I
Hvala za tale odgovor. Kupiš lahko z navadno kreditno? Se navadna naročina za PS Store tudi kaj plačuje, ali je tako kot npr PlayStore (za android) kjer lahko kupiš določene igre?
Mislim da ps plus ne bo potreben, saj zaenkrat nima nihče želje po online igranju (z drugimi), se pa verjetno v prihodnosti da dokupit kajne?
Še dve vprašanji:
-kako je z accounti? je treba biti kaj pozoren katerega se naredi (slovenski, uk, usa)? verjetno jih kasneje ne gre menjati?
-kako je z kamerami oz nečim, da bi lahko igrali igre kot npr pri xbox, kjer skačeš pred konzolo in z tem igraš igre - to obstaja za ps4 (pa da mi žena neha težit z xboxom? )
Skakat pojdite ven ne pa pred TV !
Igre lahko kupiš v fizični obliki sli si jo downlodaš.
Za PS PLUS je naročnina 50€/letno( oz manj ko so akcije).....tu dobiš tudi zastonj igre, vsak mesec 2 "premium" naslova.
Je tudi dosti akcij in nižjih cen.
Ps 4 ima podporo in veliko skupnost, medtem ko za xbox to ne velja(v EU).
cdkeys, g2a, .... in podobni so v “grey area“. so proizvajalci iger dali izjavo, da rajsi vidijo, da folk piratizira, kot, da kupuje preko teh strani.
to je vse nakupljeno preko ukradenih kreditnih kartic in se potem prodaja naprej.
kako pravijo: sam povem
PS Plus ni več kot 60€/leto, oz jaz sem predlani dal točno 60€ in je bila ravno akcija, da si dobil 3 mesece več, se pravi 15 mesecev za 60€, lani pa je bila akcija 12 mesecev za 45€, vse uradno kupljeno preko PS accounta.
Se pa tale akcija imenuje Days of play ali nekaj podobnega in je mislim da 1-2x na leto in imajo v akciji tudi konzole ter igre, recimo dobiš navaden ps4 za 200€, oz. ps4 pro za 300€.
Days of Play 2024 | PlayStation deals on games and accessories
PlayStation Days of Play is back with incredible deals on PlayStation games and more.www.playstation.com
g2a je kot bolha za ključe.
Kjer uporabniki prodajajo drugim uporabnikom ključe.
Viri ključev so lahko:
- razni bundli (fanatical, humble bundle, ...)
-ključi iz tretjih držav npr. romunija, turčija, ki niso zaklenjeni na tisto regijo (torej evropejec, američan lahko aktivira).
- ključi, ki jih dobiš z nakupom hardweara (kupiš monitor, grafično... dobiš ključ).
- ključi namenjeni influencerjem, kateri jih potem raje prodajo
-potem je pa še čisto mali delež takih, ki so res kupljeni z ukradeno kartico ali ukradeni od developerjev), za te primere ima g2a neverjetno dober reklamacijski postopek da prodajalec dobi denar šele po 2 tednih od prodaje, da hitro vrnejo denar v takem primeru. Če ti steam deaktivira ključ. (velikokrat se pa firme bojijo backlasha, da se sploh ne lotijo takih zadev, tudi če ljudje vejo da kupujejo s sivega trga).
Imaš pa tudi reputation prodajalcev, tak ki ima par 10k prodaj ima ziher dobre ključe.
Enkrat sem za hec videl dober deal in sem kupil 100 bundlov in jih potem prodal po kosih na g2a. Da sem imel čez 1000 prodaj, da nekaj vem kako potekajo te zadeve. Sem pa cel vikend klikal za par 100€, pa še tveganje je da bom kaj zajebal ker sem prvič delal.