Provansa junij 2008 z avtom

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Bounjour!
Ker mi je bilo lansko leto ful fajn potovat z avtom po Toskani, sem letos šla v Provanso. Iz Kopra sem prečkala Italijo in prvi dan kampirala v Ventimiglia na meji s Francijo. Naslednji dan zjutraj sem prečkala mejo in fotke govorijo naprej....

MENTON in prvi skok v morje letos

Kanjon reke Verdon, pazite na domačine - vozijo po ozki cesti kot pr norcih
dsc00803.jpg

in pogled na jezero Sainte Croix
dsc00811.jpg

Au Petit Marche ob cesti, kupila francosko bageto pa litr vode
dsc00823.jpg

Najdražja kava v mojem lajfu v mestu Gordes bogu iza nogu
dsc00832.jpg

Polje sivke in Abby de Senaque
dsc00844.jpg

Vandalizem na gredici lavande
redface-1.gif
nisem bila jaz
dsc00856.jpg

Rimski amfiteater v mestu Orange in neznosna vročina
dsc00891.jpg

Nočitev v mestu Graveson
dsc00920.jpg

in bazen za popoldansko namakanje
dsc00921.jpg

Tržnica v Saint Remy de Provence -siri
dsc00924.jpg

marmeljad za čebele
cool-1.gif

dsc00925.jpg

začimbe
dsc00931.jpg

Vasica Les Baux de Provence in gužva turistov
dsc03612.jpg

Vincent van Gogh - Cafe la Nuit
dsc03618.jpg

in Cafe Van Gogh danes
dsc03629.jpg

kopanje na azurni obali in moja malenkost
hayden-panettiere-bikini.jpg

Cannes in Monaco nisem imela cajta slikat, ker sem čekirala tipe v hudih mašinah zato pa mestece Antibes, nujno morate probat Socco to je mal debelejša palačinka iz čečerike
dsc03654.jpg

Na poti nazaj sem prenočila v Piacenci in naslednji dan ogledala Verono in v Kopru pogledala na števec - prevozila sem 2400 km.
Počitnice so bile zlo pestre, mal sem se clo poredila, ker nisem navajena jest zajtrkov, v Franciji pa dobiš vse živo navsezgodaj za pod zob in pol se ne morš upret. Med slikam se skriva tiskarski škrat za kar se že v naprej opravičujem.
wink-1.gif

Au revoir
majč

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Ker si sama tud zelo želim it v Provanso oz. jaz imam plan it po celi Franciji me zanima koliko časa si potovala in koliko si kaj zapravila. A si šla sam? Predvidevam, da si bla v dvoje.

A je bilo polja sivke težko najti oz. kdaj je najboljši čas, da jih vidiš v polnem razmahu.
Bi lahko dodala še naslove (al pa internet strani če jih imajo) in cene kjer si prespala, da bo za arhiv.
Kako pa je s komunikacijo, znajo kaj angleško ali nemško al bi bilo dobro da grem še na kurs francoščine.

Za potopisek pa 5*, daj še kakšno sliko, al pa če se ti ljubi še bolj opiši kaj se ti je dogajalo.

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ksz

O hudo
aplauz.gif

Tudi mene zanima glede stroškov, zanima me tudi če si načrtovala pot, ali si se kar zapeljala. Kakšni so stroški prenočitev??

Tudi mene full vleče v ta konc in septembra imam tudi plan it. Pa full mojih kolegov je ali pa bo šlo na roadtrip v ta konc tko da je zarad tega želja še večja!

5*

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
pridna, pohvale tut z moje strani

in prasanja:
zakaj vedno pises v ednini, kafeja na fotki sta pa dva? a ponavadi dva spijes?
zakaj si se po sivki valala?
zakaj si dodala tvojo fotko na Jadranu ispred okol 15 let?

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
UUU madoniš se je pa nabralo vprašanj, no pa lepo povrsti.

@speedy: punto je bencinar

@ribicija: dej očala na nos halooooo

@scott: briši link takoj !!!!!
jezen.gif

@karantanka: Potovala sem 8 dni. Proračun je bil 600 EUR, zapravila do zadnjega centa vse, itq.
crazy1.gif
Ne, sama nisem šla. Navadno je tko, da potujeva s frendico, ker imava enake potovalne navade. Folk govori jaz bi tud šel lalala in potem povem kako potujeva se pa premislijo. Ne hodim v hotele s 5* ne hodim po mestih, ne vem kje bom spala pač kar pride pride, eni so pa bolj za zihr varjanto.
Polja sivke...hmmm totalno razočaranje...edino polje, ki sem ga vidla je bilo to ob Abby de Senanque, je pa res, da nisem šla višje proti severu v mestece Murs. Sivka cveti konec junija začetek julija.
Še nekaj linkov:
Ponudba turistične agencije, ki mi je bila za pomoč pri tem kaj si lahko ogledam.
Ustavila sem se tudi v mestu Grasse, ki je znano po parfumerijah. Ker sem slučajno uletela na ogled parfumerije v španskem jeziku za skupino starih tet iz Španije sem se mal naredila fancozinjo in vidla tud to
cool-1.gif
in seveda spet nisem imela časa slikat. Tkole zgleda v parfumeriji.
Prenočišča: Bed and breakfast Avignon, Orange, Carpentras

Tržnica v Saint Remy de Provence

vasica Les baux de provence

camp na azurni obali v mestu Agay

Komunikacija he he he najboljš, da se naučiš francosko, ker so tko vzvišeni, da ne bodo govorili nič drugega. Ma zoprni so do konca. V kampu je en stari ata težil, da morava ugasnit sveče proti komarjem, ker se ne sme kurit
rolleyes-1.gif
da ne omenjam, da ne znajo računat zato pazite sploh v restavracijah vas okol prnesejo za šalo in potem se delajo francoze, ma kr neki.

Tolk za enkrat.

majč

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
zjutraj jih res nisem vide, ali pa mogoče nisem opazil da se še nalagajo. Kaj čes včasih še očala na nosu ne pomagajo.
wink-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Zgleda, da si jo tud sam sebi
tongue-1.gif

Če ima še kdo kej pametnega za vprašat ok, če mislite pa smetit pol se pejte pa solit.

majč

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Matr, da sem ledik pa frej bi te prec na kofe povabu:)

[Off]
Aja? Jaz sem pa jo. Tule so naju ujeli ravno ko sva ven odhajala. Sicer mi je fotoaparat odrezal kakšnih 20cm, ampak bo že
evil.gif
[/Off]

Danes sem kupil od Eyewitness vodič po Provansi in Azurni obali (baje da je boljši od Lonely Planet, vsaj tko so mi rekl) pa sem opazil da si obiskala full teh znanih točk. Še tista slika z sivko ter kamnito bajto zadaj je not. Abby de Senaque. Mal čekiram in vedno bolj vidim, da bo to prav zakon trip!