Pršut

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
... katstrofalne razmere v hrvaških mlekarnah, katere je ugotovila Ruska sanitarna služba ob kontroli njihovih obratov in celo prepovedala vsak izvoz v Rusijo

Od kje / kdaj pa to? Kakšen link?
sprasujem se.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
nevem od kot ideja melone zdraven pršuta... to makarončki prakticirajo ker imajo pršut za en k****

siri zdraven pršuta morajo biti pusti

zelenjava pa kisle kumarice, paprika... meni oljke pač niso
kruh je svež bel

od pijače pa seveda črno vino (teran, refošk) če res ne alkohola pa kašen jabolčnik

jogurti pa čaji pa ajvarji pa ne vem še kaj... raje ne

za kuhan/pečen pršut pa je zdraven odlična kisla smetana

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Še en recept zate
cool-1.gif
.....sveže fige raztrgaš, napolniš z mocarelo ali tudi s kakim drugim ne preveč močnimi sirom, zaviješ vsako figo v pršut in malo pokapaš z medom. Pa še enega.....datlje izkoščičiš in jih ovite v pršut popečeš na hitro na maslu. Pa pršut mora bit v vsakem primeru vrhunski, naš ali njihov.

Pa, kot ti za melono kritiziraš in obenem praviš, da ti oljke pač niso.....jaz pa nikakor ne morem kisle vložene zelenjave - bog ne daj s pršutom ali da mi celo plato pršuta servirajo z lepim kupčkom zelenjave na sredi - bljah
confused-1.gif

Bel kruh pa mora bit. Refošk, teran ali podobno vino od tam od kjer imaš pač pršut je pa predpis.....ni spasa
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz pa najraje ...

dober pršut, mogoče mešan narezek dveh sort, navadnega in kmečkega (prekajenega) ... zraven mlad sir v olivnem olju s česnom, pa še mogoče vložene melancane in olive ... pa deci refoška in hrustljavo pečen bel kruh iz krušne peči
zmaga.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ali kdo ve, kje na krasu recimo vas ali okolica Lokve je kaka dobra pršutarna, našel sem tam edino od Krasa, kjer sicer ne morem reči, da kvalitete ni, celo cene so OK, samo bi še kaj bolj gastronomsko dobrega rad ! Vsak namig dobrodošel.................

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
naj bi se pršut jedel z belim kruhom (ker je najbolj nevtralen po okusu) tako da pršut pride bolj do izraza.

Če že potem zraven kaj primorskega..olive, malo oljčnega oljana krožniku da pomakaš noter kruh, pa seveda teran.

Sir v ustih s pršutom nima kaj početi.

Poskusi ob priliki namazat (bel) kruh z Ramo ter čez pršut.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Najprej moramo do pravega gurmanskega pršuta priti, sicer včasih bolj po pomoti zaide kak kos med konfekcijskega samo zelo redko, torej kje do pravega ???

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.176
113
blizu močvirne prestolnice
Pojdi na Primorsko ali Kras sploh na kmetije in kmečke turizme. Dobi se odličnega, vendar zelo težko, saj imajo ponavadi že vse vsaj za leto naprej prodano. Takrat šele vidiš kaj je PRŠUT!

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
No v Leclercu vem, da ne znajo delat s pršutom, ampak ne govorit čez špansko mojstrovino kaj preveč naglas. To je drug svet.