petek popoldan da imam potem cel vikend za počivat... pa je doktor rekel da je to nepotrebno da če bi bilo treba bi lahko še isti dan tut fuzbal že odigral (mamu mu j.e.b.e.m za tole izjavo).

no in res pridem na dogovorjeni dan dobim inekcijo in pričakujem največ 15 minutni poseg... kakšna zmota... verjenoit sicer krivi moje korenine ki so očitno bolj slonovske namreč po eni uri mu je končno ratalo in seveda več kot prvotnih 60 eurov me je koštalo... pravi da kej takega še ni videl v svoji karieri seveda pa je potem ko je inekcija popustila tudi temu primerno bolelo še naslednjih 10 dni

no to me moj prisepvek na tvojo temo ... nekdo pred mano je rekel da se je še nekaj dni počutil kot bi ga nekdo hudo pretepel in sam lahko potrdim iste občutke... edino ketonal mi je kaj pomagal vendar sem se trudil da jih čim manj pojem - pa nikar se ne ustraši bolše da te zdej malo boli in ti vn vržejo kot pa da bi imel zaradi tega kasneje še kakšne druge probleme

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Na tole tvoje...

Hudičevo je odvisno, kako star si, ko ti pulijo zobe.

Starejši si, huje je, ker čeljust in korenine postajajo bolj okostenele (upam, da sem prav povedala).

Tisto, da ni nikoli videl kaj podobnega: ali se laže ali pa nima kaj veliko prakse. V vsakem primeru je sranje. Ker res dvomim, da si nek tak čuden eksemplar, ki ga medicinska srenja vidi enkrat na 20 let.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
človek ima na pogled cca 50 let verjetno izkušnje niso vprašanje, ravno tako je priporočilo osebnega zobarja...

očitno imaš ti izkušnje iz stomatologije pa veš nekoliko več dejstvo pa je da pri 31 letih korenine verjento še niso okostenele, je pa dejstvo da sta različna zobarja za oba zoba porabila več kot 1 uro in da sem vedno rabil več kot eno inekcijo...

da bi se ukvarjal s tem ali laže ou kaj drugega pa mi niti na pamet ne pade imam veliko pametnejšega dela

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Pri 31ih letih ni še nobena starost. Običajno.

Veliko ljudi rabi več kot 1 injekcijo. V bistvu večina.

Enourno pacanje (upravičeno ali ne) zasluži kar nekaj pozornosti in vnaprejšno pripravo (ki je ti nisi bil deležen, ker je pač človek "vse vnaprej vedel").

Niso vsi rojeni za zobarja in tudi meni so že priporočili človeka, ki se je izkazal kot zanič (je bil pa dober kolega/prijatelj osebe, ki ga je priporočala). In obratno - iz nevoščljivosti odsvetovali osebo, ki se je v praksi izkazala kot odlična... Tako da na priporočila zdravnika/zobozdravnika že dolgo ne trzam več - vsaj kadar gre za posege, ki niso na nivoju odvzema krvi.

BTW - Sama si vedno vzamem čas, ko enkrat doživim, da mi nekdo mesari po glavi. Ampak to so čisto moje osebne in povsem subjektivne preference.
smirk-1.gif

Disclaimer - Vse skupaj je moje osebno mnenje, ki pač žal temelji na izkušnjah po našem ljubem "sistemu" (če se temu sploh še lahko reče sistem). Če slučajno ni pretirano razumljivo.

Nazadnje urejeno: