Proženje fotoaparata preko računalnika

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
V bistvu niti ne vem, če amaterska programska oprema za moje želje sploh obstaja. Naj razložim, kaj sem si zamislil:

Fotoaparat bi želel namestiti na stativ in ga iz balkona usmeriti na bližnji gozd. Fotoaparat bi povezal s prenosnikom, kjer bi program (ki, kot rečeno, niti ne vem, če obstaja) poskrbel za v naprej določeno časovno proženje. Zamislil sem si namreč narediti serije fotografij, ki bi prikazovale pomladansko zelenitev gozda. Tako bi program nekajkrat dnevno posnel fotografijo in zaporedje fotografij skozi cel teden bi prikazalo oživitev gozda.

Torej, pozna kdo primeren program?

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Prvo povej kateri fotoaparat maš da te znamo usmerit. Če imaš recimo Nikon DSLR (mislim, da dela tudi na kompaktih) obstaja Nikonov program za to: Nikon Camera Control

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tudi neki daljinci obstajajo, ki jim lahko določiš interval, potem pc odpade.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, Canon ima tudi, je priloženo v škatli, ko nabaviš.
smile-1.gif

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Sam imam sicer Nikona, ampak sem našel na tvojem linku tudi za Nikon enak/podoben shutter speed - zanima me, če lahko sprožiš tudi zaporedno fotkanje..?

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
ja, je za vse modele... samo vtič je drugačen...
ja, gumb se obnaša tko kot na fotoaparatu... če maš brust, lahko zakleneš gumb in bo slikalao pač v nedogled... čene pa pomoje da timer naštimaš tako, da je kao gumb tišči recimo 10s... na fotkiču pa zaporedno slikanje s časom 1/200 ( se zmišlujem, ampak nekaj takega racimo) pa bo pač tiščalo 10s... pa slikalo pač kot da bi tiščal...
če hočeš, se lahko dobimo, prnesem sabo, pa sprobaš v vse načine ko hočeš :D skratka, jaz sem za 15€ zelo zadovoljen :D

lp