Obstajata dva tipa ljudi, ko pride do iger in konzol:
Ce bi jaz imel PS3 zdaj doma, bi igral GTA4 in morda kaksen fuzbal ali hokej (FIFA ali NHL od EA sports). Morda bi poskusil tudi s kosarko. Kaj vec me ne zanima, imam averzijo do platformskih iger, pretepacin (God of War se mi recimo zdi ena najbolj butastih stvaritev,. kar jih je med igrami, ocene pa serija kar naprej pobira super dubre) in se kupa drugega sranja. Sem torej silno konzervativen, ce mi je nekaj vsec, je to to in za to ni problema dati denarja, kolikor pac stane. To je prva skupina.
Potem so pa ljudje, ki bi vsako zadevo, ki pride ven, vsaj sprobali, casa imajo pa tudi dovolj, da tudi kaksno bolj bedno med temi igrami preigrajo do konca, vsake toliko pa sprobajo kaj drugacnega samo zato, da vidijo kako izgleda. Enostavno ni variante, da bodo placevali po 30-70 EUR, ker niti s celo placo samo za igre ne bi prisli do stevilke, kakrsna bi bila, ce bi kupovali samo originale. Zagotovo imas kaksnega kolega, ki ima Xbox in tako visok kup DVDjev, da jaz v celem zivljenju nisem pokuril toliko opticnih medijev (CD in DVD), ceprav pogosto razne distribucije Linuxa preizkusam in gre vsakic en medij za to... No, to je druga skupina. Ce bi imela moznost, bi isto pocela na PS3.
Moram pa priznati, da se mi zalozniki s svojimi cenami (70 EUR za igro ?) ne smilijo pretirano. Kot smo ravnokar videli pri glasbi, so ravno zalozniki tisti, ki kradejo na veliko, oglasujejo nevemkaksne enormne kazni za pirate, sami bi pa sli v poravnavo za kokice.