Protesti v Franciji 2023

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.000
-373
113
Harakiri

Nečlanici 50 milijard, članici 400 milijonov (s tem da je škode cca 5x več).

Tem politikom se je utrgalo, propad sistema.

EU bo šenkala 50 miljard €!!! državi, ki ni članica EU..., doma pa ne najde rešitve za kmetijstvo, nelegalno migracijo, po nekaterih državah problemi v zdravstvu in sociali....., naj razume kdor lahko, meni pade na pamet samo destabilizacija Evrope po diktatu "naših prijateljev"......

a ni zanimivo, kako vedno mi forumaši vedno več vemo kot tisti tam, ki so vpleteni v vse načrte in bolj poznajo razne postopke? A ti ni čudno, da se taka odločitev sprejme 100% soglasno. Ker ni šans, da bi bili VSI ti politiki tok utrgani, da bi takole denar stran metali in poslušali prijatelje čez morje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Tile spitzenkandidati, ki so trenutno na oblasti v EU so dobesedno wašingtonski pudlji.

Tudi poljski so v akciji

Obeta se tudi zapora AC A12 od Berlina do Pl meje v obe smeri

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.361
-2.861
113
Tile spitzenkandidati, ki so trenutno na oblasti v EU so dobesedno wašingtonski pudlji.
In kaj misliš, kolikšno podpororo uživa Leynova med ljudmi, in koliko teh ljudi bo spet glasovalo za stranke iz EPP-ja, kjer je edina kandidatka ?????

V Sloveniji nas že nategujejo. Vsi sedanji poslanci EPP (razen ljudmile) (SDS, NSi, SLS) pravijo, da ne podpirajo Leynove. In si s proti Leynovo retoriko nabirajo glasove. Ko bodo pa izvoljeni, bodo pa vsi dali glas njihovi edini kandidatki svoje stranke - ki je Leynova, le komu bi drugemu.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
Tractors destroy police barricades with streets covered in manure by protesting farmers

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ali pa tebe, kar s kakim sodom vode oplemenitene s solzivcem. Aja, oprosti, nisem vedel, da je edini pravi, dovoljen in podpiran protest zgolj na kolesih...
Spomni se na tole, ko bo naslednje zgražaje nad nekaj grafiti po Rogu.

Sej, mar bi not zaružili s traktorjem, ker zalili fasado s 3 cisternami gnojevke. Tako se lahko :zmaga:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.436
2.386
113
Pomurje
Saj ne, da se ne strinjam z večino zahtev kmetov.

Ne odobravam pristopa k omejevanju pravic drugih državljanov. Tudi pri kolesarjih.
Peljite se pred parlament, na kongresnega, tam lahko ljudje po obvozih pridejo, do svojega cilja.
Ko pa se v Benediktu vozijo v krog po edinem krožnem, pa jebejo lastne ljudi brez veze.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.698
3.304
113
Najprej sem želel napisati na biciklih, ker sem vedel, da se bo našel nek gumpec...

Se ti zdi, da se s traktorjem hitro pride v Ljubljano? Kje se protestira so se pač sami odločili. Jaz sem protestno na njivi takrat sejal grah, ker sem pač moral.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.436
2.386
113
Pomurje
Najprej sem želel napisati na biciklih, ker sem vedel, da se bo našel nek gumpec...

Se ti zdi, da se s traktorjem hitro pride v Ljubljano? Kje se protestira so se pač sami odločili. Jaz sem protestno na njivi takrat sejal grah, ker sem pač moral.
Kaj me briga kako prideš v Ljubljano. Angažirajte okoliške kmete.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.698
3.304
113
Če te ne briga, te pač naj ne briga tudi to, če so kmetje s traktorji na cesti. Registracijo in zavarovanje imajo plačano, torej se imajo pravico po cesti voziti.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.698
3.304
113
Ter se umakniti, če delajo zastoje
V rednem prometu vsekakor. Vidim, da marsikomu gre precej v nos edini razmeroma učinkovit način protesta kmetov, kar je sicer razumljivo, dokler so police trgovskih centrov polne.
Ni to tako kot pri JU, kjer samo rečejo ne bomo delali ali pa delali bomo manj. Praktično večina ljudi kmeta opazi šele, ko v bližino na njivo pripelje gnojevko ali pa ko protestira na cesti. Drugače pa so za ljudi skupaj s svojimi težavami nevidni.

• Haha
Reactions: jest5 in jonny77

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.698
3.304
113
Gorivo ni nič cenejše kot prej, sploh pa ne pol cenejše. Razlika je zgolj v tem, da se sedaj denar ne obrne najprej čez državo.

Sicer marsikdo še zmeraj raje tanka navadni dizel.

Komot postaviš na ravni EU ceno za dizel za kmetijstvo in prevoznike na ceno dizla za avtomobile. Ampak potem si tudi sam pridelaj hrano.