Saj sem napisal "recimo". Bi moral napisati "upam"?
Samo na živce mi gredo takšni "kalimeroti", ki v vsakem dogodku iščejo neke povezave in zarote. Časi v gradbeništvu in gospodarstvu na sploh niso rožnati.
Ampak da prideš od samomora nekega gradbinca do ljubljanskega župana, moraš pa biti že pošteno pritegnjen.
Takšni "izpadi" lepo kažejo mentalno stanje prebivalstva v Sloveniji. Ob očitnem počasnem propadu in kruti privatizaciji zdravstvenega, pokojninskega in šolskega sistema, prezadolženosti države in sodnim zaostankom se ljudje posvečajo temam kot so spolne perverzije, že 50 let zakopana neznana trupla, 5 otrok letno, ki bi jih posvojili homoseksualci in še kakšnim drugim "drugorazrednim" temam.
Mr. Bean je zadel v polno, samo glupi mediji in državljani niso razumeli, kaj je hotel s to, sicer malce netaktno izjavo, povedati. Ljudje izgubljajo fokus, kaj je dejansko pomembno za njihovo življenje, predvsem pa za prihodnost. Hlastajo po senzacionalističnih teorijah zarot in nesmiselnih povezavah med realnostjo in fikcijo (vera, alternativna medicina), namesto da bi se posvečali aktualnim problemom in jih poizkušali konstruktivno reševati.
Idiocracy! Počasi me prav sram postaja. V prvi vrsti, da sem Slovenec in v drugi vrsti, da sem človek.