Provansa junij 2008 z avtom

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Uuu Majč, odlično!!!
aplauz.gif

Jaz sem bil v teh krajih sam daljnjega leta 2000, če se prav spomnim, ampak v drugem letnem času (konec oktobra, začetek novembra, vreme je bilo o.k., tipično suho in vetrovno). Hvala za obuditev spominov!
cool-1.gif
- na srečo brez kakršnihkoli posledic.

Pa raje me ne spomninjati na francoske samopostrežne zajtrke, hehe.
jezen.gif

Vsekakor bo treba tole še ponoviti.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Mislim ne vem kaj ste tolk navdušeni to me res preseneča, ker sama sem nad Provanso zlo razočarana. Dobro res je, da sem ogromno vidla in ni bilo časa vse pofotkat in da je narava res občudovanja vredna ampak zdi se mi kot da bi svet v Provasi obstal tam v letu 1950-60 dobesedno. Po mestih je veliko smeti, restavracije so zaprte in zapuščene, folk je nedostopen, govorijo samo francosko nič drugega...dobro jutro pa taka globalizacija. Polja sivke, ki jih tako promovirajo jih sploh ni, jaz sem pričakovala prostrane ravnine vijola barve, tega ni bilo. Edino, kar so ohranili v pristnem duhu je pa pjan natakar v baru Van Gogh
bonk.gif

Mislim Toskana je miljonkrat lepša, mesteca so bolj zanimiva, bolj urejena, ni smeti, italjani se smejejo, so veseli in se s tabo pogovarjajo clo v polomljeni angleščini - se vsaj trudijo. Da ne omenjam hrane, Francozi so tako znani gurmani, nisem jedla nič posebnega res ne, v Toskani pa v vsaki restavraciji mnjami stvari. V Toskani nisem našla proste sobe pa mi je lastnik ponudil njegovo stanovanje za par dni, v Provansi mi ni hotla podaljšat za en dan, pa je imela prosto sem preverila, enostavno so leni, ne da se jim delat. V Toskano bom še šla, v Provanso pa res nikol več. Tak je moj vtis, pa nisem nekaj zbirčna.

majč

@Georgie, če pa mene sodiš po mojih postih pol pa brcaš v temo, baje obstaja tudi RL.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
In ker ste tako navdušeni, še par fotk....

Polje sivke in maka

Vrstica sivke

Sivka

Stara blagajna v Cafe Van Gogh

Prepovedano surfanje
shocked-1.gif

Tastarih je povsod ko listja jaz sem pogrešala mlad folk, balinčkanje je pa nacionalni šport takoj za kolesarjenjem.

Pa da ne boste rekli, da se zmišljujem sem prav poslikala zapuščeno restavracijo, teh je polno.

Pa še en ostanek iz rimskih časov.

Kdor se odpravlja tja z avtom naj pazi na cestah, pri njih se nikol ne ve kam bodo zavili, čeprav gori levi smernik lahko da zavijejo desno.
stupid-1.gif

majčy
smile-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ne "baje", da obstaja RL, ampak to dejansko obstaja.
tongue-1.gif

Majč, sodil sem tvoje poste, katere sem pač že prebral, ne tebe. V slednjem primeru se lahko razprava bistveno zakomplicira.
smile-1.gif
Ti pa lahko zagotovim, da so prispevki zrcalo marsičesa, neodvisno od navidezne navideznosti (to velja na splošno - ne vzeti osebno!).

Če se vrnem na Côte d'Azur z ožjo in širšo okolico - no, meni je bilo tam, kolikor sem uspel videti, všeč. Ne spomnim se kakšnega ekscesa v smislu neurejenosti, smeti, zaprtosti ljudi, ... (hm, mora biti tudi kaj na letnem času?). Res je tudi, da je bil zaradi določenih razlogov zame takrat to doživljaj s posebnim nabojem. Možno je, da se je v zadnjih ~8 letih tudi marsikaj spremenilo, na slabše (kar bi bilo ravno za pričakovati kot posledico globalizacije ...). Jaz bom rekel tako - vsako izkušnjo je treba izkoristiti predvsem za pozitiven napredek je ne jemati kot nekaj absolutnega (pavšalnega), sploh če potuješ po tujih krajih.

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
jaz ponavad ne vspostavljam stikov z domorodci razen kolikor je nujno potrebno (naročnje hrane inp.), tako da me to ne gane preveč

Za polja sivke sem pa glih zato spraševale, ker je menda treba it pravi čas in kar precej visoko v hribe in tam je menda pa tega dost. No jaz imam do moje Francije vsaj še dve leti, do takrat bom pa že vse naštudirala kako pa kaj.

decva

Pripravnik
5. sep 2007
462
0
16
Toskana je bila super, upam, da me tud Provansa ne razočara! Majč, slike so pa lepe
zmaga.gif
.